Gość stekso Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2015 Intel Core i5-4460 3.20GHz ASRock H81M Ram 8GB Corsair CX Series 430W ATX Karta graficzna do 500-600zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2015 Nowa czy używka ? Z nowych to GTX750Ti , z używek - R9 270 / HD7870 z allegro/olx . Opcjonalnie GTX650Ti Boost / GTX660 z używek . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw1ssst Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2015 http://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-geforce-gtx-750ti-2-gb-gddr5-128-bit-2xhdmi-2xdvi-box-gv-n75toc2-2gi-768812/ Warto dołożyć 120pln do gtx950? Wiadomo potem można dołożyć 200 do 960 itp itd... Procek nie wyżyłowany pentium 3258g @ 4.2ghz. Nie będzie hamował gtx950? Evga z 1 wentylatorem widziałem za 689 zł w sklepie obok mojego domu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2015 Wersja z 1 wentylatorem nie będzie za cicha - zależy co to za wersja dokładnie , referent czy wersja SuperClocked . Dołożył bym do czegoś cichszego np. Asus Strix czy MSI Gaming . Za 800 zł można na morele dostać już fajne wersje GTX950 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw1ssst Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2015 Wersja superclocked. W opiniach ludzie piszą, że jest cicha. Mam na myśli tą http://www.komputronik.pl/product/279864/Elektronika/Cz%C4%99%C5%9Bci_PC/EVGA_GeForce_GTX_950_2GB_SC_GAMING.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saitek22 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2015 Też myślę o tej karcie, podobno jeszcze dobrze sie kręci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UTZcertified Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2015 Witam, chciałbym kupić nową kartę graficzną do swojego komputera, specyfikacja poniżej: CPU INTEL CORE I5 3570K 3.40 BOX 6MB VGA HD400 77W LGA1155K GRAF SAPPHIRE RADEON HD6870 1024MB DDR5 PCI-E 2XDVI HDMI DP 11179-09PAM DIMM 8GB (2X4GB) DDR3 1600MHZ KINGSTON HYPERX GENESIS GREY DUAL CL9 KHX1600C9D3X2K2/8GXPLYTA GL GIGABYTE GA-Z77-DS3H Z77 VGA HDMI DVI LGA1155 DDR3 PCI-E SATA3 USB3.0 GBLAN ATXZASILACZ OCZ MODXSTREAM PRO 600W (FAN 140MM) Kupowałem w 2011, wiedziałem że w pierwszej kolejności do wymiany pójdzie karta. Teraz zastanawiam się nad GTX 960 lub GTX 970. Zakup ma mi starczyć na jakieś 2 lata, potem pewnie wymienię całość. Skłaniałem się ku GTX 960 4GB, ale nie wiem czy nie warto dołożyć do 970 - o ile pieniążki to nie problem, to nie wiem czy jest to opłacalne skoro reszta podzespołów nie jest pierwszej świeżości, a w przyszłości (~2 lata) pewnie będę wymieniał całość, może wcześniej dołożę RAMu. Nie interesują mnie używane karty ani AMD, najlepiej jeśli karta miałaby do 250mm długości (stara obudowa, w razie potrzeby wymienię). Proszę o konkretne modele, najlepiej z linkiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2015 Podkręć ten procesor na miłość boską, one robiły bez problemu 4.5ghz. Do tego procesora możesz wsadzić nawet gtx980TI to dalej bardzo wydajny procesor po podkręceniu i nie ma kompletnie sensu go wymieniać. Tapatapatap Z2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2015 GTX970 albo dopłata do GTX980Ti . I5 3570K to nadal mocny procek , kręć go ile wlezie . A jeżeli chodzi o długość to może być problem - referent GTX970 ma 26,6 cm długości , niereferenty mogą mieć nawet ~32 cm długości ( jak Gigabyte WF3 czy inne karty z 3 wentylatorami ) . Podobnie wygląda sprawa z długością GTX980Ti . Jak chcesz koniecznie zachować tą budę co masz to z GTX970 będzie pasował tylko ten Asus za 1 599 zł Wersja DirectCU Mini o długości ~17 cm . Ew. inne wersje mini/itx . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UTZcertified Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2015 Podkręć ten procesor na miłość boską, one robiły bez problemu 4.5ghz. Do tego procesora możesz wsadzić nawet gtx980TI to dalej bardzo wydajny procesor po podkręceniu i nie ma kompletnie sensu go wymieniać. >proś o pomoc przy wyborze grafiki >"podkręć procesor" nie mam pytań GTX970 albo dopłata do GTX980Ti . I5 3570K to nadal mocny procek , kręć go ile wlezie . A jeżeli chodzi o długość to może być problem - referent GTX970 ma 26,6 cm długości , niereferenty mogą mieć nawet ~32 cm długości ( jak Gigabyte WF3 czy inne karty z 3 wentylatorami ) . Podobnie wygląda sprawa z długością GTX980Ti . Jak chcesz koniecznie zachować tą budę co masz to z GTX970 będzie pasował tylko ten Asus za 1 599 zł Wersja DirectCU Mini o długości ~17 cm . Ew. inne wersje mini/itx . Spokojnie mogę wymienić obudowę, ew. elektronarzędzia w ruch i zrobię karcie miejsce :P Dzięki za konkretną odpowiedź, prosiłbym o konkretne modele tych GTXów 970 na które warto zwrócić uwagę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2015 >Prosi o pomoc >"nie mam pytań" -to po uja pytasz? Kupiłeś procesor z K na końcu i dopłaciłeś do niego 200zł więcej względem wersji bez K i go nie podkręcasz. Chcesz wymieniać procesor dostajesz odpowiedź ze nie ma sensu, lepiej podkecić aktualny. Pytasz jaką kartę bo budżet nie masz określony to dostajesz odpowiedź że nawet 980TI. Dobrze się czujesz? Trzyma po weekendzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzyb10 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2015 MOBO asrock n68c-gs fx CPU AMD 6300 FX PSU aerocool vp-450 RAM 2x hyperX 4GB CL9 1600Mhz HDD WD 1TB SSD Sandisk 120 Mam 500zł. 7870? zasilacz wytrzyma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2015 (edytowane) AMD + AMD GPU to nie najlepszy pomyśł. IMO GTX 750Ti lub używka GTX 660. I nie oczekuj cudów jesli chodzi o gry. Co do zasilacza to na lini 12V ma jakieś nieco ponad 300W, więc powinien wystarczyć. Edytowane 7 Grudnia 2015 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzyb10 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2015 AMD + AMD GPU to nie najlepszy pomyśł. Jakieś uzasadnienie w tym konkretnym przypadku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2015 (edytowane) AMD ma słabe procesory, a radeony mają ogromy narzut sterownika na procesor przez co jeszcze bardziej zmniejszają wydajność i tak słabego już procesora. Edytowane 7 Grudnia 2015 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UTZcertified Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2015 (edytowane) >Prosi o pomoc >"nie mam pytań" -to po uja pytasz? To było do tej "porady" dotyczącej kręcenia procka. Kupiłeś procesor z K na końcu i dopłaciłeś do niego 200zł więcej względem wersji bez K i go nie podkręcasz.Bardzo proszę pokaż mi gdzie napisałem że go nie podkręcam. Chcesz wymieniać procesor dostajesz odpowiedź ze nie ma sensu, lepiej podkecić aktualny.Znowu, pokaż mi gdzie napisałem że teraz chcę wymienić procesor (do tego, w temacie o kartach graficznych). Napisałem że za dwa lata najpewniej wymienię całość, gdyż (na logikę) w tej perspektywie czasowej pewnie większość podzespołów będzie już nieaktualna i nie warto będzie inwestować w przestarzałą platformę. Pytasz jaką kartę bo budżet nie masz określony to dostajesz odpowiedź że nawet 980TI.Myślałem że napisałem jasno, ale niektórzy widać wolniej łapią, więc tłumaczę jeszcze raz: pytałem jaką kartę z dwóch - GTX 960 i 970 wybrać do zestawu zapostowanego powyżej - czy różnica jest warta dopłaty, i jaki konkretnie model. Budżetu nie określałem bo nie mam limitów i w w/w kwestii nie jest to istotne. Dobrze się czujesz? Trzyma po weekendzie?Jak widać niektórych trzyma, skoro ze zrozumieniem nie potrafią czytać ;) Proszę, daruj sobie osobiste wycieczki. Edytowane 7 Grudnia 2015 przez UTZcertified Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GURU500 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2015 Witam Czy GTX 970 nadal jest dobrym wyborem ? Czy te porblemy z vramem nadal sa/były w ogole Jak wam sie spisuje w BF4... Nie wiem na Amd sie zawiodłem mialem kiedys 280 - po 2 tygodniach sprzedałem Naczytałem sie i na oglądałem mam mętlik w głowie Potrzebuje świeżego spojżenia - wiem ,że temat wałkowany "paczyłem" kilka stron wstecz :) Mowa o PC1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2015 W sumie oprocz gtx970/980ti nic innego sie nie oplaca z czolowki kart. Grajac zawsze na fhd nie dopadly mnie zadne problemy z vram - gram w fhd. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2015 Od NV to albo GTX970 albo dołożenie ( i to sporo ) do GTX980Ti . OD AMD można brać R9 (2)390 - ma 8GB VRAM ( wątpliwa przydatność ) i niby lepsze wsparcie w DX12 ( na razie nic nie wiadomo ) , poza tym zalety i wady R9 290 ( bo to ta sama karta ) . Albo czekać aż się pojawi mały wariat czyli Fury Nano . Wyudajność całkiem całkiem , pytanie jak z ceną . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadd Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2015 (edytowane) Witam, muszę zainwestować w nową kartę graficzną, mój sprzęt : mobo : MSI B75A-G43 cpu : Intel Core i5-3470 CPU 3.20GHz ram : Good Ram 8GB DDR3 zasilacz : Pure Power Be Quiet model BQT L8-CM-530W hdd : Seagate Barracuda 500gb Mam 1300zł, moja poprzednia karta ( Radeon HD 7950 WF X3 3GB ) nadaje się do śmietnika, mam nadzieje znaleźć coś fajnego za tą cenę, pasującego do zasilacza 530W :) Niby coś podobnego mam na oku, Radeon HD 7970, ale wole spytać kogoś kto się zna. Jeśli możecie, polećcie coś. Pozdrawiam i dziękuję Edytowane 14 Grudnia 2015 przez dziadd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2015 Dołoż trochę i kup GTX970 lub R9 390 , osobiście brał bym GTX-a - chłodna i cicha a do tego niezbyt prądożerna i ma lepsze sterowniki . A jak nie możesz dołożyć to kup używane R9 290/290X z allegro/olx , najlepiej z gwarancją . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2015 HD 7970 odpada raczej. Używane GTX 970 albo taniej używane R9 290. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadd Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2015 Dołoż trochę i kup GTX970 lub R9 390 , osobiście brał bym GTX-a - chłodna i cicha a do tego niezbyt prądożerna i ma lepsze sterowniki . A jak nie możesz dołożyć to kup używane R9 290/290X z allegro/olx , najlepiej z gwarancją . Pytanie czy mój zasilacz im podoła :P dołożyć moge do karty te 300zł ale na nowy zasilacz to już kasy nie ogarne :P a mam zamiar dokonać zakupu przed świętami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2015 Z GTX970 da radę bez problemu , przy R9 290 można mieć obiekcje - karta znana jest z dużego apetytu na prąd a BQ L8 ma moc rzeczywistą 480W . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadd Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2015 No dobra, bardzo dziękuję, w takim razie zamawiam GTX970 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2015 Popatrz sobie na wykresy: http://www.purepc.pl/karty_graficzne/geforce_gtx_970_killer_gtx_780_test_wersji_niereferencyjnych?page=0,20 Fakt do testów była użyta dość prądożerna platforma (X79) na której były testowane karty, ale i tak masz prawie że 100W więcej w stresie R9 290 względem GTX 970. Do tego ze sterownikami bywa różnie jak wspomniał Reyden. To dobra karta, ale dość już stara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadd Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2015 Biorę GTX 970, kase przygotowałem, zastanawiam się tylko nad producentem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2015 ASUS lub MSI. Obojętnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hapnik Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2015 Witam. Jaką kartę gaficzną polecacie do następującej konfiguracji: CPU: Intel® Core™2 Quad Processor Q8200 (4M Cache, 2.33 GHz, 1333 MHz FSB) MB: ASRock G31M-S (G31 VGA PCI-E DDR2) Do tej pory kolega mial GTS 250, ale spaliła się i chce wymienić na coś innego. Karta ma być nowa, do 250zł. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2015 Z nowych kart to nie ma nic sensownego w tej cenie . Tylko padaki w rodzaju R7 240 / GT720 / GT730 . Lepiej szukać na allegro używanych HD7770 lub jak dorwiesz to HD7850 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...