BusteR Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 (edytowane) Ja brałbym zdecydowanie 6800GT-jest nowsza konstrukcyjnie!!! B) 1379583[/snapback] Ja kupilem sobie teraz GF 6600GT i jestem bardzo zadowolony :) Wszystkie gierki smigaja na najwyzszych ustawieiach az milo :) normalnie chce sie grac B) Edytowane 14 Kwietnia 2005 przez BusteR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_HuBi_ Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Witam. Zamierzam kupic mojemu wujowi nowa karte grafizna. Sprzet jest glownie uzywany do aplikacji 3D typu CAD. Aktualnie posiada: AX[ 2400+, FOXCONN na KT600, 512MB DDR. Wiem ze najlepsza do tego jest Quadro, ale nie ma na nie tyle forsy. Co proponujecie? Wazne zeby dobrze chodzilo, bylo szybkie, ciche (mile widziane Chlodzenie pasywne). musi posiadac ona min. 256MB DDR. Nie wiem ile bit? chyba lepiej bedzie ja 256bit, ale nie wiem. Mamy do wydania 600zl. Sprzet byc moze bedzie krecony ale watpie zeby mi pozwolil ;) . Aktualnie ma 5200 64bit. jakie sa wasze propozycje??????????? Z gory dzieki. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Po przeczytaniu tego wszystko mam taki mętlik w głowe, że już naprawde nie wiem którą karte warto zakupić :P Dysponuje kwotą 900zł i zastanawiam się nad 3 kartami, a mianowicie: - geforce 6600GT - radeon x700 - radeon 9800 Pro Dodam tylko że karta ma być na złącze AGP (niestety na dodatek x4 :P) bo przesiadam się z wysłużonego geforca 2 tit... Wiem że temat już był wałkowany X razy ale będe wdzięczny za jakies sensowne i konkretne rady:) Może warto poczekać na korzystniejsze ceny?:P 1353604[/snapback] Z taką kaską to bym na twoim miejscu poszukał 6800LE (tylko takiej co ją od razu zmodowac można) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Witam mam około 1200zł do wydania na kartę graficzną na PCI-e. Aktualnie mam FX5900XT i chciałbym aby kolejna karta starczyła mi na dłuższy okres czasu. Zastanawiałem się nad Radeonami x800 i x800XL ; Nvidią 6600GT i 6800... Co polecacie? Może wogole nie warto na to kasy wydawać i lepiej coś innego znaleźć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 6600GT w pierwszym rzędzie papa X800 z 6800 następnie (12 potkowce) X800XL zostaje :> Jest on porównywany do 6800GT, więc 68xx myka ze spokojem :> Heh, Twój topic zamknięty, nie można było tu odrazu spytać :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 a brak pixel shaderow i innych technologii? czy to az takie wazne do codziennego grania? chyba teraz zadna gra tego nie obsluguje... No dobra.. X800XL, a może 6800 i jakies krecenie? jest sens? PS: nie chciało mi sie szukać :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Nic Ci nie zastąpi 4 potoków różnicy między X800XL a 6800. Coś sie tak na GeForca uparł ;] ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Nic Ci nie zastąpi 4 potoków różnicy między X800XL a 6800. Coś sie tak na GeForca uparł ;] ? 1398566[/snapback] hehe, uparłem się, bo nie wiem jaka jest roznica w technologii... czy mi sie to przyda czy nie :P A potoki to swoją drogą :D heeh elegancko :D, no dobra... a jak x800xl to jakiej firmy? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Sapphire -> wydajność, słabe chłodzenie. Większość się na niego kusi z ATISilencerem5, bardzo fajnie się to komponuje ;] Jeśli dysponujesz troszke więcej $ to może GeCube, to już wydajność z wydajnym chłodzonkiem ;] Od wyboru do koloru. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 a moze lepiej kase dolozyc do http://www.computer.istore.pl/sklep,740,10...n,154510,0.html ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenot Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 (edytowane) Witam. Zamierzam kupic mojemu wujowi nowa karte grafizna. Sprzet jest glownie uzywany do aplikacji 3D typu CAD. Aktualnie posiada: AX[ 2400+, FOXCONN na KT600, 512MB DDR. Wiem ze najlepsza do tego jest Quadro, ale nie ma na nie tyle forsy. Co proponujecie? Wazne zeby dobrze chodzilo, bylo szybkie, ciche (mile widziane Chlodzenie pasywne). musi posiadac ona min. 256MB DDR. Nie wiem ile bit? chyba lepiej bedzie ja 256bit, ale nie wiem. Mamy do wydania 600zl. Sprzet byc moze bedzie krecony ale watpie zeby mi pozwolil ;) . Aktualnie ma 5200 64bit. jakie sa wasze propozycje??????????? Z gory dzieki. :D 1393170[/snapback] W tej cenie to 9800 Pro powinieneś znaleźć (ale 128MB, nie wiem czy 256 ma sens) i soft- lub hardmod na FireGL. A jak koniecznie 256MB, to Gigabyte 6600 i softquadro - też powinno działać. Edytowane 20 Kwietnia 2005 przez Jenot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasztelan72 Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 ja tez mam dylemat z grafa Moja konfiguracja wiadoma Myslalem o X800L na AGP A moze lepiej zmienic procek na A64? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P@weł m Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Chcał bym kupic karte graficzna pod AGPx4. Proszę pomóżcie mi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 ale czemu nie pod agpx8? zreszta podaj info.. ile kasy reszte konfigu, bo my wrozkami nie jestesmy:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morientez Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 (edytowane) Witam Chciałbym wiedzieć co sądzicie o Radku X700 Pro słyszałem że się dobrze kręci (z 425/860 na 490/1100mhz ) :) Czy opłaca się go kupić (Sapphire z 128MB pamięi w komputroniku :angry: za 739zł) czy może kupić Galaxy Geforca 6600GT :huh: Pozdrawiam Morientez Edytowane 24 Kwietnia 2005 przez Morientez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Ostatnio modny ten wątek...raczej się nie wypowiem, tylko tyle, że po jakiego grzyba ten X700Pro z 256mb pamięci <_< i z tym kręceniem to chyba zbyt słodko usłyszałeś też... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibis Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Sapphire -> wydajność, słabe chłodzenie. Większość się na niego kusi z ATISilencerem5, bardzo fajnie się to komponuje ;] Jeśli dysponujesz troszke więcej $ to może GeCube, to już wydajność z wydajnym chłodzonkiem ;] Od wyboru do koloru. Pozdro 1398915[/snapback] a taki Gigabyte GV-RX80L256V z fabrycznym pasywnym chlodzeniem nie bedzie lepszym wyborem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBoss Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 poradzcie jaka karte ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> i czy na pci-e czy na agp? Karta ma za zadanie klonowanie obrazu (na monitor i TV) tak, aby mozna bylo ogladac na TV a w tymczasie grac na kompie :P najlepiej, aby jeszcze dawala rade z najnowszymi grami.... cos do 400 zł znajde? rzućcie propozycją, jak bedzie przekraczalo 400 zl, to nie szkodzi, rozwaze kazda... pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.mb Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 każda chyba tak może tylko jak na TV włączysz film a na monitorze gre t onikt z was nie pooglada bo bedzie zacinało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 a taki Gigabyte GV-RX80L256V z fabrycznym pasywnym chlodzeniem nie bedzie lepszym wyborem?Mowiąc o chlodzeniu, mamy na mysli raczej mozliwosc OC niz ciszę, pasywne z reguły odpada do takich celów... @McBoss - jeśli głownie chodzi o tv to pewnie jakiś radek, w tej cenie dostaniesz x600, 6600 raczej obrazem nie zachwyca ;> sławny temat - bolące oczka ;] Co do x600 to jeszcze wypytaj, ale stawiałbym na radzia. Jednak z gierkami napewno wiele lepiej sobie poradzi gf6600 ;] @Marcin.mb - o co Ciebie idzie <_< ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d100yec Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 Jaka jest aktualnie najlepsza karta do 400zł?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 A troszkę wysiłku ? czy nie da rady ;>? Agp ? Pci-e ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBoss Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 (edytowane) zatem: #1 ABIT Radeon X600XT 128MB 128-bit DDR PCI-Express x16 Model: RX600 XT-PCIE GPU: Radeon X600XT Core clock: 500MHz Memory Clock: 740MHz #2 ABIT Radeon X700PRO 128MB 128-bit GDDR3 PCI-Express x16 Model: RX700pro-128PCIE GPU: Radeon X700PRO Core clock: 425MHz Memory Clock: 860MHz #3 CHAINTECH Geforce 6600 128MB 128-bit DDR PCI-Express x16 Model: SE6600 GPU: Geforce 6600 Core clock: 300MHz Memory Clock: 550 MHz #4 XFX Geforce 6600 256MB 128-bit DDR PCI-Express x16 Model: PV-T43P-UAF7 GPU: Geforce 6600 Core clock: 300MHz Memory Clock: 500MHz ok, zastanawiam się nad tymi kartami. Która najbardziej mi się przyda (filmy, gry, TV) Edytowane 4 Maja 2005 przez McBoss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Witam. Dziwne zestawienie, troszke ceny chyba nie są równe? Ale ok, z tych 4... #1 przegrywa, #2 ofkors najlepsza z tych wymienionych, i do tego radzio wiec o tv sie nie martw. Jednak cena nad #1 #3 #4 chyba troszku wyzsza.. #3 geforce 6600 spoko, ale czemu chaintech ? #4 ------||------ xfx ? Tutaj jeszcze pytanie po kiego grzyba 256mb... Pozdro i pytaj ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBoss Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 cena #2 jest najwyższa (coś koło 120 zł wiecej), te xfx i chaintech to tak tylko wybralem... takie same specyfikacje jak leadteka, asusa czy gigabyte'a... (?) co do pytania po kiego grzyba 256mb no to dlatego ze 256mb to dwa razy wiecej, niz 128mb? te megabajty nic nie dadza? np w grach itd? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 nic nei dadza bo i tak jest szyna 128bit :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 (edytowane) te xfx i chaintech to tak tylko wybralem... takie same specyfikacje jak leadteka, asusa czy gigabyte'a... (?)Tu Cie mam ;] xfx ma zegarki 300/500 8O normal 66xx - 300/550, taki mały szczegól ;] Chaintec nie odbiega od norm ;] ale firmą wiodącą raczej nie jest, nie wiem jak z oc <_< lepiej pewniej ofkors! - gigabyte, leadtek coś like that. 256mb dlaczego? bo dwa razy więcej :lol: Nic nie dadzą...konstrukcja nie pozwali na wykorzystanie takiej ilosci, 256mb jest z pewnoscią okupione gorszymi pamiątkami i mozliwosciami oc. Chwyt marketingowy... Edytowane 4 Maja 2005 przez emilooos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBoss Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 a właśnie, mam wszystkie dane tych modeli co mnie interesuja itd, i jak moge sprawdzic na jakich pamieciach one sa? ten radeon X700pro ma 8 potoków, da rade go modyfikować na 12 albo wiecej? (tak na przyszlosc...) troche przydrogawy ten radeon, a ma tyle samo potoków co te geforce'y... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Na jakich pamięciach? Bierzesz grafe, badasz te czarne kosteczki: napis - firma, ostatnie cyfry z oznaczeń powinny wskazywac czas dostępu, tyle... Nic nie odblokujesz..., a radeon droższy bo porownywalny z 6600 ale GT... od 66xx rozni się rodzajem pamiątek (Gddr3) i wyzszymi zegarkami ofkors. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prowider Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Witam mam pytanie miał ktoś z was do czynienia z tą kartą a może ją ma : http://sklep.benchmark.pl/pelny_17341.html nie umie sie zdecydować jaką karte kupić upatrzyłem sobie ją się trzymam jak rzep psiego ogona a nie wiem czy słusznie :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...