Skocz do zawartości
kucyk

Jaką kartę graficzną kupić?

Rekomendowane odpowiedzi

Procesor jest tak słaby, że GTX750/750ti to na niego zbyt wiele. Z AMD r7 260x.

http://www.purepc.pl/procesory/test_amd_athlon_x4_750k_apu_pozbawione_ukladu_graficznego?page=0,0

Pytanie, z jaką grafiką obecnie pracuje ten procesor, żeby nie wyszło wyrzucanie kasy w błoto. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procesor jest tak słaby, że GTX750/750ti to na niego zbyt wiele. Z AMD r7 260x.
http://www.purepc.pl/procesory/test_amd_athlon_x4_750k_apu_pozbawione_ukladu_graficznego?page=0,0

Pytanie, z jaką grafiką obecnie pracuje ten procesor, żeby nie wyszło wyrzucanie kasy w błoto.
radeon 5450

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

A ja mam takie pytanko jaka karta graficzna do 350 zł max 400 zł jeśli bedzie przeskok, która pociągnie na testowaniu nowego procka lga 771 oczywiście chciałbym pograć w takie tytuły jak: far cry 3, cs go lub starcraft II

• [*]Procesor: intel xeon e5420 [*]Płyta główna: gigabyte ga-ep35c-ds3r [*]Pamięci RAM - aktualnie ddr2 800 geil dwukanałowa 2 gb [*]Karta graficzna: aktualnie na testy radeon 9550 [*]Dysk: ssd 128 gb [*]Zasilacz: chieftec 450w

a dodatkowe pytanie czy opłaca się wymeiniać pamięć na ddr 3 1333 bo tyle maksymalnie płyta uciągnie.

Edytowane przez damianpaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg mnie ta karta to idealny wybór do tego procka: http://techplanet.pl/produkty/karty-graficzne/gigabyte-ati-radeon-r7-260x-1gb-ddr5128bit-dvihdmidp-pci-express-veroc,41729.html

Overclocking to loteria, firma nie ma tu wiele znaczenia.

Edytowane przez humanoidal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć,

Szybkie pytanie do co bardziej obeznanych w temacie. Na jaką kartę wymienić moją obecną 580 GTX, żeby zestaw pośmigał jeszcze parę latek w fulldetalach w nowych grach ?

Obecna konfiguracja:

• Procesor: core i5 2500k, którego udało mi się podciągnąć do stabilnych 4,8 GHz
  • Płyta główna: ASUS Sabertooth p67
  • Pamięć: 16 GB DDR3 1600 MHz (4x4 GB, PDP)
  • Karta graficzna: Gainward GTX 580
  • Dyski twarde: 60 GB SSD OCZ (systemowy), 128 GB Plextor, 1 TB WD
  • Zasilacz: OCZ Fatal!ty 750 Watt

I teraz pytanie do Was drodzy użytkownicy - wystarczy wymiana karty na np 780/780 Ti GTX, żeby pograć w nadchodzące produkcje na full detalach czy muszę już powoli myśleć o zmianie mobo + proc ? Lepiej dokupić taką 780siątke i cieszyć się parę latek czy w Jej cenie kupić nowy procesor + płyte główną a potem jakiegoś maxwella ? 

@ Dodam iż gram na Forisie Black w 1920x1080 (dla takiej rozdzielczości mnie wszystko interesuje).

Pozdrawiam,

xalen~

Edytowane przez xalen~

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz z podanych kart MSI R9 270. Podkręcisz ją w programie MSI Afterburner do wartości osiąganych przez mocniejszy model 270X. Tu masz opisane jak to zrobić http://www.purepc.pl/karty_graficzne/test_karty_graficznej_radeon_r9_270_nastepca_hd_7850_2gb?page=0%2C18

Karta jest dość cicha i chłodna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Mam płytę asusa M2A-VM hdmi i do tej pory jadę na pokładowej grafice. Procek na tym jest AMD Athlon 64 X2 dual 3800.

Chciałbym dokupić do tego jakąś grafikę i jak da rade nie zmieniając zasilacza 400W.

Da rade coś do tego jeszcze dokupić? widełki to 500-700 pln

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Jagodzianka .

Więcej zyskasz na zmianie platformy niż dokładając praktycznie cokolwiek do tego konfigu co masz .

@olifant-14

W tej kwocie lepszym wyjściem jest zmiana platformy niż pakowanie lepszych kart do X2 3800+ .

Podaj jaki dokładnie masz zasilacz - Marka i model , moc to nie wszystko .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi