Ralfo Opublikowano 11 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2012 Przecież to jest najmniej istotne - najważniejsze żeby karty nie było słychać a nie jakie ma temp w idle.. Nigdzie nie napisałem że to ma znaczenie, zdziwiło mnie tylko że w tym teście MSI ma taką temp gdzie w innych testach jej temp jest na poziomie konkurencji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 11 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2012 A co powiecie na to? Do odważnych świat należy. Ja bym nie ryzykował. Sporo negatywów, jak uczy doświadczenie, niezadowolonych klientów jest znacznie więcej niż negatywów. Ludzie boją się odwetu. Do tego dotychczas handlował drobnicą, szrotem. Nagle ma wystawionego towaru na dziesiątki jak nie setki tysięcy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2012 Przejrzałem trochę karty z serii GF GTX 680 i nie znalazłem takiej, która by spełniła moje warunki. Szukam konkretnie wersji z niereferencyjnym chłodzeniem, pamięć powyżej 2GB. PS Ważne by taktowanie pamięci nie było zaniżone. Czy ktoś się spotkał z taką wersją? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2012 (edytowane) Kurde jestem zły, w sklepach pojawił się HD7850 prawie 200zł taniej zaraz po tym jak kupiłem nową kartę... http://www.net-s.pl/...-DP-PCIe-30&w=c Co to ma być, cena nie chce drgnąć przez pół roku, a potem w ciągu miesiąca spadek o 25%? Cena 7770 też ma spaść o dobre 20%... Będę próbował oddać 7770, ale wziąłem kartę na firmę No i nie wytrzymałem, kupiłem tego HD7850 w net-s. Jakby agito nie uznało zwrotu to mam na sprzedaż tygodniowego Asusa HD7770 :P Edytowane 13 Września 2012 przez humanoidal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfo Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2012 Kurde jestem zły, w sklepach pojawił się HD7850 prawie 200zł taniej zaraz po tym jak kupiłem nową kartę... http://www.net-s.pl/...-DP-PCIe-30&w=c Co to ma być, cena nie chce drgnąć przez pół roku, a potem w ciągu miesiąca spadek o 25%? Cena 7770 też ma spaść o dobre 20%... Będę próbował oddać 7770, ale wziąłem kartę na firmę No i nie wytrzymałem, kupiłem tego HD7850 w net-s. Jakby agito nie uznało zwrotu to mam na sprzedaż tygodniowego Asusa HD7770 No nie mów że 7770 ma spaść o 20%, dopiero co zamówiłem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kondas Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2012 Hej, zastanawiam się nad dobrą kartą do gier, lecz mam dylemat. Jako użytkownic geforca od niepamietnych czasów mam sentyment do tych kart, lecz teraz powaznie mysle nad radkiem. W tej chwili zastanawiam się nad GeForce GT 640 2GB a Radeonem HD 6670. Na radeonach w ogóle isę nie znam, lecz coraz więcej osób mnie osattnio do nich namawia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2012 (edytowane) Hej, zastanawiam się nad dobrą kartą do gier, lecz mam dylemat. Jako użytkownic geforca od niepamietnych czasów mam sentyment do tych kart, lecz teraz powaznie mysle nad radkiem. W tej chwili zastanawiam się nad GeForce GT 640 2GB a Radeonem HD 6670. Na radeonach w ogóle isę nie znam, lecz coraz więcej osób mnie osattnio do nich namawia. A jaką masz resztę sprzętu? W co grasz? Żadna z kart które wymieniłeś nie jest "dobrą kartą do gier". Chyba, że grywasz tylko w gry na silniku Source i Indyki Dlatego musisz trochę uściślić jeżeli chcesz porady. Pozdrawiam Edytowane 13 Września 2012 przez DeathTomahawk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2012 No nie mów że 7770 ma spaść o 20%, dopiero co zamówiłem Cena już spadła o jakieś 7% w ciągu ostatniego tygodnia. Myślę, że jest szansa, że do końca miesiąca cena najtańszych modeli spadnie do 400zł. Jak zamówiłeś to napisz, że odstępujesz od umowy kupna i dostaniesz kasę z powrotem. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfo Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2012 Cena już spadła o jakieś 7% w ciągu ostatniego tygodnia. Myślę, że jest szansa, że do końca miesiąca cena najtańszych modeli spadnie do 400zł. Jak zamówiłeś to napisz, że odstępujesz od umowy kupna i dostaniesz kasę z powrotem. Karta już jest w drodze do mnie niestety. Myślałem że cena spadła głównie dlatego że złotówka się umocniła, no ale cóż, zobaczymy co będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makduf Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2012 (edytowane) Ja np jeszcze czekam z zakupem swojej 7770 do pazdziernika ale faktycznie już można wyrwać ten model za 440 złotych chyba ze 7850 wejdzie na 600 zlotych to wtedy zastanowie sie nad tym modelem btw ktos sprawdzał gigabyte 7770 rev 2.0 ? Duży spadek wydajności czy raczej niezauwazalny? Edytowane 13 Września 2012 przez Makduf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2012 50MHz mniej na rdzeniu to nie jest dużo, jeśli nie patrzysz cały czas na wskaźnik FPS, to najprawdopodobniej tego w ogóle nie odczujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makduf Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2012 http://www.saturion.pl/product/150220/Sprzet_komputerowy/Podzespoly/Radeon_7770_Gigabyte_OC_1GB_HDMI_DVI_2xminiDP_PCI_E_.html ogolnie specyfikacja tego modelu mnie ciekawi Gpu przed zmiana rev 2.0 a taktowanie pamieci jak po zmianie na rev 2.0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2012 Jedno jest pewne - sklep się pomylił albo na taktowaniu rdzenia, albo na taktowaniu pamięci. Pewnie sami nie wiedzą, w której rewizji mają tego HD7770 od Gigabyte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfo Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2012 Przyszedł MSI 7770 PE, muszę przyznać że wykazałem się zbyt dużym optymizmem jeśli chodzi o poziom głośności chłodzenia w IDLE, tragedii nie ma ale wkurza mnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2012 Było asusa brać :P Sprzedam mojego HD7770-DC-1GD5-V2 za 500zł z przesyłką kurierem, jak coś to PW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfo Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2012 Było asusa brać Być może, myślę że jak będzie premia w następnym miesiącu to wezmę tego 7850 Asusa (daj potem znać jak się sprawuje) a ten MSI pójdzie do drugiego kompa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Animaes Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2012 (edytowane) Było asusa brać Sprzedam mojego HD7770-DC-1GD5-V2 za 500zł z przesyłką kurierem, jak coś to PW Na co będziesz zamieniał tego Radka? PS ile kosztował HD7770 OC Gigabyte w dniu premiery? Około 600zł? Edytowane 14 Września 2012 przez Animaes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2012 HD7850 1GB, też Asusa, z tym samym chłodzeniem. Tylko dlatego, że wyrwałem za 680zł. Chyba przyszła jakaś tańsza dostawa z chin i panowie się pomylili z cenami. Promocja trwała krótko, bo 1 dzień. Dzisiaj już te karty są za 780. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NewNickPL Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2012 Którą katę kupić: http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-gtx660-ti-dc2og-2gd5-511348 czy http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-gtx660-ti-dc2-2gd5-472456 różnią się tylko taktowaniem rdzenia, nie wiem czy to opłacalne skoro karta sama się podkręca do tej prędkości(ta wolniejsza), a zawsze to kilka złoty mniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2012 Taniej od tych kart masz HD7950 z szerszą szyną i większą ilością pamięci na pokładzie, który wraz z biegiem czasu najprawdopodobniej będzie się sprawował lepiej, niż GTX 660 Ti: http://www.morele.net/karta-graficzna-sapphire-radeon-hd-7950-3gb-ddr5-384-bit-11196-01-40g-478714/ Na chwilę obecną wydajność obu kart jest podobna, po OC HD7950 pokazuje pazurki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2012 Tudzież parę złotych więcej karta na 3-letniej gwarancji z lepszym chłodzeniem: http://www.net-s.pl/index.php?id=3&c=608&g=312370&n=VGA-ASUS-HD7950-DC2-3GB-GDDR5-384bit-2DVIHDMIDP-PCIe-30&w=c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominik0 Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2012 (edytowane) Witam, Planuje kupić karte graficzna do gier (ok. 700 zł) i pisze z pytaniem jaką wybrać. Jeżeli jest to konieczne wymienie zasilacz (nie wliczam w cene karty) Procesor: AMD FX-6100 Płyta główna: GIGABYTE M68MT Aktualna karta graficzna: GEFORCE GT520 2GB Zasilacz: MODECOM LOGIC 520W Z góry dzięki. Edytowane 15 Września 2012 przez dominik0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NewNickPL Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2012 (edytowane) Taniej od tych kart masz HD7950 z szerszą szyną i większą ilością pamięci na pokładzie, który wraz z biegiem czasu najprawdopodobniej będzie się sprawował lepiej, niż GTX 660 Ti: http://www.morele.ne...-01-40g-478714/ Na chwilę obecną wydajność obu kart jest podobna, po OC HD7950 pokazuje pazurki. Nigdy więcej nie kupię nic od Radeona, dla czego? Odpowiedź w moich postach na 310 stronie. Już wybrałem tą droższą, bo dodają Borderlands 2, i zaoszczędzę na takim zestawie trochę kasy Chociaż z drugiej strony 79xx nie mają takich problemów jak 78xx, ale znając moje "szczęście w życiu" to dla mnie specjalnie zaczną się te problemy. Niestety, w życiu miałem 3 karty Radeona, i zawsze to one sprawiały problemy, miałem też kilka nvidii i nigdy nie miałem z nimi problemów. Niestety, za poprawne działanie wszędzie i zawsze muszę dopłacić trochę // EDIT: W 7970 też to występuje, więc podziękuję Radeonowi na zawsze. Poza tym bardzo zależy mi na BF3, a radeony z tego co widziałem, nie lubią się z BFami i zazwyczaj mają 10-20 fpsów mniej Edytowane 15 Września 2012 przez NewNickPL 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2012 @domonik0 W tej cenie najlepszym wyborem będzie Radeon HD7850 1GB: http://www.net-s.pl/index.php?id=3&c=608&g=310719&n=SAPPHIRE-Radeon-HD7850-1024MB-DDR5-256b-D-H-D-PCI-E&w=c Warto jednak dołożyć trochę do wersji z 2GB pamięci: http://techplanet.pl/produkty/karty-graficzne/sapphire-ati-radeon-hd7850-2gb-ddr5256bit-dvihdmidp-pci-express,33483.html Zasilacz oczywiście do wymiany. Warto zaopatrzyć się przynajmniej w coś pokroju Corsair CX600V2 lub trochę droższego XFX Core 550W: http://www.ceneo.pl/13095139 http://www.ceneo.pl/11379165 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominik0 Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2012 Wielkie dzięki BlackMachine, plauje tą drugą wersje karty i zasilacz Corsair CX600V2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NewNickPL Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2012 Ja mam 480W BeQuiet i mam HD 7870 i starcza, więc nie potrzeba od razu 500W :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2012 Większa moc przyda się na przyszłość, lepiej kupić od razu mocniejszy zasilacz, niż wymieniać go przy każdej modernizacji. Zresztą Corsair CX600V2 ma tylko 480W na linii 12 V, XFX Core 550W niewiele więcej, bo 528W. To, że do HD7850 / HD7870 wystarczyłoby na dobrą sprawę markowe 350 / 400W, to inna rzecz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2012 Większa moc przyda się na przyszłość W czasach 22nm CPU i 28nm GPU jeżeli nie planujemy SLI / Crossfire to dobry zasilacz 450W pociągnie każdą konfigurację (np i7-3770K + GTX 680 + OC). A nic nie wskazuje na to, żeby podzespoły miały być co raz bardziej prądożerne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 16 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2012 Kilka lat temu podzespoły były mniej prądożerne, mimo, że proces technologiczny cały czas maleje. Do niedawna do komputera średniej klasy spokojnie wystarczało 350W, dzisiaj zalecane jest już 450W. Co będzie jutro? Najnowsza seria kart graficznych (zarówno tych od GeForce jak i AMD) wniosła trochę dobrego, biorąc pod uwagę m.in. obniżony pobór prądu względem poprzedniej serii, ale czy ta tendencja będzie się utrzymywać? Mam co do tego wątpliwości. Rozsądniej będzie wziąć od razu mocniejszy zasilacz z zapasem mocy i być pewnym, że w razie ewentualnej potrzeby pociągnie on również bardziej prądożerny sprzęt. Od przybytku głowa nie boli, a zasilacz też będzie osiągał lepszą sprawność, jeśli będzie mniej obciążony (w zestawie z Radeonem HD7850 powinno być to mniej więcej właśnie te optymalne 50%). Swoją drogą do Twojego zestawu również starczyłoby markowe 450W, a jednak masz zasilacz o mocy 550W, i to do i3-2120 i HD7770, któremu na dobrą sprawę wystarczy nawet dobre 300-350W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominik0 Opublikowano 16 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2012 To, że do HD7850 / HD7870 wystarczyłoby na dobrą sprawę markowe 350 / 400W, to inna rzecz. W takim razie musze wymieniać zasilacz na inny czy to jest zalecane (planowałem zmieniać w przyszłości) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...