humanoidal Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2013 Jak możesz to dołóż do GTX 650 Ti: http://www.3kropki.p...i-hmdi-dvi.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aliz777 Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2013 Jak możesz to dołóż do GTX 650 Ti: http://www.3kropki.p...i-hmdi-dvi.html dobra dzięki wielkie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sa7hyr Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2013 @humanoidal - przy podobnej konfiguracji jak u aliz777, wydatek na kartę GTX650 TI Boost będzie miał racjonalne podstawy? Posiadam Asusa P5E Deluxe z C2Q Q9450@3GHz, i moją starą, wysłużoną grafę - HD4870, chciałem czymś zastąpić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2013 Spokojnie można brać nawet GTX 650 Ti BOOST, albo HD 7850, pod warunkiem, że grasz w FullHD. Do niskiej rozdzielczości nie ma sensu kupować mocnej karty. Quady jeszcze jako tako sobie radzą z nowymi grami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sa7hyr Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2013 Spokojnie można brać nawet GTX 650 Ti BOOST, albo HD 7850, pod warunkiem, że grasz w FullHD. Do niskiej rozdzielczości nie ma sensu kupować mocnej karty. Quady jeszcze jako tako sobie radzą z nowymi grami. Właśnie dlatego, że gram w fHD rozglądam się za następcą HD4870 ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
usher Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2013 (edytowane) Hej, co lepsze do i5-4670k, 8GB RAM - NVIDIA 660 TI czy AMD 7870 (do gry w full hd)? Edytowane 11 Lipca 2013 przez usher Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthhiass Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2013 gtx 670 http://allegro.pl/gainward-gtx-670-2gb-i3386665840.html zastanawiam sie czy to dobry wybor, szkoda ze bez gwarancji bo cena calkie mwporzadku chyba gtx 670 http://allegro.pl/gainward-gtx-670-2gb-i3386665840.html zastanawiam sie czy to dobry wybor, szkoda ze bez gwarancji bo cena calkie mwporzadku chyba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2013 moim zdaniem drogo jak za referenta bez gwarancji. ja bym dolozyl do 760 gigabyta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthhiass Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2013 a ile oplaca sie dac za uzywanego 7950 na gwarancji, powiedzmy wersje od gigabyte? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2013 (edytowane) Szybkie pytanie:gtx560ti + phenom II x4 955 @ 4ghz = proc bardzo będzie dusić w 1680x1050? Mam możliwości kupić 560ti directcu od asusa za 450zl, brać czy lepiej sobie darować i kupić gtx460 za ok. 350 zł z allegro? Edytowane 11 Lipca 2013 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2013 GTX 460 spokojnie wystarczy do tego procesora. Zagrasz w wiekszość nowych gier w przyzwoitych detalach oprócz np Crysis 3 czy Metro. 560 niewiele Ci tu da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2013 (edytowane) Lepiej będzie kupić odpowiednika czyli Hd6850/6870 niż gtx460? Mam na myśli mniejsze obciążenie procesora przez sterowniki .Tapatapatap i9001 Edytowane 12 Lipca 2013 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2013 Lepiej będzie wymienić na intela i dopiero kupować coś silniejszego od 460. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2013 A jaki system? Bo narzut na stery to chyba w W7 nie jest tak odczuwalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2013 To raczej tyczyło się głównie procesorów dwurdzeniowych. Sam się o tym przekonałem mając E8400, a potem przesiadając się na i5 2500K (miałem do niedawna GTX 460). Do tego X4 GTX 460 podpasuje. Ale faktycznie lepiej by było złożyć coś mocniejszego i do tego lepsza grafa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2013 (edytowane) System oczywiście win7 64bit home premium. Wierzcie mi ze chciałbym coś mocniejszego ale musze się cieszyć z tego co mam. Może jakoś we wrześniu zmienię na i7 920 bo można je wyłapać za śmieszne pieniądze. Płyty są za 300zl a proce za 350zl wiec kusząco. Szukałem teraz trochę na googlach i są testy czy lepiej AMD czy nVidia do phenoma i jest wiele nieścisłości, jedne mówią za radeona a inne ze geforca... Dzięki za pomoc, będę polował na gtx460 na allegro za jakieś 300zl. Tapatapatap i9001 Edytowane 12 Lipca 2013 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthhiass Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2013 http://www.elektronicznyswiat.pl/produkt/54811.html co myslicie o takim 660ti w tej cenie, warto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2013 WARTO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 13 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2013 GTX 460 spokojnie wystarczy do tego procesora. Zagrasz w wiekszość nowych gier w przyzwoitych detalach oprócz np Crysis 3 czy Metro. 560 niewiele Ci tu da. Raczej bym się nie zgodził. Ten procesor nadal wyciska 40-50 fps w najbardziej wymagających grach. To tak samo jak GTX 660 w FHD i w tą kartę bym raczej celował, a nie GTX 460 czy 560. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2013 Co byście polecali w sytuacji:- karta używana- do ~850zł- procesor 2500k @ 4.5ghz- zasilacz wystarczający do każdej karty- posiadam chłodzenie gelid icy vision/accelero twin turbo II- rozdzielczość full hd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2013 Sprzedałbym chłodzenie i dołożył do MSI GTX 760. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2013 Zdecydowanie http://www.elektronicznyswiat.pl/produkt/54811.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2013 (edytowane) Tylko zaznaczam - używka. I zależy mi na dobrym chłodzeniu, tzn puszczeniu w stresie na 5v tych wentylatorów. Z tego co wiem na żadnej karcie asus direct cu2 nie ma absolutnie szans tak ustawić karty, przegrzewa się. Dodam że obudowa jest dość słabo wentylowana, więc to też utrudnia schładzanie. Chodzenia autorskie są sporo gorsze niż custom w stylu tego najnowszego accelero. Sporo większy radiator. Edytowane 14 Lipca 2013 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2013 O matko :) gdybyś na początku przedstawił swoje "wymagania" to bym nawet nie myślał by cokolwiek polecać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2013 To jest takie nietypowe, ze chce mieć cichy komputer jak odpalę sobie grę? :D Chodziło mi o prostą odpowiedź, typu, używane referenty gtx670, 7950, tego typu karty zdają się być najwydajniejsze w tym przedziale cenowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2013 (edytowane) http://allegro.pl/gainward-gtx-670-2gb-i3386665840.html Wraz z zmianą chłodzenia i tak się traci najprawdopodniej gwarancję, więc nie wiem. Sam zdecyduj. Wg specyfikacji Twin Turbo II pasuje do GTX 670 Edytowane 14 Lipca 2013 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2013 Chyba zależy od producenta, czy nakleja plomby na śrubki mocujące cooler. Ten 670 już dość długo stoi, za tyle bez gw nikt nie chce kupić referenta. Trochę za drogo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2013 (edytowane) No to kup nowy 660 TI. Zdaje sie że da się zmnieszyć obroty tak by karta bez OC była ledwo słyszalna. Mój GTX 670 bez OC ledwo słychać. Chyba że jesteś maniakiem ciszy to polecam zainwestować w WC. Edytowane 14 Lipca 2013 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2013 (edytowane) Tzn ja się opieram na testach/opiniach, i wychodzi że jak ludzie porównują autorskie chłodzenia na high-endowych kartach typu asus direct cu, albo np gigabyte, do accelero albo gelid, czy prolimatech, to te coolery są znacznie wydajniejsze, po 20-30 stopni różnicy. I umożliwiają skręcenie na stałe na minimalne obroty w stresie. Bierze się to z rozmiaru, zajmują więcej slotów, większe wentylatory, więcej heatpipow. Te chłodzenia autorskie są ładnie zabudowane, wyglądają fajnie, ale pod spodem ten radiator jest dość cienki. Cel jest taki, żeby uciągnąć kartę na podmienionym chłodzeniu, w stresie na minimalnych obrotach wentylatorów (stałych bez regulacji pwm). Wg testów tych chłodzeń, są one w stanie to zrobić nawet na kartach typu gtx480, czyli grzałce 2x mocniejszej niż karty o których tu dyskutujemy. Stąd plan zastosowania takiego chłodzenia, zamiast kupienia karty z fajnym autorskim chłodzeniem. Edytowane 14 Lipca 2013 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2013 Asus Direct CU jest zupełnie cichy w stresie, temperatura 70 stopni (GTX 660 Ti). Trudno mi stwierdzić czy po mocnym OC jest głośniejszy, bo i tak jest BARDZO cichy. Możesz dorzucić 200zł do lepszego chłodzenia, ale nie spodziewaj się, że różnica w głośności powali cię na kolana, bo tu już nie ma za bardzo z czego schodzić. Głośność tej karty w stresie porównałbym do dobrego wentylatora 120mm puszczonego na 800rpm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...