koparka Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 jaka 7900gt warto kupic z mysla o sensownym OC ? co sadzicie o Point of View albo Club3d ? polecam ci bardziej point of view Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salaciarz Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Witam, w przedziale do 600 zł na AGP jaką karte warto kupić ? Zastanawiałem się pomiędzy 1600pro a 6600gt. Może coś innego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomcool Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Gf 6800XT i krecic i modowac ewent. GF6600GE i 150 zl zostaje w kieszeni ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konnik_tl Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 (edytowane) a ja mam takie pytanko-posiadam Gigabyte 9550 128mb i zastanawiam się czy opłaca się ją zmienić na Radeon X700 Sapphire 128 MB DVI + TV Lite BOX (AGP x8) co poradzicie?? czy może polecicie coś innego tak do 500zł?? Edytowane 31 Marca 2006 przez konnik_tl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bercik133 Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 Czy opłaca mi się kupić radeona x800 GTO 256mb za 600zł? Czy ta karta jest dobra? Kupuję ją z myślą o wejściu wideo, a poza tym i tak zmieniam kartę. Będą chodziły mi gry takie jak POP:TT Kupić czy nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konnik_tl Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 (edytowane) kup GTO i wgraj bios od XT - tam są te same układy i będzie chodziła wydajnie Edytowane 31 Marca 2006 przez konnik_tl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 6600gt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwynbleidd Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 Witam, w przedziale do 600 zł na AGP jaką karte warto kupić ? Zastanawiałem się pomiędzy 1600pro a 6600gt. Może coś innego ? 6600GT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Witam:) Ktos wie gdzie mozna najtaniej kupic 6800GS AGP??? Szukalem i sa rozbierznosci w cenie nawet 150 zeta!!! Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 najtaniej co widzialem to za 899, interesowalby cie link czy szukasz jescze taniej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Jak masz podaj link zawsze to jakies porównanie bedzie. Ja najtaniej znalazłem Tutaj za 835pln. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Wydaje mi sie, ze ten pine to jest jakas ubozsza wersja 6800GS :/ Za 899 jest w IMPERIUM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Ja wiem czy ubozsza?? To standardowa wersja bez zadnych wodotryskow (chociaz daja 1 ful gre) takty ma 350/1000 czyli standard dla wersji AGP . A jest to najtansza oferta jaka znalazlem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avataros Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Witam wszystkich Mam durona 1,8 , 512 ram, gf mx 440, szukam karty graficznej do 300zł zebym mogl na tym konfigu pograc czasem w fable, spellforce (na tej karcie chodzi dramatycznie) i w obliviona (oczywiscie na niskich albo bardzo niskich detalach), bardzo by sie przydal jakis sensowny test ktory porownalby gf6200 (128bit) i R9550. Jestem troche do tylu i wiem ze z rok temu nie do przebicia byl 9550 w tym segmencie, teraz ciezko mi znalezc dobry test z tego przedzialu. z gory thx za odp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomcool Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 (edytowane) ja ze swojego doswiadczenia powiem ze niesamowicie duza wydajnosc osiagniesz kupujac modowalnego Radeona 9500 128MB/256-bit i 'lekkim OC' ;) jest jedno ALE -> karta ta NIE obsluguje technologi HDR, ktora jest poprostu super i bez niej ta karta duzo traci przynajmniej w moich oczach. technologie HDR obsluguja karty ze wsparciem dla DirectX 9c, R9500 niestety kisi na DirectX 9a ;] mimo wszystko w tej cenie nadal polecam modowalnego R9500 ( tylko uwazac na podroby modowalnych!! ) np. na sprzecie z opisu ( plyta ECS ;/ ) osiagam po OC w marku03 ponad 5k pkt., w 05 jakos 2,5k takze wydajnosc to ona napewno zapewnia wysoka pozdrawiam Edytowane 2 Kwietnia 2006 przez Tomcool Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J_A_N Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 (edytowane) Witam uprzejmie ^^ Planuje kupic jakas karte do 750zl na PCI-E Moj sprzet to Athlon 64 3000+ winchester s939 Gigabyte GaK8N Ultra9 (NF4 ultra) 2x512mb ram TwinMos Asus 6200@6600GE (co sie stalo ze ta karta ze tak ciezko jest teraz kupic..? Za ile orientacyjnie moglbym ja spylic?) zasilacz 230V chyba Tracer (jak sprawdzic ile W ma? Na zasilaczu nie pisze..) Karte kupuje glownie do Oblivionia.. I w ogole to oplaca sie kupic lepsza karte bez wymiany tego syfnego zasialacza..? pomocy Edytowane 3 Kwietnia 2006 przez J_A_N Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siero Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Aktualnie posiadam karte Sapphire Radeon x800Gt, chce ja zmienic na inna za jakies 600zl. Mysle o modowaniu, dlatego zastanawiam sie nad x800gt od Powercolora. Latwo w niej odblokowac dodatkowe 8 potokow. Co o tym sadzicie? A moze jakis GF latwo modowalny? Overclocking tez wchodzi w gre :) Spece mojego kompa: Athlon 64 Venice 3000+@2.5ghz 2x512ddr Geil@266mhz 2-3-3-5 Asus A8N-E Sapphire Radeon x800GT@ 600mhz/1130mhz Markowy zasilacz (zapomnialem nazwy :P) bodajze 350-400W Pozdrawiam i prosze o pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomcool Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Witam uprzejmie ^^ Planuje kupic jakas karte do 750zl na PCI-E Moj sprzet to Athlon 64 3000+ winchester s939 Gigabyte GaK8N Ultra9 (NF4 ultra) 2x512mb ram TwinMos Asus 6200@6600GE (co sie stalo ze ta karta ze tak ciezko jest teraz kupic..? Za ile orientacyjnie moglbym ja spylic?) zasilacz 230V chyba Tracer (jak sprawdzic ile W ma? Na zasilaczu nie pisze..) Karte kupuje glownie do Oblivionia.. I w ogole to oplaca sie kupic lepsza karte bez wymiany tego syfnego zasialacza..? pomocy na twoim miejscu zainwestowalbym najpierw w zasilacz, a karte graficzna masz niezla.. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siero Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 na twoim miejscu zainwestowalbym najpierw w zasilacz, a karte graficzna masz niezla.. pzdr W zasilacz? Czemu? Mam Cheifteca 420W. Zły jest? A grafa moze i w miare, ale Obliviona nie uciagnie z AA... Dlatego myslalem zeby ja zmienic :) Pomozcie ludzie :) Pozdro, SierO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 (edytowane) @siero Tomcool cytował J_A_N'a i ma rację czytaj uważnie :blink: Edytowane 3 Kwietnia 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avataros Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 ja ze swojego doswiadczenia powiem ze niesamowicie duza wydajnosc osiagniesz kupujac modowalnego Radeona 9500 128MB/256-bit i 'lekkim OC' ;) jest jedno ALE -> karta ta NIE obsluguje technologi HDR, ktora jest poprostu super i bez niej ta karta duzo traci przynajmniej w moich oczach. technologie HDR obsluguja karty ze wsparciem dla DirectX 9c, R9500 niestety kisi na DirectX 9a ;] mimo wszystko w tej cenie nadal polecam modowalnego R9500 ( tylko uwazac na podroby modowalnych!! ) np. na sprzecie z opisu ( plyta ECS ;/ ) osiagam po OC w marku03 ponad 5k pkt., w 05 jakos 2,5k takze wydajnosc to ona napewno zapewnia wysoka pozdrawiam thx za rade. A jezeli chodzi o nowe karty, to ktora wydaje Ci sie lepsza gF6200 czy R9550 ? oczywiscie mowie o 64-bitowym 6200 bo z tego co widze to 128bitowego juz nie dostane nowego. Mowiac lepsza mam na mysli wydajnosc ale tez problemy z grami bo slyszalem ze R9550 potrafi czasem wywalac spore krzaki. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J_A_N Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 na twoim miejscu zainwestowalbym najpierw w zasilacz, a karte graficzna masz niezla.. pzdr Witam ponownie. Zasilka to 350W Tracer.. Dalej myslicie ze powinienem go wymienic? A nie lepiej sprzedac karte i kupic np. 7600GT..? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alwin Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Cześć wam niedawno kupiłem radka 9800 pro, kilka dni temu dokupile chlodzenie pentagrama xc 80 cu, i niestety troszke ukruszylem rdzeń :? Tak do pracy na codzien, grafiki 2d filmow itp jest ok ale neistety w nowych grach na szejderach jest kilka artefaktów <_< Wiec pozostaje mi sprzedac to i kupic cos nowego, tak do 1 tysiaka to co mozecie zaproponowac? Aha i zamierzam kupic plyte glowną z czipsetem ALI (czy tam ULI- niewiem) wiec bierzcie pod uwage karty na AGP i PCIE. Ja myslałęm nad GF 6800 GS ale lepiej zapytam expertów B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 J_A_N mówiąc o tracerze "zasiłka" obrażasz inne zasilacze... alwin - 7600GT... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alwin Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 alwin - 7600GT... A czy ta karta jest na AGP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siero Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Sorry za przeoczenie... Choroba ;/ Pomoze ktos? Pozdrawiam, SierO.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stalovy Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Czytając pobieżnie posty (czytam dorywczo z kompa w pracy) zauważyłem, że parę razy przewija się termin HDR, co więcej: polacane są karty z obsługą HDR. Sprawdziłem, co to jest (High Dynamic Range - wpływa na sposób przedstawiania efektów świetlnych w grach, które to obsługują, czyli można przyjąć, że w większości nowych), ale niestety nie znalazłem szczegółowszych informacji n/t kart obsługujących to ustrojstwo (HDR!). Mam prośbę: czy ktoś mógłby wymienić mi typy/modele kart graficznych z obsługą HDR na łącze AGP? Którą z tych kart polecalibyście? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 na agp z HDR to grafy z Shaderami w wersji 3.0 (Gf seria 6 i 7, Radeon to X(xxxx) seria) Pozatym ile $ na grafę? Pod jaki komp? tak to: http://allegro.pl/item95245833_leadtek_gef...256bit_box.html 659zł Z tańszych to Geforce 6600GE od Galaxy za ~450zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 (edytowane) alwin - na pcie...jakiś problem w tym ?... Stalovy - wszystkie karty nV serii 6 (6200/6600/6800) + 7800GS... wszystko od zasobności portfela zależy :) Edit: - zapomniałem o ati 1xxx... :) Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez raven_88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soonsar Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Cześć wam niedawno kupiłem radka 9800 pro, kilka dni temu dokupile chlodzenie pentagrama xc 80 cu, i niestety troszke ukruszylem rdzeń :? Tak do pracy na codzien, grafiki 2d filmow itp jest ok ale neistety w nowych grach na szejderach jest kilka artefaktów <_< Wiec pozostaje mi sprzedac to i kupic cos nowego, tak do 1 tysiaka to co mozecie zaproponowac? Aha i zamierzam kupic plyte glowną z czipsetem ALI (czy tam ULI- niewiem) wiec bierzcie pod uwage karty na AGP i PCIE. Ja myslałęm nad GF 6800 GS ale lepiej zapytam expertów B) Za niewiele ponad 1300 zł jest świetna karta graficzna - GeForce 7900 GT. lepsza od 7800 GTX 512 - bez sciemy. Niestety to prawie, że całkowita nowość na rynku, więc jest trudno dostępna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...