Skocz do zawartości
kucyk

Jaką kartę graficzną kupić?

Rekomendowane odpowiedzi

Moglbys wziac Galaxy 7600GS 500/1400 krory ladni sie kreci (256 mb, 1.2ns, chlodzenie ZALMANA w standardzie) i wyszlo by na to samo ale taniej - jedyna roznica to jest to, ze gigabyte ma chlodzenie pasywne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam!! mam problem z wyborem karty graficznej.... problem lezy w tym ze mam na to jakies 180 zl i zastanawiam sie co wybrac... lubie grac w gry a one na moim gf2 nie chca dzialac odkad wymagaja ps <_< nie zalezy mi na detalach bo na tym gf przeszedlem np hl2, call of duty 2 czy Aoe III i nie bylo tak zle :) ... zastanawiam sie nad trzema modelami... http://www.allegro.pl/item111679141_club3d...otokow_box.html

lub

http://www.allegro.pl/item110454167_ati_pa...vi_agp_box.html

albo

http://www.icomp.pl/produkty.php?action=po...raficzne&id=187

z gory dziekuje za podpowiedz :wink:

Pozdro dla ekipy!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie i Panie szybkie pytanie prosze o szybką odpowiedz co bardziej sie oplaca

http://allegro.pl/item111337784__winfast_6800_gt_.html używana czy http://www.allegro.pl/item111442162_palit_...tv_dvi_agp.html

nówka.

Pozdrawiam

Sam się zastanawiam nad tym... i już zdecydowałem. Ten PALIT jest szybszy, po lekkim OC jego moc jest taka jak w GeForce 6800Ultra (mimo że ma tylko 12 potoków). A normalnie w standardzie to wyprzedza spokojnie GeForce-a 6800GT. Sam stałem przed tym wyborem. Poczytaj tematy, i recenzje na stronach to znajdziesz odpowiedź ;)

I jeszcze jeden atut - > Masz nówkę kartę

I wada - > Narazie żadne alternatywne chłodzenie nie pasuje :sad: ( a na tego GT założysz )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć

Aktualnie mam 300 zł (moge mieć max 400)

I jaką ciekawą grafike w tej cenie moge dostać?

Na AGP rzecz jasna

Radek 9800XL od Mediona - 250 (miałem kiedyś, super karta, moge polecić) EDIT: Kurde, nie ma ich już Allegro :(

Radek 9800XT - 400 (czy on jest o wiele wydajniejszy od normalnego Radka z 128MB ramu?)

I coś z GeForceów 6600/GT

A może jakiegoś najtańszego 6800? (jakoś dozbieram do 450 zł)

Edytowane przez AragornPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć

Aktualnie mam 300 zł (moge mieć max 400)

I jaką ciekawą grafike w tej cenie moge dostać?

Na AGP rzecz jasna

Radek 9800XL od Mediona - 250 (miałem kiedyś, super karta, moge polecić) EDIT: Kurde, nie ma ich już Allegro :(

Radek 9800XT - 400 (czy on jest o wiele wydajniejszy od normalnego Radka z 128MB ramu?)

I coś z GeForceów 6600/GT

A może jakiegoś najtańszego 6800? (jakoś dozbieram do 450 zł)

radzie 9800/pro/xt w zasadzie to to samo tylko róznice w taktowaniu

ja bym brał bez wahania 6800.dozbieraj lepiej.

Edytowane przez talib666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

radzie 9800/pro/xt w zasadzie to to samo tylko róznice w taktowaniu

ja bym brał bez wahania 6800.dozbieraj lepiej.

A może taką kartę graficzną. Nie znam się za mocno, ale też szukam karty graficznej do 350 zł.

Radeon X700

http://allegro.pl/item111265748_palit_rade...tv_dvi_box.html

Myslałem o Radeonie 9700 Pro, ale jak zobaczyłem tą kartę zacząłem zmienia zdanie, co o niej myślicie ??

Taktowania ma 400/500 przy czym Radeon 9700 Pro 324/320. Jednak w testach lepiej sprawuje się X700. Zwariowałem juz.... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AragornPL, lepiej wziac 6600/GT, lub doplacic do 6800gs.

Te karty sprawuja sie lepiej od 9800xxx chociazby w takim hitmanie blood money, nowsza architektura itp nie musze ci tego mowic ;].

Jak brac jakiegos 6600 to tylko GT, sam 6600 teraz moze byc juz troche slaby i raczej nie oplaca sie go brac (cena/wydajnosc). A jak wiecej kaski, to 6800gs oczywiscie.

Camilos ---> hmm, dziwne. W opisie karty jest napisane, ze ma 256 mb, a w tabelce widnieje 128.

zreszta widze ze chodza tez tam sapphire'y, zawsze mozna wziac od wlasnie tego producenta;]

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AragornPL, lepiej wziac 6600/GT, lub doplacic do 6800gs.

Te karty sprawuja sie lepiej od 9800xxx chociazby w takim hitmanie blood money, nowsza architektura itp nie musze ci tego mowic ;].

Jak brac jakiegos 6600 to tylko GT, sam 6600 teraz moze byc juz troche slaby i raczej nie oplaca sie go brac (cena/wydajnosc). A jak wiecej kaski, to 6800gs oczywiscie.

Camilos ---> hmm, dziwne. W opisie karty jest napisane, ze ma 256 mb, a w tabelce widnieje 128.

zreszta widze ze chodza tez tam sapphire'y, zawsze mozna wziac od wlasnie tego producenta;]

Ja bym celował w takiego 6800GS

http://allegro.pl/item110763381_6800_gs_so...0gs_1_4ns_.html

Dobry wybór?

Tylko jeszcze musze skombinować 150 zł (mam aktualnie 350)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak najbardziej ok, nie jest to zaden kastrat.

Nie dam glowy, ale Niemiec chyba takie karty ma na sprzedaz. ;]

Wiadomo ze potem sa te palty 6800 256/256 ale dokladac to tak mozna bez konca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kastrat? oO

Hehe, w tej cenie nic lepszego nei dostanie, a karta kastratem nie jest, bo kastraty zwykel odbiegaja od wiekszosci kart np.GF6600 64 bitowy ;), ktory ma beznadziejna wydajnosc.

7600GS 128 mb 1.4 ns vs 7600GS 256 mb 1.2 ns <--- ten pierwszy jest po prostu troche okrojona wersja drugiego, ale to nie znaczy ze zaraz jest kastratem oO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kastrat? oO

Hehe, w tej cenie nic lepszego nei dostanie, a karta kastratem nie jest, bo kastraty zwykel odbiegaja od wiekszosci kart np.GF6600 64 bitowy ;), ktory ma beznadziejna wydajnosc.

7600GS 128 mb 1.4 ns vs 7600GS 256 mb 1.2 ns <--- ten pierwszy jest po prostu troche okrojona wersja drugiego, ale to nie znaczy ze zaraz jest kastratem oO

Zgadzam sie z tym ze w tej cenie nic lepszego nie znajdzie, napisales ze kastratem jest 64bitowy gf6600, a ja napisalem ze kastratem jest 128bitowy 6800gs, w porównaniu do referencyjnej karty, która ma 2x wiecej pamieci, i 2x szersza szyne(co prawda nikt tego w aukcji nie napisal ile ma bit ale cena jest znaczaco nizsza, a w innych aukcjach "pełnych GS-ów" pochwalono sie tym, a w tej dziwnym trafem pominieto te inormacje).

Troche dziwny przyklad podales (kart galaxy?) trzeba bylo tego 7600GS 128 mb 1.4 ns porównac do karty referencyjnej(która ma 2x wiecej pamieci ale jest ona duzo wolniejsza) a nie do najwyzszego mozliwego modelu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam mam pytanko...... jaka karte wybrac????----- geforce 7900gt czy radeona X1900gt? z gore dzieki za odpowiedzi....... mile widziane sa inne rady, np. inne alternatywne karty w tym samym przedziale cenowym lub podanie konkretnych firm ktore robia najlepsze poszczegolne karty.

witam mam pytanko...... jaka karte wybrac????----- geforce 7900gt czy radeona X1900gt? z gore dzieki za odpowiedzi....... mile widziane sa inne rady, np. inne alternatywne karty w tym samym przedziale cenowym lub podanie konkretnych firm ktore robia najlepsze poszczegolne karty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukam karty graficznej dobrej do gier typu : Ghost Recon ,Dreamfall i inne. Znalazłem coś takiego

http://www.allegro.pl/item114527262_gecube...60_extreme.html

Czy karta dobrze się sprawdzi i czy będzie pasować do AMD2000 Asus A7V8X-X Motherboard 512Ram Elixer(nieznam się na kartach i prosze o pomoc A jak nie ta doradzcie mi jakąś kartę do 260zł obojętnie czy Geforce czy Radeon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukam karty graficznej dobrej do gier typu : Ghost Recon ,Dreamfall i inne. Znalazłem coś takiego

http://www.allegro.pl/item114527262_gecube...60_extreme.html

Czy karta dobrze się sprawdzi i czy będzie pasować do AMD2000 Asus A7V8X-X Motherboard 512Ram Elixer(nieznam się na kartach i prosze o pomoc A jak nie ta doradzcie mi jakąś kartę do 260zł obojętnie czy Geforce czy Radeon

Szukaj Radeon'ów 9700Pro a z tym co podałeś Radkiem daj sobie spokój, nie warty tej kasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi