xardas228 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2011 Radeon HD6850 będzie najlepszym wyborem. To najbardziej odpowiednia karta graficzna do takiego zestawu w tej cenie. To zakładałem bo sam mam zestaw z tą kartą, ale interesują mnie pozostałe 2 opcje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander18 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 Witam, Poszukuje karty graficznej do takiego zestawu: E8400 bez OC zasilacz Tagan 600W płyta DFI LanParty DK P35 2x2gb OCZ ddr2 Miałem GF 8800GTS ale wczoraj zakończył swój żywot. Mam w planach za rok, półtora wymienić cały sprzęt więc nie chce wydawać na kartę za dużo i jeśli jest to możliwe zmieścić się w 300-350zł. Karta ma być pokroju tego 8800gts może coś ciut lepszego ;) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 gts450 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 Jak pisałem wcześniej, nie brałbym nowej nvidii (GTX) do 2-rdzeniowego proca, zwłaszcza pre-sandybridge: 2-rdzeniowy procesor i karta graficzna NVIDIA GeForce? Nigdy! : NVISION.pl Radeon i GeForce na procesorze 2- i 4-rdzeniowym - Runda II. Wprowadzenie. Benchmark.pl Jest tego więcej, wystarczy googlać "narzut sterowników graficznych na procesor". Nasze testy, mamy nadzieję, rozwiewają wszelkie wątpliwości. Sterowniki NVIDIA ForceWare zaniżają wydajność w grach na procesorach 2-rdzeniowych (2-wątkowych) i jest to niepodważalny fakt. Oczywiście nie występuje on w każdej grze oraz w każdym systemie operacyjnym – dotyczy to bowiem tylko (a raczej „aż”) systemów operacyjnych z rodziny Windows Vista oraz Windows 7. Jak poważny jest to problem? Na 10 przetestowanych przez nas gier – a tylko gry braliśmy pod uwagę i tylko w realnej grze, a nie we wbudowanych testach – problem z zaniżoną wydajnością na procesorze 2-rdzeniowym (i 2-wątkowym) i karcie graficznej NVIDIA GeForce wystąpił w 5, czyli statystycznie w połowie. Brałbym 4870, jak się uda wzmieścić w cenie to 4890 - i tak wszystko jest na DX9, a tym, co jest na DX11 nie nacieszysz się na tej klasy sprzęcie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander18 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 gts450 Tak właśnie celowałem, tylko teraz pytanie czy brać najtańszy model od Asusa(http://allegro.pl/prezent-mega-promocja-asus-gf-gts450-1gb-128bit-i1970359023.html), czy szukać jakiegoś innego? MSI ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 Jeśli już GTS to na ddr5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 Jak pisałem wcześniej, nie brałbym nowej nvidii (GTX) do 2-rdzeniowego proca, zwłaszcza pre-sandybridge: 2-rdzeniowy procesor i karta graficzna NVIDIA GeForce? Nigdy! : NVISION.pl Radeon i GeForce na procesorze 2- i 4-rdzeniowym - Runda II. Wprowadzenie. Benchmark.pl Jest tego więcej, wystarczy googlać "narzut sterowników graficznych na procesor". Brałbym 4870, jak się uda wzmieścić w cenie to 4890 - i tak wszystko jest na DX9, a tym, co jest na DX11 nie nacieszysz się na tej klasy sprzęcie. Za 330 sprzedałem swojego 4890. Ewentualnie proponuję poszukać HD5770 i zamiast bezkompromisowej wydajności zyskać ciszę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heisenberg Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 Witam, która z tych kart: ASUS GTX560 1DCIIOC • ProLine.pl Najlepszy Internetowy Sklep Komputerowy Wrocław R6850-CYCL-1GD5PE/OC • ProLine.pl Najlepszy Internetowy Sklep Komputerowy Wrocław będzie bardziej odpowiednia do zestawu [przede wszystkim gry BF3, Skyrim, GTA 4]: i3 2120 AsRock P67 Pro3 B3 4GB DDR3 Kingston 1333 CL9 XFX Core 550W 120mm 80+ SLI PSU i pytanie odnośnie zasilacza: czy uciągnie te karty? jeszcze nie wiem którą zakupie ale chciałbym żeby zasilacz nie był "na styk" tylko by miał jeszcze trochę "luzu" z góry dziękuje za odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zasilacz ma sporo luzu i bez problemu pociągnie dowolną z tych kart. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander18 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 Jeśli już GTS to na ddr5. Jeśli 450GTS z DDR5 to już się robi 400zł Za 330 sprzedałem swojego 4890. Ewentualnie proponuję poszukać HD5770 i zamiast bezkompromisowej wydajności zyskać ciszę. Zapomniałem napisać że najlepiej jak karta będzie nowa ;).4890 i 5770 ciężko znaleźć w jakimś sklepie a ceny na allegro za nowe to też ponad 400zł / Jeżeli w tym przedziale 300-350zł ciężko znaleźć coś sensownego (nowego) to trochę dołożę. Przeglądając trochę tematów na forach i benchmarku doszedłem do wniosku że w tym przedziale trochę ponad 400zł lepiej wychodzi ATIRadeon np.(http://allegro.pl/karta-graficzna-asus-hd6770-directcu-gddr5-1gb-i1979992133.html)6770 > GTS450? Ceny tych kart są bardzo podobne. Tylko nigdzie nie mogę znaleźć opinii o takim Asusie, wszędzie są ale o wersji Silent. Ktoś miał do czynienia z tym Asus-em?, obiecuje to już ostatnie pytanie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 Jeśli 450GTS z DDR5 to już się robi 400zł Za ok. 350 zł da się znaleźć wersje GTS 450 z 512MB pamięci DDR5, aczkolwiek będą to tańsze modele Palita / Gainwarda, a więc na dobre chłodzenie nie ma co liczyć. GTS 450 to wydajnościowo coś pomiędzy Radeonem HD6750 a HD6770. Poniżej masz trochę tańszego HD6770 od Asusa, w zestawie dodatkowo dostajesz kod na grę Dirt 3: Karta graficzna Asus Radeon HD 6770 DirectCU Game Edition 1GB DDR5 PCI-E BOX - Karty graficzne - Sklep internetowy Agito.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danny10 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2011 Cześć, chcę kupić kartę graficzną do 500 złotych i najlepszym wyborem tutaj byłby chyba HD 5850 jednak nie wiem czy można brać tą: http://allegro.pl/ati-radeon-hd-5850-1gb-spr-okazja-jedyne-takie-i1976427865.html. Co sądzicie o tym ? Można brać czy odpuścić. Dużo ludków już kupiło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2011 Jak reszta sprzętu - Procesor i zasilacz szczególnie ? Z kupnem tego HD5850 bym się wstrzymał , to wersje OEM nie wiadomo przez kogo wyprodukowane , takty i chłodzenie z referentów . W tej cenie celował bym w Sapphire HD5830 1GB Extreme albo inną HD5830 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keniger Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2011 (edytowane) Cześć, chcę kupić kartę graficzną do 500 złotych i najlepszym wyborem tutaj byłby chyba HD 5850 jednak nie wiem czy można brać tą: http://allegro.pl/at...976427865.html. Co sądzicie o tym ? Można brać czy odpuścić. Dużo ludków już kupiło. Nie chyba tylko na pewno jeśli chodzi o ATI (nie wiem jak teraz stoi geforce w tym segmencie). Karta jest bardzo mocna i spokojnie sobie radzi w full HD. Jak dobrze trafisz to i jeszcze podkręcisz (moja stabilnie bez zwiększania napięcia chodzi na 840/1200). Masz 30 dni na sprawdzenie karty. Nie widzę problemu aby w tym czasie nie wykryć defektów. Referent/noname nie ma znaczenia przy tej karcie. Zerknij na moją sygnaturę i zobacz że do tej pory nie wyszła żadna karta która była by logicznym zakupem w segmencie cena/jakość. Kupno jakiejkolwiek karty to teraz wywalanie sporej kasy w błoto gdyż nowsza generacja nie radzi sobie w Directx 11 tak samo jak stara więc i tak będzie trzeba grać w mniejszych ustawieniach. Jedynym sensownym wyborem wydajnościowo po tej karcie jest GTX 570-OC/580 a to już spora dopłata która może się zmniejszyć po wyjściu nowej generacji kart HD7000. Jedyny minus ostatnio znaleziony to taki że mam blue screen na windows xp na sterownikach wyższych niż 11.3 przy oglądaniu filmów na youtubie. Na windows 7 nie ma takiego problemu. Edytowane 16 Grudnia 2011 przez Keniger Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
login206 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2011 (edytowane) HD 6850 jest niewiele drozsza, a zapewnia zblizona wydajnosc. Jest to produkt nowy, wiec niekoniecznie 5850 bedzie lepszym wyborem. Edytowane 16 Grudnia 2011 przez login206 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danny10 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2011 Też tak myślę, że 30 dni na wykrycie jakiejkolwiek wady wystarczy, szczególnie, że zamierzam od razu pyknąć sobie w kilka gierek i zobaczę jak się sprawuje. Keniger też masz referenta ? Może od razu sprawdzę jej OC jak by co w czasie gwary, ale myślę, że karta jest wydajna i na razie nie będzie potrzeba OC, chociaż zobaczę może jakie ma możliwości. A no i zapomniałem napisać, że zdecydowałem się ją kupić i pewnie w poniedziałek lub wtorek będzie u mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AveVanHell Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2011 Pytania zasadnicze: (konfiguracja z siga) 1. zamiana 260 216ps na 560 warta jest doinwestowania 500 pln po sprzedaży starej karty ? (przede wszystkim gry). 2. według przeróżnych testów 560 w stresie pobiera co najmniej 100 W więcej mocy niż 260, czy mój psu da radę ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 Nie wiem, co to za testy... W zależności od tego, czy Twoja obecna karta jest 55 czy 65nm, ma 170/180W. GTX 560/560ti są 40nm i mają odpowiednio 150/170W. Jeżeli wierzyć temu, to 100W więcej ma dopiero po OC (i to dość mocnym). Testowany zestaw był bardziej prądożerny, a pomimo tego pod OC lekko przekroczył 400W total. Moje GTX460 ma podobne TDP, zasilacz mam również podobny, proca sporo mocniej prądożernego i daje radę, także u Ciebie też da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AveVanHell Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2011 OK. Dzięki. Kwestia prądożerności zamknięta. Jeszcze jedna kwestia: kryterium - głośność. 1.N560GTX-Ti Twin Frozr II 2.ASUS GTX 560 Ti DirectCU II Która cichsza ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hyperion Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2011 Witam Potrzebuje nowej karty graficznej do poniższego zestawu : cpu:C2D E 8200 oc Płyta główna: Asus P5k SE Pamięci: OCZ Reaper DDR2- 800 Zasilacz: Tagan 580w Obudowa: Fractal Design Define R2 karta graficzna:ATI Radeon HD 4850 (do wymiany) dysk: 500 GB caviar green editon W przedziale do 700 zł. jednocześnie ciachał bym by nie lagowala z resztą podzespołów które chciał bym wymienić w trochę późniejszym czasie. Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr1est Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2011 hd6870, chyba że się nie boisz używek to hd5870 z allegro, która jest kilka % szybszajsza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radi86 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2011 witam jaka bedzie najlepsza karta pod pentium dual core e6800. Gram glownie fps-y w rozdzialce 1680x1050. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2011 Jaki budżet? Jaki zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radi86 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2011 (edytowane) budżet nieokreślony, narazie liczę na jakieś propozycje żeby proc nadążał za kartą ;) Co do zasiłki to CHIEFTEC 500W karta pokroju hd6850 bedzie zapewne przerostem formy nad trescia... Edytowane 22 Grudnia 2011 przez radi86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hyperion Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2011 hd6870, chyba że się nie boisz używek to hd5870 z allegro, która jest kilka % szybszajsza masz na myśli jakiś konkretny model? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2011 budżet nieokreślony, narazie liczę na jakieś propozycje żeby proc nadążał za kartą ;) Co do zasiłki to CHIEFTEC 500W karta pokroju hd6850 bedzie zapewne przerostem formy nad trescia... Nie jest wcale takim złym pomysłem ta karta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicha Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2011 Posiadam proca z podpisu podkręconego do 4 GHz i kupiłem HD6850 - procek nie ogranicza tej karty czasami albo płyta główna ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2011 Procesor pewnie trochę ogranicza, w końcu to tylko dwurdzeniowiec. Do kart pokroju HD6850 i wydajniejszych optymalnym wyjściem są 4 dobre rdzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radi86 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2011 A jak bedzie wygladala sprawa ograniczenie karty w moim przypadku?? Kolega Kicha ma mocniejszego proca, a ja swojego nie podkrece dopuki nie znajde dobrego chlodzenia ktore sie zmiesci na moja plyte. Wiec czy warto inwestowac w taka karte?? Chcial bym zeby komp posluzyl mi z poltorej roku wiec juz nie wiem co robic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 24 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2011 (edytowane) Procesor pewnie trochę ogranicza, w końcu to tylko dwurdzeniowiec. Do kart pokroju HD6850 i wydajniejszych optymalnym wyjściem są 4 dobre rdzenie. Rdzenie nie są dla karty tylko dla oprogramowania. Wszystko zależy w co się gra. Jak gra wymaga więcej rdzeni to przy żadnej karcie nie będzie dobrze. Mimo wszystko 6850 będzie OK. Edytowane 24 Grudnia 2011 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...