BlackMachine Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2011 Radeona HD6850 nie da się zmodować na HD6870. Taką możliwość oferują tylko modele referencyjne Radeonów HD6950 2GB i model firmy Sapphire z 1GB pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brikp Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2011 (edytowane) Przepraszam za zamieszanie. Ciągle mi się mieszają te modele Radeonów... Ale dla pewności jeszcze spytam, chodzi o ten model? Edytowane 5 Maja 2011 przez brikp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2011 Dałem go ponieważ jest troche wydajniejszy od HD6850 a tańszy i to nie mało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grassman0 Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2011 A czy same użycie zmodyfikowanego biosu hd 6950( Modbios) jest jakoś niebezpieczna dla grafy w przypadku nieodblokowania dodatkowych SPU ? Da się potem z powrotem wgrać oryginalny bios( w przypadku nieodblokowania spu), bez żadnych konsekwencji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BorysVasiliev Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2011 Ile max można dać za: GTX 260 GTX 275 żeby nie przepłacić. Na co zwracać uwagę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2011 GTX260 można wyrwać za jakieś 320 pln. Na pewno więcej jak 350pln nigdy bym nie dał , nawet gdyby miał niewiadomo jak długa gwarancje jeszcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2011 A czy same użycie zmodyfikowanego biosu hd 6950( Modbios) jest jakoś niebezpieczna dla grafy w przypadku nieodblokowania dodatkowych SPU ? Da się potem z powrotem wgrać oryginalny bios( w przypadku nieodblokowania spu), bez żadnych konsekwencji? Niebezpieczne mogą być niewłaściwe ustawienia a nie sam bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D.rek Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 Zagęściłem swój wybór karty graficznej do - Gigabyte HD5870 1GB - ok 690 zł - Powercolor HD6950 1GB - 776zł lub ew. - MSI GTX 560Ti TwinFroz - ok 780-800 zł Na chwilę obecną mocno waham się między 6950 a 5870 - wydajność jest podobna, tylko jak jest z jakością wykonania u PowerColor? MSI korci mnie kulturą pracy. Zależy mi na jakości i możliwie dobrym (cichym) chłodzeniu (istnieje szansa, że zdejmę fabryczne wentylatory i zamontuje na fabrycznym radiatorze 1 wentyl 120mm, więc fajnie, gdyby on był rozbudowany/wydajny - gigabyte 5870). W przypadku odsprzedaży będzie łatwiej mi z kartą z "wyższym numerkiem"? Czemu w jednym sklepie gwara na HD5870 jest 2 letnia a drugim sklepie 3? Sklep sam sobie to ustala, tzn nie jest jej okres nadawany przez producenta? Może jest jeszcze inny szczegół / rada, na którą mam zwrócić uwagę przy ostatecznym wyborze (inny fajny model) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 A może skusisz się na sapphire HD6950 1GB , jest szansa odblokowania do 6970 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D.rek Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 Raczej nie interesuje mnie odblokowywanie do HD6970, więc nie jest to dla mnie aż tak łakomy kąsek (sorki ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 A może gigabyte HD6950 ? Ma chyba jeden z najwiekszych radiatorów . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biniek Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 hej prosba: co moge kupic do ponizszego zestawu aby wycisnac maximum wydajnosci i uniknac ograniczenia karty graficznej przez pozostałe podzespoły - cena nie gra roli ale domyslam się że nowe karty graficzne będą się poprostu nudzić 4gb ram quad q8200 zasilacz 420W płyta g31m-es2c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 (edytowane) Najpierw podaj jaki masz konkretnie zasilacz. (firme , model) Edytowane 9 Maja 2011 przez Maciem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biniek Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 zasilacz to mustang atx ky-450 450W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 (edytowane) Czyli musisz go zmienić bo to gów niany zasilacz . Możesz kupić Fortrona 400w (tańszy) chyba że masz więcej kasy na zasilacz ? Grafike mógłbyś kupic HD4850/HD4870 200-300pln Edytowane 9 Maja 2011 przez Maciem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biniek Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 (edytowane) dzieki za odpowiedz no mam luźne jakieś 800zł i plan taki żeby teraz zmienic grafike (razem z zasilaczem) a na jesien kupic plyte glowna z prockiem Edytowane 9 Maja 2011 przez biniek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 (edytowane) To wolisz kupić mocniejszą karte na przyszłość oraz dobry zasilacz albo karte na teraz i dobry zasilacz ? Edytowane 9 Maja 2011 przez Maciem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biniek Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 sory troche nie sprecyzowałem chcialbym poprawić wydajność i do konca roku wymienic cały sprzet i tutaj pojawia sie problem czy moge kupic juz teraz dobrą karte np radeona 6870 do zestawu ktory mam teraz a na koniec roku nowy procek z plyta glowna czy lepiej karte graficzna na tzw "przezimowanie" za 200-300zł i pozniej wymienic wszystko. dzieki za sugestie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 W sumie to chyba lepiej kupić jakiegoś HD4850(za troche ponad 200pln na allegro dostaniesz) do czasu jesieni na pewno troche się pozmienia ;)W zasilaczu zależy Ci na odpinanych kablach czy raczej nie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D.rek Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 A może gigabyte HD6950 ? Ma chyba jeden z najwiekszych radiatorów . Widzę, że wytrwale polecasz aktualną generację kart.. Ze względu na większą wydajność teselacji czy ... ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 Z względu na to że jest troche wydajniejszy od HD5870 przy niższych zegarach, a obie podkręcają się do podobnych poziomów , czyli HD6950 będzie lepszy tak czy siak , posiada troche więcej procesorów strumieniowyc od HD5870. Także pobiera troszke mniej prądu od niego. Na koniec tak jak wspomniałeś ma lepszą teselacje chodź i tak pewnie nic jej to nie pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biniek Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 W sumie to chyba lepiej kupić jakiegoś HD4850(za troche ponad 200pln na allegro dostaniesz) do czasu jesieni na pewno troche się pozmienia ;)W zasilaczu zależy Ci na odpinanych kablach czy raczej nie ? nie, zalezy mi tylko zebym mogl go zostawic podczas pozniejszej modernizacji. kupie w takim razie zasilacz plus hd4870 - dzieki za odpowiedzi i cenne uwagi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 (edytowane) Co do zasilacz to zainteresuj się konstrukcjami: Fortron FSP Aurum 600w Seasonic S12II 620W XFX XXX 650W XFX Core Edition 650W Antec TruePower New TP-550 o ile nowy komp ma być mocny , jak dość mocny bądź sredni to zmniejsze te wartości o 100w , wszystko oczywiście z OC. Edytowane 9 Maja 2011 przez Maciem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biniek Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 dziekuje jescze raz i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saito Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2011 (edytowane) Witam ! Więc zostałem zmuszony do kupna nowej karty graficznej (nie wnikajmy w szczegóły :P). Do wydania nie mam za dużo ale ta moja dawała radę z grami więc myślę że 250 zł wystarczy na coś co też będzie dawać rade (ja sam bym celował w Radka jakiegoś). 2GB ramu też zostanie dokupione, bo 2 to trochę mało na dzisiejsze standardy powoli :) Edytowane 11 Maja 2011 przez saito Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seven3 Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2011 (edytowane) Witam.Mysle powoli nad zmianą karty graf.Zastanawiam sie nad Msi 6950 Twin frozr III lub Msi N560GTX-Ti Hawk.Obecnie posiadam gtx evga 285 sc ktory w tej chwili smiga pod rozdzialka 1920x1200.Czy po zmianie karty na jedna z powyzszych otrzymam widoczny przyrost wydajnosci w stosunku do 285-ki? Reszta konfigu: i5 750,evga p55 ftw.Prosze o porade.Pzdr Edytowane 12 Maja 2011 przez seven3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2011 Przy tej rozdzielczości dostaniesz mocnego kopa po wymianie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2011 Jeśli myślisz nad Radeonem HD6950 2GB, to bierz tylko referenta. Tylko modele referencyjne dają się zmodować na HD6970. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seven3 Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2011 (edytowane) Jeśli myślisz nad Radeonem HD6950 2GB, to bierz tylko referenta. Tylko modele referencyjne dają się zmodować na HD6970. W zasadzie to zalezy mi by karty nie generowały zbyt mocnego hałasu i byly dosyc chlodne,dlatego tez wybralem wyzej wymienione.Ewentualnie moge pomyslec nad HD 6970 Lightning,ale nie wiem czy jest sens wydawac teraz tyle kasy na karte.Z HD 6950 chyba dociagne do czasu ukazania sie nowej rewizji kart graf ? Wracajac do mojego poprzedniego posta..6950 czy 560 ti? Nigdy nie mialem zadnego radka, wiec nie wiem czego sie po nich spodziewac.Nie ma zadnych problemów ze sterownikami lub tym podobnych? Pzdr Edytowane 12 Maja 2011 przez seven3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2011 Wydajność GTX 560 Ti i Radeona HD6950 jest na podobnym poziomie, skoro grasz w rozdzielczości 1920x1200 to lepszym wyborem będzie Radeon, oczywiście z 2GB pamięci na pokładzie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...