peseq Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 (edytowane) znowu bitwa co lepsze? bierz na co cię stać. :) x800 jest dobrą kartą.. i 6600GT również.. A co wziąć? Tak jak ci mówią testy i normalne wypowiedzi.. z tego wyboru wziąłbym chyba jednak x800. Edytowane 14 Lipca 2005 przez peseq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gru Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 lol błagam, powiedz że to była ironia :-| 1547426[/snapback] Nie to nie była ironia B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 to moze żart? wybór pomiędzy 6600gt i x800 jest jednoznaczny - brać x800 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciokoki Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 (edytowane) 1500 zl w lapie jaka karte radzicie kupic? Edytowane 18 Lipca 2005 przez Maciokoki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madek Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 1500 zl w lapie jaka karte radzicie kupic? 1553144[/snapback] radzimy najpierw sprecyzowac kwestie agp/pci-e Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciokoki Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 agp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 Na przykład tą: KLIK Lub tą: Klik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciokoki Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 wyglada na to ze ten ge force jest tanszy i leprzy :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jet4 Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 (edytowane) sam mam tego 6800GT i mi sie podoba. Jednak przydaje sie dobrze wentylowana obudowa Edytowane 18 Lipca 2005 przez Jet4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 obie karty plasują się w raczej identycznych osiągach.. tyle że GF obsluguje jeszcze PS3.0... A wybór? Mniejsze wahania FPS są na kartach ATI.. w sumie i ta ma swoje plusy i minusy i ta druga.. wybór należy do ciebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabo^ Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 Szukam kary graficznej do gier złącze PCI express cena max 1350zł Tak zeby na 2 lata wystarczyła :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 o siet.... a przeczytałeś 4posty wyżej???????????????? jak nie, to czytaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pakiro_ Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Mój komp: zasilacz 300 wat proc: celeron 1.7 ghz płyta: asrock P4i4PE pamieć: 256 MB DDR ram grafa: geforce 2 mx 400 64mb sdram Mam 800 zł na zakup karty wiem ze lipa zasilacz i plytka ale czy asusa 6800le nadawalby sie a jak nie to jaka?nie mam zamiaru robic oc najwyzej pozniej jak zakupie cos wiecej:D z gory thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madek Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Mój komp: zasilacz 300 wat proc: celeron 1.7 ghz płyta: asrock P4i4PE pamieć: 256 MB DDR ram grafa: geforce 2 mx 400 64mb sdram Mam 800 zł na zakup karty wiem ze lipa zasilacz i plytka ale czy asusa 6800le nadawalby sie a jak nie to jaka?nie mam zamiaru robic oc najwyzej pozniej jak zakupie cos wiecej:D z gory thx 1556946[/snapback] jak odblokujesz w niej choc 4 potoki i troche podkrecisz to bedzie dobra, ale nie do tego zestawu. celeron 1,7 jest waskim gardlem juz dla gf4ti, a co dopiero gf6800. na tym zasilaczu wszystko mogloby pojsc z dymem. no i za malo ramu, zeby sobie komfortowo w cokolwiek nowszego pograc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pakiro_ Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 (edytowane) oj widze ze mam caly komp do wymiany<lol>. No to teraz jak patrze to karte do 600 zl bo najpierw musze zasilacz zakupic bo raczej wole zebym chodzil i mulil niz sie spalil:D a zasilacz taki moze byc?KLIK Edytowane 20 Lipca 2005 przez pakiro_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gru Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 (edytowane) a jaka w ogole do tego zestawu bys mogl karte doradzic zebym mogl w jakies nowsze gry bezproblemowo grac? nie chodzi mi odrazu o jakichs ustawieniach ultra:D 1557172[/snapback] Nie wiele dasz rady wycisnąć z tego configa, jak kupisz teraz GF6800LE to wywlisz kase w błocko. Utonie Ci ona w starym configu ni nie zobaczysz odłału. MUŚISZ zmienic płytę proca i ram minimóm do "nowsze gry bezproblemowo grac" to 512 Winsit pewnie ledwo Ci pełza na tym ramnie co masz, jeszce rok mize dwa i standardem stanei sie 1 GBram :P wiec odradzam ci kupno nowej grafiki bo nie zoczaczysz znacznego wzrost wydajność. Lepiej kitraj kase na płyte z PCI-E 300Zl CPU 500ZŁ ram 350 ZŁ zasilacz 400W ~100zł grafa na PCI-Edo "nowsze gry bezproblemowo grac" jakieś 800zł Edytowane 20 Lipca 2005 przez GRU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madek Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 oj widze ze mam caly komp do wymiany<lol>. No to teraz jak patrze to karte do 600 zl bo najpierw musze zasilacz zakupic bo raczej wole zebym chodzil i mulil niz sie spalil:D a zasilacz taki moze byc?1557172[/snapback] nie, minimum taki poza tym to temat na inny temat :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Nie wiele dasz rady wycisnąć z tego configa, jak kupisz teraz GF6800LE to wywlisz kase w błocko. Utonie Ci ona w starym configu ni nie zobaczysz odłału. MUŚISZ zmienic płytę proca i ram minimóm do "nowsze gry bezproblemowo grac" to 512 Winsit pewnie ledwo Ci pełza na tym ramnie co masz, jeszce rok mize dwa i standardem stanei sie 1 GBram :P wiec odradzam ci kupno nowej grafiki bo nie zoczaczysz znacznego wzrost wydajność. Lepiej kitraj kase na płyte z PCI-E 300Zl CPU 500ZŁ ram 350 ZŁ zasilacz 400W ~100zł grafa na PCI-Edo "nowsze gry bezproblemowo grac" jakieś 800zł 1557210[/snapback] Słownik w łapę i pisanie ze zrozumieniem :evil: odłał? minmóm? Winsit? ramn? mize? pokaz mi mobo z pci-e za 300zł ( o ile ga-k8nf-9 juz tyle nie kosztuje ;) ) zasilacz 400W ~100zł codegen tak? :mur: wracając, radziłbym Ci od podstaw budować kompa, praktycznie wszystko do wymiany, patrząc oczami zapalonego gracza ;] Znajdz kupca na Twoje ustrojstwo, dołóż i :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pakiro_ Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 mnie wk**** ten caly przemysl komputerowy:DD nie mozna sobie roku pograc w jakies normalne gry bo tu juz cos nowego wymysla i ch0000000000j:DDD no to niestety caly komp do wwymiany a za to ustrojstwo nawet 500 zl nie zarobie a kupilem za 3000:DD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 karta ~500 pln co wybrac ? 1) R9800 PRO 2) x700 3) GF6600 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabbaa Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Według mnie GF 6600 ponieważ dokładając 100 zł masz gf 6600 gt wystarczą radiatory na pamieci i juz kręcisz je z 500 na 700 a w moim przypadku orginalny wentyl na gpu wystarcza zeby krecic go o 100 mhz pozatym obsługa ps 3.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madek Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 karta ~500 pln co wybrac ? 1) R9800 PRO 2) x700 3) GF6600 ? 1558440[/snapback] nr 1 tematow z podobnym pytaniem jest 1500... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gru Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 codegen tak? :mur: wracając, radziłbym Ci od podstaw budować kompa, praktycznie wszystko do wymiany, patrząc oczami zapalonego gracza ;] Znajdz kupca na Twoje ustrojstwo, dołóż i :) 1558141[/snapback] Nie nie codesit, ja kupiłem 2 lata temu FoxConDeer za jakieś 125PLN i nie narzekam mogę nawet kręcić P4 2,4@3GHz i jest spoko. Nawet kiedyś zdarzyło sie coś fajnego w pokoju obok migneło światło i wyłaczył sie TV a komp sie nie zawiesił pracowął jak by nigdy nic przy 100% obciążeniu (od 3 lat Seti :P ) Co do Codesita to nie polecam :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gru Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 karta ~500 pln co wybrac ? 1) R9800 PRO 2) x700 3) GF6600 ? 1558440[/snapback] 6600 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sutriw Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Witam! Tak sobie ostatnio myślałem nad upgradem kompa... i doszedłem do pewnych wniosków. Chciałbym teraz skonsutować ze znającymi temat czy moje wnioski są słuszne :) Sprawa wygląda tak: Posiadam płytę głowną MSI 845PE MAX ( http://www.warnet2.pl/czytaj.php?typ=plyta&opis=314 ). Problem jest taki, że płyta ta obsługuje tylko AGPx4. Czy w takim razie w przyszłości (bo narazie mi się nie śpieszy) będzie możliwy jakiś sensowny upgrade karty graficznej? Skoro teraz standardem staje się PCI-Express to czy za rok będą jeszcze dobre karty na AGP? (wiem, wiem nie ma tu proroków ;) ) A jeżeli tak to również mam wątpliwość. Chodzi o to czy jeżeli moja płyta obsługuje tylko AGPx4 to czy będą na niej działać alternatywy kart PCI-Express, z AGPx8 w nazwie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Witam! Tak sobie ostatnio myślałem nad upgradem kompa... i doszedłem do pewnych wniosków. Chciałbym teraz skonsutować ze znającymi temat czy moje wnioski są słuszne :) Sprawa wygląda tak: Posiadam płytę głowną MSI 845PE MAX ( 1559645[/snapback] Karty AGP x8 będą działać... A sensowny wybór w dzisiejszych czasach? GeForce 6600GT (dla gracza), a cena też przystępna... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gru Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 (edytowane) Witam! Tak sobie ostatnio myślałem nad upgradem kompa... i doszedłem do pewnych wniosków. Chciałbym teraz skonsutować ze znającymi temat czy moje wnioski są słuszne :) Sprawa wygląda tak: Posiadam płytę głowną MSI 845PE MAX ( 1559645[/snapback] Jak resztę configa masz spoko to nie nie obawiaj sie PCI-e ja mam BH7 jest prawie identyczna do twojej ten sam chipset i inne bajery, ja kupuje za miesiąc GF6600GT a jak będzie za wolno to rozbimbam proca do 3GHZ do łożę RAM'u do 1 GB i pojadę tak kolejny rok może 2. Tak wiec to zależy to od tego co tam jeszcze masz... chce przez to powiedziec ze na razie PCI-E to jest taki pic na wode gry niesa pisane tak by wykorzystywać te bits/p na kanale agp cpu Edytowane 21 Lipca 2005 przez GRU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sutriw Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 No to uspokoiliście mnie trochę ;) A jeżeli chodzi o karty AGPx8 to o ile dobrze zrozumiałem bez przeszkód będą działać na mojej płycie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 tak będą działać, sam mam GeCube 9550Xt na Shuttle'u AV40® na VIA-KT266. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GREGSMRQ Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Dobra, czas na zminę wątku :) Jako, że na 6800 się kończą produkty NV pod AGP, a ja takowe mam więc rzućcie mięsem na temat 6800GT, ma być 256MB/256bit. Sam wymodziłem leadteka, bo jest dostępny w Polsce i w miarę porządny <kręcalny>, nie spotkałęm się z żadnym produktem BFG, EVGA w naszych sklepach więc cóz jeszcze zostaje z nadzieją na Ultra? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...