decydent Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2011 nie nie ja nie kupiłem czyli mówisz że 4870 a zasilacz pociągnie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2011 Napisz dokładny model tego zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
decydent Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 Sorry jednak jest to 450W RS-450-ACLY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 Ja brałbym HD4770, z tą jednak nie wiadomo o co chodzi, kupił ją tu Sapphire Radeon HD 4770 @ 6750 (1752811198) - Aukcje internetowe Allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
decydent Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 to jaką radzicie brać 4870 czy może jednak 4770 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 4870 jest dużo wydajniejsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
decydent Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 a mam pytanie jak karta ma te dwa wejścia te 6pinowe to muszą być dwa podłączone czy może być jeden Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 a mam pytanie jak karta ma te dwa wejścia te 6pinowe to muszą być dwa podłączone czy może być jeden Muszą być oba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
decydent Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 ok dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 Jak nie masz odpowiedniej ilości w zasilaczu to w komplecie z kartą powinny być przelotki z molexa na pcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
decydent Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 (edytowane) a to nic się nie stanie jak będzie z pcie na molexa bo mam tylko jeden a drugi własnie bym musiał mieć pod molexa czy lepiej wymienić zasilacz na jakiś lepszy co radzicie ? Edytowane 14 Września 2011 przez decydent Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 Chyba z jakiegoś powodu robią te przejściówki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
decydent Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 no spoko chciałem się zapytać bo mam pecha do kart graficznych 2 karty mi się spaliły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 To może Twój zasilacz nie trzyma norm napięć? Zrób pomiary miernikiem w idle i pod obciążeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
decydent Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2011 ok ok na allegro znalazłem GAINWARD 4870 512MB DDR5 !! 249,99 !! GWAR ! (1823531324) - Aukcje internetowe Allegro opłaca się będzie dobra ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur1 Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2011 Pasywnego 6850 Powercolor ktoś ma? Coś ciężko o nim opinie znaleźć w pl. http://www.morele.net/power-color-ax6850-1gbd5-s3dhg-414930/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2011 artur1, moim zdaniem nie warto. Aby taka karta mogła chodzić pasywnie, musisz mieć niezły huragan w obudowie a to znaczy, że cicho nie będzie. Można dołożyć wentylator, wtedy dobry wentylator do pracy w poziomie to koszt pewnie 50-60zł oraz zablokowane trzy sloty poniżej pci-e w którym będzie k. graficzna. Lepiej poszukać czegoś z dobrą opinią o kulturze pracy, niewiele dokładając powinna być HD6870. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2011 Szczególnie że ten model jest stosunkowo drogi, właśnie z racji na koszt tego radiatora. Gdyby tak karta kosztowała tyle co normalne modele, byłaby ciekawszą pozycją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur1 Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2011 U mnie akurat kasa nie gra roli, ma być cicho nawet kosztem nieco większej wydajności. Wezme tą kartę, dołożę cichy 120mm jeszcze nie wiem czy do niej czy z boku obudowy gdzie sie zmieści. Z przodu i z tyłu wentyl jest co prawda skręcone na 1000 obr. ale jakiś tam obieg powietrza robią mam nadzieje ze mi nie umrze karta :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2011 Nie wiem czy nie lepsze wyjście to kupić normalną HD6850 ( może być referent ) , zdjąć z niej chłodzenie , założyć Accelero S1 rev 2 ( ~80 zł ) i do tego cichą 120 . W morele.net najtańsza HD6850 kosztuje 599 zł . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur1 Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2011 Właśnie chyba nie bo koszt wychodzi podobny a pozbawiam sie gwarancji + dodatkowa robota z accelero. Ja jakoś strasznie komputera nie obciążam, 80% to jest net i filmy + 1-2h dziennie gra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2011 (edytowane) JA bym kupił ten pasywny model 6850 i dołożył 120 mm wentylator @700 RPM (nie będzie problemów z gwarancją) Edytowane 18 Września 2011 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toothpick Opublikowano 24 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2011 Witam, prosiłbym o poradę, jaką kartę wybrać. Mam do wyboru 2 modele, mianowicie HD6970 i GTX570. I naprawdę nie mam pojęcia, co zrobić. Z tego, co widziałem obie karty mają bardzo podobne osiągi i w sumie zależy od gier, w które się gra. Z drugiej strony nie było jakichś "nowych" testów pokazujących czy coś się zmieniło (sterowniki itp.). Z jednej strony skłaniałbym się ku GTX570, bo gram w rozdzielczości 1680x1050 (wiem, mała jak na dzisiaj) a radeon lepiej sobie radzi w wyższych rozdzielczościach. Karta poszłaby do zestawu i5-2500K@3,3GHz, 4gb ram i dalej standardowe rzeczy. Dzięki i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przem88 Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2011 Witam mam pytanie co do karty graficznej zdecydowałem się na kupno tej : http://www.komputronik.pl/product/119258/Sprzet_komputerowy/Podzespoly_PC/Radeon_6950_Gigabyte_1GB_2xDVI_HDMI_DP_PCI_E_OC.html nie wiem tylko czy zmieści się do mojej obudowy ma podobno 28cm wie ktoś może jak się mieści ta karta w cooler master gladiator 600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2011 Gladiator 600 - Cooler Master - Leading Provider of Computer Case | Cooler | Power Supply 270 mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2011 Witam, prosiłbym o poradę, jaką kartę wybrać. Mam do wyboru 2 modele, mianowicie HD6970 i GTX570. I naprawdę nie mam pojęcia, co zrobić. Z tego, co widziałem obie karty mają bardzo podobne osiągi i w sumie zależy od gier, w które się gra. Z drugiej strony nie było jakichś "nowych" testów pokazujących czy coś się zmieniło (sterowniki itp.). Z jednej strony skłaniałbym się ku GTX570, bo gram w rozdzielczości 1680x1050 (wiem, mała jak na dzisiaj) a radeon lepiej sobie radzi w wyższych rozdzielczościach. Karta poszłaby do zestawu i5-2500K@3,3GHz, 4gb ram i dalej standardowe rzeczy. Dzięki i pozdrawiam. Właśnie tak jak zauważyłeś zalezy od konkretnych gier. Najlepiej zastanów się które gry Cię interesują. Weź pod uwage zużycie prądu i głośnośc danego modelu. Obie to bardzo udane karty a odpowiedź nie może być jednoznaczna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MantisGhost Opublikowano 1 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2011 (edytowane) Witam mam 250 zł max. Na kratach to już się nie znam :). Obecnie posiadam radeon'a hd 4850 512mb powiedzcie mi na co ją mogę wymienić ? Ktoś mi polecał Saphhire Radeon HD5450 2gb bo jest za 205 zł. Czy ta karta jest lepsza od mojej ? Czy są jeszcze lepsze do 250 zł ? Może to i głupie, ale fajnie by było jakby miała sporo pamięci bo będzie siedzieć w kompie kolejne 3 lata. Zastosowanie to: gry (nowe też) grafika 3d (3ds max) filmy 1080p Edytowane 1 Października 2011 przez MantisGhost Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 1 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2011 Na pewno miałeś na myśli 5450? Bo ta karta jest o wiele gorsza od 4850. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MantisGhost Opublikowano 1 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2011 Na pewno miałeś na myśli 5450? Bo ta karta jest o wiele gorsza od 4850. Tak mi poradzili jak mówiłem ja się już nie znam :). W takim razie co polecanie do 250 zł co by było lepsze od 4850 ? Aha bym zapomniał musi mieć wejście hdmi i dvi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 1 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2011 Z nowych kart nie dostaniesz szybszej karty niż twoja . HD5670 czy HD6670 są słabsze od twojej , zaś HD57xx są droższe i nie wiele szybsze . Albo dołóż te 250 zł do czego innego albo szukaj HD4870 , jaki masz procek obecnie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...