Skocz do zawartości
kucyk

Jaką kartę graficzną kupić?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy ta karta: KLIK da rade na tym zasilaczu [ Corsair 520 W ]

W przyszlosci chyba ( 2 miechy )config chyba na AMD 720 Black Edition mowa o PC 1

Cena karty okolo 650 zł ( hurtowa )

W ogole co sadzicie bo juz sie naczytalem testow :) rozdzialka 1680x1050 przewaznie stosuje AA x 2 ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

jaką kartę graficzną do 400 zł (może być ciut więcej) polecicie do tego co mam w sigu? Pracuje on podpięty pod CRT 17' w rozdzielczości 1024x768 :) Ważne by jak najdłużej był wydajny sprzęt jeszcze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukuję używanej grafiki na PCI-E, moje wymagania:

1. Cena - 100-150 zł

2. Cisza

Pasywne chłodzenie? Chociaż nie wiem czy to najlepsze rozwiązanie. Jeśli coś z wentylatorem, to takim, który pozwoli mi w nocy spać. ;)

3. Rozdzielczość

1024x768 lub może nieco więcej. Maksymalna rozdzielczość mojego monitora to zastraszające 1280x1024. :lol2:

4. Konfiguracja

X2 4000+ (no BOX'ie robi 2.9 bez zmiany V)

A-Data EE 800 2x2GB

Modecom MC-350ATX

5. Inne

Chciałbym odpalić GTA IV.

Widzę, że kilkanaście postów wcześniej polecaliście 8600GT, ale może w tym przedziale cenowym znajdzie się coś wydajniejszego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za szybką odpowiedź @andrew777 - jedno a właściwie dwa pytanka, czy są już sterowniki ATI pod Windows 7 RC? Nie jestem zbyt zorientowany w tej materii...

I wiadomo kiedy HD4770 będzie lepiej dostępny...może warto poczekać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

andrew777, pisałem, że zależy mi na ciszy.

However, it pays the price in noise levels; this fan is a screamer. It's not the loudest fan you'll have ever heard, but it's certainly irritating enough to put many off from having it blowing full tilt 24/7.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak o tym geforce 8600gt to jeżeli jest na gwarancji (takiej prawdziwej) to wystarczy go podpiąć po TV out. Długo karta nie pochodzi i się spali, albo będzie sypać artefaktami. A zresztą:

http://forum.pclab.pl/index.php?showtopic=445530

W zamian można dostać nawet 9600gt, zależy ile gość za nią zapłacił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm co do postu "Adrew'a"

Akurat nie mam 4850 z ddr5 od reki .. ale czytalem o problemach z doczytywaniem textur --. ale mysle ze na 1GB wersji to nie wystepuje (4850)

Troche ubolewam nad faktem ze gf nie posiada "pelnej" pamieci ( 1GB ) [ co prawda gf i AMD roznia sie architektura ] - jednakze nie zdecydowalem jeszcze :) w wybranej hurtowni nie ma 4850 z ddr 5 ;/ ... nie wiem to musi mi wystarczyc tak jak mowilem ...... ale wlasnie ale amd pod koniec roku wypuszcza nowe grafy - to moze kupic cos na przeczekanie i poczekac jaka wydajnosc pod xp nowych grafik ?!!? - nie wiem juz sam .. :)

EDIT:

Posiadalem GF 8600GT w PC2 - ta karta sie do niczego nie nadaje [ dlawi sie jak ... ] ( a moze bylem zbyt wymagajacy ] lepiej kupic radeona 4770 :) lub wyrwac 9600gt

Edytowane przez GURU500

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema,

chcemy wymienić kartę graficzną w komputerze mojego brata.Obecnie jest tam integra, komp to Athlon x2 4000,2gb ramu i Chief 350w.Myślałem o 9600gt,brat chcę grać w Nfs nowsze niż Carbon,Simsy 3 i tego typu gry.Oczywiście nie chodzi o super detale,tylko żeby było grywalnie.Mamy do wydania mniejwięcej tyle za ile kupie taniego 9600gt.Brać ją czy szukać czegoś innego?

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Adamuss13

Jeżeli UK to :

4830'ka ~ £58.70 + wysyłka (pewnie z 5-10 £).

PS: Mam takie pytanie otóż mam to co w sigu z grafą Radeon 9200SE (64-bit, 64 mb ram DDR SM 1.4), ale w szafce leży GeForce 5200FX (64-bit, 128 mb DDR SM 2.0). Co włożyć w kompa?

Edytowane przez Adamuss13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Adamuss13

Dooopa radeona nie mogę kręcić ( tylko radiator), a na FX nie działa wiatraczek (więc też tylko radiator, ale daje rade i coś tam można O/C'nąć [ten wiatraczek to chyba tylko dla picu :lol2: )].

Edytowane przez Adamuss13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma sensu zakładać nowego tematu, więc spytam tutaj. Trochę pogubiłem się w tych nowych kartach o NV. Może mi ktoś rozjaśnić sytuację? Wiem jaką wydajność ma GTX260 Core216. A jaką wydajność w stosunku do niego mają pozostałe karty serii GTX?

GTX280 - GTX260 + __%

GTX285 - GTX260 + __%

GTX275 - GTX260 + __%

GTX295 - to jest kanapka z dwóch GTX275?

Sprawdzałem w porównywarce na benchmark.pl, ale różnice są minimalne. Jak to wygląda w praktyce? Z góry dzięki za odp.

Jeszcze jedna sprawa. Dobrze kojarzę, że karty serii GTX mają ten fajny bajer, że w IDLE karta MOCNO obniża sobie taktowania przez co np. taki GTX280 bierze w IDLE 21W?

Edytowane przez mothman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi