kaijitsu Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2013 Prawda. Ten test niczego nie obala ponieważ CPU ma niewielki wpływ na wynik w 3dmark'u. Co innego w grach gdzie CPU musi się napocić i widać to głównie po minimalnym fps'ie oraz nagłych spadkach animacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
usher Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2013 (edytowane) Na pewno w pewnym stopniu karty graficzne są ograniczane przez stare procesory, ale ja bym tutaj nie przesadzał. Znajomy zmienia tylko grafiki (na platformie s775) i cały czas bez problemu gra w gry najnowsze gry (np. Far Cry 3, Max Payne 3). Edytowane 6 Stycznia 2013 przez usher Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..:::SiekieR:::.. Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2013 Mozecie mi powiedziec gdzie moge aktualnie dostac najtaniej jakad 7770 z kodem na farcry 3?:) widze ze polecacie gigabyte i msi, a najtsniej znalazlem z farcry3 za 430 xfx i club3d. Wysyłane z mojego Nexus 7 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2013 (edytowane) Na pewno w pewnym stopniu karty graficzne są ograniczane przez stare procesory, ale ja bym tutaj nie przesadzał. Znajomy zmienia tylko grafiki (na platformie s775) i cały czas bez problemu gra w gry najnowsze gry (np. Far Cry 3, Max Payne 3). Dla jednego "bez problemu" to medium/low detail 1280x1024 i spadki do 30fps a dla innego to ultra 1920x1080 i fps powyżej 35... @Houlscreem - to coś nawet testem ciężko nazwać. Własciwie to gośc przetestował karty graficzne na różnice wydajności między nimi w benchmarku. Kompletnie nie przeprowadził ani jednego testu sprawdzającego wydajność kart graficznych przy różnych procesorach. Przede wszystkim minimalny fps w grach. A nie 3d smarkach!!! Edytowane 6 Stycznia 2013 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Houlscream Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2013 Mhm, wszystko jasne, czyli jakiego producenta najlepiej oplaca sie kupowac ? Bo juz sam nie wiem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2013 Widzę w sklepach że 7870xt już są w cenach dośc przyzwoitych! Zastanawiam się czy brać do i5 2500k@4,5ghz 7870 czy model 7870xt.... martwi mnie tylko pobór prądu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WreckeR7 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2013 (edytowane) Witam. Zastanawiam się nad kupnem jednej z tych kart : GeForce 9600 GT 512MB lub GeForce 8800 GT 512MB. Tutaj linki do "porównywarki" z moją aktualną kartą: GeForce 9600 GT 512MB vs GeForce GT230 : http://www.hwcompare...geforce-gt-230/ GeForce 8800 GT 512MB vs GeForce GT230 : http://www.hwcompare.....<br /><br />Jak widać wzrost wydajności jest spory (Problem tylko w poborze prądu, nie mam pojęcia czy moje 300W podoła) . koszt obydwu kart na allegro (UŻYWANYCH) to około 130zł wzwyż. Na obecnym konfigu, w grze battlefield 3 odczuwam ogromne spadki FPS'ów, na najniższych detalach, w mojej rozdziałce, tzn. 1366x768, wynoszą one od 25 - 40 ( W terenie zabudowanym niestety spada poniżej 25 ;/ ). Za rok planuję wymienić PC na nowy, więc nie chcę żadnej drogiej karty. Chciałbym po prostu pograć komfortowo ( 40 - 50FPS ) Na najniższych detalach, w mojej rozdzielczości. .Maksymalnie mogę wydać 150zł + Dostawa. Specyfikacja: CPU: Intel Core i5 @750 2.67Ghz GPU: GeForce GT230 RAM: 4Gb HP HDD: 500GB Samsung Zasilacz : Fortron 300W Edytowane 6 Stycznia 2013 przez WreckeR7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2013 Obie kart to słaby wybór. Karty te niesamowicie często padają (powiedzmy, że jak 9600 gt nie było kręcone i często przegrzewane to ma szanse...), a zakup na allegro takiej nie "wypiekarnikowanej" to nie lada wyczyn. Obie też są za słabe do BF3. Masz niezłego proca. Podkręć i kup już kartę i zasilacz, które ewentualnie przełożysz do przyszłorocznego komputera. Za 150zł niestety nie ma co polecić (czasem udaje się 4850 za tyle wyrwać, ale to znowu zasilacz może się buntować). Pozdrawiam 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Houlscream Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2013 http://allegro.pl/gigabyte-gtx-480-1536mb-i2912869432.html Co myslicie o tym ? Przewal ? Ciekawe czy mozna spotkac te 480 nowe bo z tego co szlyszalem sa naprawde mocne ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2013 Houlscream, okazja jak nic, weź dwie. Cena niemal jak nowe hd7850, wydajność podobnie, prądu ciągnie za to niemal 2-3 razy tyle. Bierz, nie będziesz już musiał zadawać pytań wysokich lotów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WreckeR7 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2013 @DeathTomahawk Wedle twojej propozycji wstrzymam się z kupnem, do przyszłego PC. Z OC dopiero raczkuję ale poczytam co nieco i spróbuję wyciągnąć z tej karty co się da. Dziękuję Ci bardzo za Odpowiedz. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2013 Nie chodzi o oc karty a procesora. Przy znośniej płycie jest w stanie zrobić 4GHz, do tego dobra karta + zasilacz i możesz spokojnie grać nie myśląc o nowym komputerze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Houlscream Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2013 (edytowane) Mysle ze bez ironi bylo by lepiej nie znam sie na grafice i dlatego sie pytam. Rozumiem ze 7850 jest najlepszym wyjsciem http://www.videocardbenchmark.net/gpu_list.php patrzylem na tej stronie dlatego pytam :) Edytowane 6 Stycznia 2013 przez Houlscream Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2013 Wystarczy kilka minut na przejrzenie testów w sieci. Nie wiem czy hd7850 jest najlepszym wyjściem. Zależy od budżetu głównie. Na pewno jest lepszym wyjściem niże stary gtx 480 za te same pieniądze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras19 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2013 (edytowane) witam szybka piłka bramka nr 1 AMD® Radeon HD 6970M czy bramka nr 2 nVidia GeForce GTX 660M co będzie bardziej wydajne? Edytowane 7 Stycznia 2013 przez miras19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2013 Wydajniejsza jest ta pierwsza, ale nie ma między nimi przepaści. Radek również bardziej się grzeje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2013 miras19, proszę tę dyskusję przenieść ze właściwe miejsce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..:::SiekieR:::.. Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2013 Czy zasilacz Modecom Premium 400W, da sobie radę BEZ OC z 7770 w duecie z i3 550?? Wiem, że to przeciętna konstrukcja i za tą ceną można mieć lepszy PSU, ale znajomi kupowali używany PC w których już jest wyżej wymieniony procesor oraz PSU, a karta będzie kupowana w przeciągu kilku dni. Chodzi tylko o stabilną pracę pod obciążeniem w grach, nic więcej - żadnych wygórowanych wymagań. 7770 do prądożernych nie należy, a jest w miarę wydajna i myślę że optymalna dla tego procesora i zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grudzio Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2013 Czy ktoś z Was ma jakieś informacje na temat Asusa 7850 wersja 1GB? nie mogę znaleźć żadnych testów, chodzi głównie o mozliwości OC i jakoś chłodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2013 Czy zasilacz Modecom Premium 400W, da sobie radę BEZ OC z 7770 w duecie z i3 550?? Wystarczy do tego procesora oraz karty graficznej z serii HD7770. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 9 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2013 Czy ktoś z Was ma jakieś informacje na temat Asusa 7850 wersja 1GB? nie mogę znaleźć żadnych testów, chodzi głównie o mozliwości OC i jakoś chłodzenia. Możliwości OC zależą tylko i wyłącznie od szczęścia! To, że w jakimś teście karta robi 2Ghz na rdzeniu nie daje ci żadnej gwarancji, że twoja w ogóle będzie się kręcić. Co do chłodzenia to ja jestem bardzo zadowolony, w idle w ogóle nic nie słychać, w większości gier karta zachowuje się bardzo kulturalnie, przy niektórych tytułach czasami lekko hałasuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coNNectov Opublikowano 9 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2013 Witam, chcę kupić kartę do 300zł, no tak 330zł z wysyłką. Obecny config komputera Asus M3N78-EH Athlon 64 X2 4800+ 2,5 Ghz ATI Radeon x1600 XT 256MB 2x Geil 1GB - 800mhz DDR2 Thermaltake SMART 530W PC Brutus 410 Mam jeszcze dwa pytania. Czy każda karta będzie działać bez problemu na tej płycie. Wiem, że procesor będzie ograniczać każdą kartę, ale czy po podkręceniu procka z 2,5 do 3,0 będzie jakaś różnica? Prosiłbym o dokładniejsze opisanie poszczególnych kart, ich wady, zalety. Karta będzie częścią moje zestawu w przyszłości, dlatego potrzebuje mocniejszą niż na to pozwala proc. Kartę muszę zmienić bo obecnemu radeonowi sprawiają problemy gry z 2008 roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 9 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2013 Wskazana byłaby HD7750 DDR5, to niestety sama karta kosztuje 355zł. Taniej to wersja DDR3 na jednoslotowym chłodzeniu w okolicach 310-320zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2013 ...Athlon 64 X2 4800+ 2,5 Ghz ... Wiem, że procesor będzie ograniczać każdą kartę, ale czy po podkręceniu procka z 2,5 do 3,0 będzie jakaś różnica? Minimalnie będzie. Architektura tego procesora jest już leciwa i mało wydajna. Samo OC już teraz cudów nie zdziała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2013 Mój x2 4200+ @3GHz ograniczał 4850 i mimo dobrego średniego fps w grach zdarzały się spadki fps do 15-20. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..:::SiekieR:::.. Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2013 (edytowane) PCIE x16 v.2.0 w płycie nie jest przeszkodą w PEŁNEJ obsłudze 7770? W wymaganiach 7770 piszą o PCIE x16 v.3.0, ale 7770 nie przekracza maksymalnej przepustowości szyny v 2.0. 7770 od gigabyte potrzebuje dodatkowego zasilania, czy tylko z szyny? EDIT Bardzo Wam dziękuję za odpowiedź:) Karta już kupiona, za kilka godzin będzie w moim mieście i mam nadzieję że żadne niespodzialnki mnie nie spotkają. Wyczytałem że Gigabyte H55M-UD2H w rev. 1.3 która posiadają ma PCIE 2.0 x.16, więc powinno być OK. Edytowane 12 Stycznia 2013 przez ..:::SiekieR:::.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makduf Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2013 PCIE v2.0 wystarczy nie będzie przeszkadzał. A co do zasilania to potrzebne jest dodatkowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2013 7770 nawet przy pcie1.0 śmiga ładnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qasq Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2013 phenom 2 x4 @ 4GHz 16 GB ddr3 500W OCZ Witajcie, chcę wymienić mojego Gainwarda GTX 460, 768MB na coś lepszego/cichszego. Budżet nie jest jeszcze określony, zamknięty ale myślę o sprzedaży aktualnej karty za ok 300zł i dołożenie pewnie 300zł do następnej. Nie ma dla mnie znaczenia nowa/używana. Wstępnie patrzę po allegro na GTX480. Myślałem też nad radeonami 7850 lub wyżej, ale tam będzie trzeba dołożyć trochę wiecej. Zależy mi na ciszy. Aktualnie w bardziej wymagających tytułach karta jest dość głośna. Lata lecą i nie gram już tyle co kiedyś. 5-10h tygodniowo Diablo 3. Czasem jakiś fps, singla coś jak FC3. Na pewno będzie chciał pograć w GTA5. Co kupić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2013 (edytowane) Do tego procka najlepiej wspomnianego HD 7850 w wersji 1GB. Jeżeli zależy ci na ciszy to na pewno GTX 480 odpada Polecę ci tą kartę w dobrej cenie: http://www.agito.pl/..._content=642134 Masz 3 lata gwarancji i jest równie wydajna jak GTX 480, cichsza i bierze 2x mniej prądu. Edytowane 12 Stycznia 2013 przez humanoidal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...