Skocz do zawartości
kucyk

Jaką kartę graficzną kupić?

Rekomendowane odpowiedzi

znowu bitwa co lepsze? bierz na co cię stać. :)

x800 jest dobrą kartą.. i 6600GT również.. A co wziąć? Tak jak ci mówią testy i normalne wypowiedzi.. z tego wyboru wziąłbym chyba jednak x800.

Edytowane przez peseq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obie karty plasują się w raczej identycznych osiągach.. tyle że GF obsluguje jeszcze PS3.0...

A wybór? Mniejsze wahania FPS są na kartach ATI.. w sumie i ta ma swoje plusy i minusy i ta druga.. wybór należy do ciebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój komp:

zasilacz 300 wat

proc: celeron 1.7 ghz

płyta: asrock P4i4PE

pamieć: 256 MB DDR ram

grafa: geforce 2 mx 400 64mb sdram

Mam 800 zł na zakup karty wiem ze lipa zasilacz i plytka ale czy asusa 6800le nadawalby sie a jak nie to jaka?nie mam zamiaru robic oc najwyzej pozniej jak zakupie cos wiecej:D z gory thx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój komp:

zasilacz 300 wat

proc: celeron 1.7 ghz

płyta: asrock P4i4PE

pamieć: 256 MB DDR ram

grafa: geforce 2 mx 400 64mb sdram

Mam 800 zł na zakup karty wiem ze lipa zasilacz i plytka ale czy asusa 6800le nadawalby sie a jak nie to jaka?nie mam zamiaru robic oc najwyzej pozniej jak zakupie cos wiecej:D z gory thx

1556946[/snapback]

jak odblokujesz w niej choc 4 potoki i troche podkrecisz to bedzie dobra, ale nie do tego zestawu. celeron 1,7 jest waskim gardlem juz dla gf4ti, a co dopiero gf6800. na tym zasilaczu wszystko mogloby pojsc z dymem. no i za malo ramu, zeby sobie komfortowo w cokolwiek nowszego pograc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj widze ze mam caly komp do wymiany<lol>. No to teraz jak patrze to karte do 600 zl bo najpierw musze zasilacz zakupic bo raczej wole zebym chodzil i mulil niz sie spalil:D

a zasilacz taki moze byc?KLIK

Edytowane przez pakiro_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jaka w ogole do tego zestawu bys mogl karte doradzic zebym mogl w jakies nowsze gry bezproblemowo grac? nie chodzi mi odrazu o jakichs ustawieniach ultra:D

1557172[/snapback]

Nie wiele dasz rady wycisnąć z tego configa, jak kupisz teraz GF6800LE to wywlisz kase w błocko. Utonie Ci ona w starym configu ni nie zobaczysz odłału. MUŚISZ zmienic płytę proca i ram minimóm do "nowsze gry bezproblemowo grac" to 512 Winsit pewnie ledwo Ci pełza na tym ramnie co masz, jeszce rok mize dwa i standardem stanei sie 1 GBram :P wiec odradzam ci kupno nowej grafiki bo nie zoczaczysz znacznego wzrost wydajność. Lepiej kitraj kase na

płyte z PCI-E 300Zl

CPU 500ZŁ

ram 350 ZŁ

zasilacz 400W ~100zł

grafa na PCI-Edo "nowsze gry bezproblemowo grac" jakieś 800zł

Edytowane przez GRU

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj widze ze mam caly komp do wymiany<lol>. No to teraz jak patrze to karte do 600 zl bo najpierw musze zasilacz zakupic bo raczej wole zebym chodzil i mulil niz sie spalil:D

a zasilacz taki moze byc?1557172[/snapback]

nie, minimum taki

poza tym to temat na inny temat :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiele dasz rady wycisnąć z tego configa, jak kupisz teraz GF6800LE to wywlisz kase w błocko. Utonie Ci ona w starym configu ni nie zobaczysz odłału. MUŚISZ zmienic płytę proca i ram minimóm do "nowsze gry bezproblemowo grac" to 512 Winsit pewnie ledwo Ci pełza na tym ramnie co masz, jeszce rok mize dwa i standardem stanei sie 1 GBram :P wiec odradzam ci kupno nowej grafiki bo nie zoczaczysz znacznego wzrost wydajność. Lepiej kitraj kase na

płyte z PCI-E 300Zl

CPU 500ZŁ

ram 350 ZŁ

zasilacz 400W ~100zł

grafa na PCI-Edo "nowsze gry bezproblemowo grac" jakieś 800zł

1557210[/snapback]

Słownik w łapę i pisanie ze zrozumieniem :evil: odłał? minmóm? Winsit? ramn? mize?

pokaz mi mobo z pci-e za 300zł ( o ile ga-k8nf-9 juz tyle nie kosztuje ;) )

zasilacz 400W ~100zł

codegen tak? :mur:

wracając, radziłbym Ci od podstaw budować kompa, praktycznie wszystko do wymiany, patrząc oczami zapalonego gracza ;] Znajdz kupca na Twoje ustrojstwo, dołóż i :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnie wk**** ten caly przemysl komputerowy:DD nie mozna sobie roku pograc w jakies normalne gry bo tu juz cos nowego wymysla i ch0000000000j:DDD no to niestety caly komp do wwymiany a za to ustrojstwo nawet 500 zl nie zarobie a kupilem za 3000:DD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie GF 6600 ponieważ dokładając 100 zł masz gf 6600 gt wystarczą radiatory na pamieci i juz kręcisz je z 500 na 700 a w moim przypadku orginalny wentyl na gpu wystarcza zeby krecic go o 100 mhz pozatym obsługa ps 3.0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

codegen tak?  :mur:

wracając, radziłbym Ci od podstaw budować kompa, praktycznie wszystko do wymiany, patrząc oczami zapalonego gracza ;] Znajdz kupca na Twoje ustrojstwo, dołóż i :)

1558141[/snapback]

Nie nie codesit, ja kupiłem 2 lata temu FoxConDeer za jakieś 125PLN i nie narzekam mogę nawet kręcić P4 2,4@3GHz i jest spoko. Nawet kiedyś zdarzyło sie coś fajnego w pokoju obok migneło światło i wyłaczył sie TV a komp sie nie zawiesił pracowął jak by nigdy nic przy 100% obciążeniu (od 3 lat Seti :P )

Co do Codesita to nie polecam :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Tak sobie ostatnio myślałem nad upgradem kompa... i doszedłem do pewnych wniosków. Chciałbym teraz skonsutować ze znającymi temat czy moje wnioski są słuszne :)

Sprawa wygląda tak: Posiadam płytę głowną MSI 845PE MAX ( http://www.warnet2.pl/czytaj.php?typ=plyta&opis=314 ). Problem jest taki, że płyta ta obsługuje tylko AGPx4.

Czy w takim razie w przyszłości (bo narazie mi się nie śpieszy) będzie możliwy jakiś sensowny upgrade karty graficznej? Skoro teraz standardem staje się PCI-Express to czy za rok będą jeszcze dobre karty na AGP? (wiem, wiem nie ma tu proroków ;) )

A jeżeli tak to również mam wątpliwość. Chodzi o to czy jeżeli moja płyta obsługuje tylko AGPx4 to czy będą na niej działać alternatywy kart PCI-Express, z AGPx8 w nazwie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Tak sobie ostatnio myślałem nad upgradem kompa... i doszedłem do pewnych wniosków. Chciałbym teraz skonsutować ze znającymi temat czy moje wnioski są słuszne :)

Sprawa wygląda tak: Posiadam płytę głowną MSI 845PE MAX ( 1559645[/snapback]

Karty AGP x8 będą działać... A sensowny wybór w dzisiejszych czasach? GeForce 6600GT (dla gracza), a cena też przystępna...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Sprawa wygląda tak: Posiadam płytę głowną MSI 845PE MAX ( 1559645[/snapback]

Jak resztę configa masz spoko to nie nie obawiaj sie PCI-e ja mam BH7 jest prawie identyczna do twojej ten sam chipset i inne bajery, ja kupuje za miesiąc GF6600GT a jak będzie za wolno to rozbimbam proca do 3GHZ do łożę RAM'u do 1 GB i pojadę tak kolejny rok może 2. Tak wiec to zależy to od tego co tam jeszcze masz...

chce przez to powiedziec ze na razie PCI-E to jest taki pic na wode gry niesa pisane tak by wykorzystywać te bits/p na kanale agp cpu

Edytowane przez GRU

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, czas na zminę wątku :) Jako, że na 6800 się kończą produkty NV pod AGP, a ja takowe mam więc rzućcie mięsem na temat 6800GT, ma być 256MB/256bit. Sam wymodziłem leadteka, bo jest dostępny w Polsce i w miarę porządny <kręcalny>, nie spotkałęm się z żadnym produktem BFG, EVGA w naszych sklepach więc cóz jeszcze zostaje z nadzieją na Ultra?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi