hardwin Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Pytanie, które jest powielane, ale i tak muszę zapytać: czy jeśli chodzi o karty do 350pln geforce 7300gt od galaxy zalman edition jest najlepszym rozwiazaniem? ja jestem posiadaczej 7300GT zalman i osobiscie wolalbym kiedy kupoalem ta karte wybrac Palit 7600GS 256MB 128bit DDR3 http://www.morele.net/?pg=product_info&...name&dspl=p http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=34614 360zł ale jak znam zycie tej karty nie bedzie w sprzedazy, zostanie CI tylko allegro a ja np. graficznej niekupil bym przez aukcje no chyba ze koles z mojego miasta i posiada fakture za zakup w moim miescie wersje z zamlanem i bez to tylko roznica w glosnosci, zalman naprawde chodzi cichutenko, nie przeklada sie to niestety na wieksze OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Pality są spokojnie dostępne w Gral.pl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu98 Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 No a różnicy w ciszy jak duża? Bo na tym mi bardzo zależy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markos17 Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 ja kupilem ta karte PALIT XpertVision Geforce 7600GS Sonic 256MB GDDR3 - http://twojepc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?PID=C9400713 dokladnie w tym sklepie. przesylka za darmo przez dhl powyzej 300zl. super karta, bez problemu idzie na 500/1500. bardzo wazne bylo dla mnie, zeby byla cicha i sie nie zawiodlem. moge zostawic kompa na noc i spokojnie spac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 ja kupilem ta karte PALIT XpertVision Geforce 7600GS Sonic 256MB GDDR3 - http://twojepc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?PID=C9400713 dokladnie w tym sklepie. przesylka za darmo przez dhl powyzej 300zl. super karta, bez problemu idzie na 500/1500. bardzo wazne bylo dla mnie, zeby byla cicha i sie nie zawiodlem. moge zostawic kompa na noc i spokojnie spac ;) normalnie jakie ma taktowanie? 500/1000 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Tak ten Sonic ma 1GHz stand. a pamiątki 1.4 albo 2 Ns. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zależy który Palit. Te 2ns są na pamięciach DDR2, a na pamięciach DDR3 są 1,4ns. Trzeb patrzeć co się kupuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu98 Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Chyba kupie tego Paitla :) z gral.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Desert Eagel Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Ta karta: http://twojepc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?PID=C9400713 i ta: http://sklep.gral.pl/preview/PalitMicrosys...DVIPCI-E_70.php to to samo? I wogole opłaca się teraz brać jakąś grafe? Jak wyjdzie DX 10 to chyba ceny ostro spadną. Nowe gry będą na takich kartach latać (bezm obsługi DX 10)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Tak, to są takie same karty. Warto brać teraz coś, bo zanim coś taniego z DX10 się pojawi, to minie trochę czasu, a gier z DX10 też jeszcze nie bardzo widać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Desert Eagel Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 A z którego sklepu bardziej sie opłaca brać tą kartę? Gdzie można liczyć na lepszą gwarancję itp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
futureman Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Mógłby mi ktoś wypisać wszystkie modele kart ze złączem AGP które obsługują Pixel Shader 3.0 zarówno nvidia jak i ati. ja znam tylko jeden GF 7600GS więc jeśłi znacie inne (nie muszą być aktualnie w sprzedaży) to podajcie nazwy będę wdzięczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaBlO Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Mógłby mi ktoś wypisać wszystkie modele kart ze złączem AGP które obsługują Pixel Shader 3.0 zarówno nvidia jak i ati. ja znam tylko jeden GF 7600GS więc jeśłi znacie inne (nie muszą być aktualnie w sprzedaży) to podajcie nazwy będę wdzięczny nVidia 6200,6600,6600gt,6800,6800gt,6800ultra,7300gs,7300gt,7600gs,7600gt,7800gs Ati x1300,x1300pro,x1600pro,x1600xt,x1650pro,x1650xt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 pod agp jeszcze X1950PRO Ogólnia seria 6 i 7 od Nvidii i X1xxx od ATI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Desert Eagel Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 (edytowane) Sie troche pogubiłęm,,, To która karta tak w przedziale 0 - 350pln ma najlepsze osiagi i którą szczerze polecicie? Bo chce sobie na Święta prezent zrobić :D Lepiej jest kupić 7300gt galaxy z zalmanem czy 7600gs palita z ddr3? Edytowane 10 Grudnia 2006 przez Desert Eagel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Myślę że najlepiej tego palita - karta szybsza, a chłodzenie Palita nie jest znowu takie tragiczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigard Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 (edytowane) Witam, poszukuje karty na AGP do 500zł. Zasilacz mam 300W Enlight. Nie wiem czy w ogóle jest sens zmieniać tą grafę ale zapytać nie szkodzi, proszę o jakieś rady. Edytowane 11 Grudnia 2006 przez sigard Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 IMHO nie ma sensu. Lepiej dozbieraj na nowszą platformę. Ew rozglądaj się za jakimś GF 6800. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigard Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Też tak właśnie myślałem a do 6800 to chyba jest potrzebna mocniejsza zasilka. Jednak trzeba zacząć powoli zbierać kasę na nowego kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 (edytowane) Zależy który Palit. Te 2ns są na pamięciach DDR2, a na pamięciach DDR3 są 1,4ns. Trzeb patrzeć co się kupuje. Pality 7600GS Sonic 256 DDR3 maja pamieci 2ns (Infineon), a ponoc zdarzaja sie tez z 1.4ns. Nawet te 2ns biegaja ~1500 na stoc voltazu (sa juz "dowoltowane" przez producenta jak bylo opisane na x-bit labs). Co do sklepu Twoje PC (emarket czy jak mu tam): Ktos cos o nim slyszal? Mial jakies doswiadczenia / przeboje? Cene maja fajna, ale ciekawe jak potem z ewentualna gwarancja? ps. Wersja Palita z DDR2 jest bez "Sonic" (i tej nie nalezy kupowac)! ps2. Cholera wlasnie widzialem na TwojePC recenzje 7600gs sonic i ich niby miala DDR2, ale jednak podkrecila sie na stock na 1400MHz, wiec jakies mocno krecace sie to DDR2 ;). Juz sam nie wiem o co biega, lepiej sprawdzic organoleptycznie :) Edytowane 12 Grudnia 2006 przez ridczak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markos17 Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 Co do sklepu Twoje PC (emarket czy jak mu tam): Ktos cos o nim slyszal? Mial jakies doswiadczenia / przeboje? Cene maja fajna, ale ciekawe jak potem z ewentualna gwarancja? ps. Wersja Palita z DDR2 jest bez "Sonic" (i tej nie nalezy kupowac)! ps2. Cholera wlasnie widzialem na TwojePC recenzje 7600gs sonic i ich niby miala DDR2, ale jednak podkrecila sie na stock na 1400MHz, wiec jakies mocno krecace sie to DDR2 ;). Juz sam nie wiem o co biega, lepiej sprawdzic organoleptycznie :) Emarket na Twojepc to sklep hurtownii ABC Data, na pewno nie oszukaja :) mi po dwoch dniach przyszla ladna paczuszka z karta. przesylka dhl za darmo. masz 2 tygodnie na oddanie karty bez podania przyczyny. Karta jest taka jak w opisie, czylii ddr3 Sonic. od razu ustawilem na 500mhz/1500mhz i tak zostawilem. karta smiga bez najmniejszych problemow. jest jak na moj gust cicha. jestem b.zadowolony i naprawde ja polecam. za ta cene raczej nie dostaniemy nic lepszego, a szczegolnie nowki ze sklepu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Desert Eagel Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 markos17: Jaki masz zasilacz, jaki jest potrzebny dla tej karty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markos17 Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 markos17: Jaki masz zasilacz, jaki jest potrzebny dla tej karty? mam FORTRON FSP 350-60MDN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Desert Eagel Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 Ja mam powertec 350watt. Wystarczy dla 7600gs sonic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 Radził bym zmienić na przynajmniej jakiegoś Fortrona. Jak znam życie jest to coś Codegenopodobnego (czyt. śmieć). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zubo Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Mam 400 PLN na kartę graficzną. Jaka jest obecnie najszybsza karta pod AGP do 400PLN? Zależało by mi też aby miała ciche chłodznie tzn. coś jak SilentPipe od Gigabyte więc co polecacie? Mój sprzęt to wysłużony ale wcale nie wolny P4 2.8 HT i zasilacz Tagan 330W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Za ok 400zł można mieć 6800GS (12/5 128mb 128bit ddr3): http://allegro.pl/item148151636_6800gs_ext..._4ns_sonic.html Jak i X800GTO 256mb 256bit ddr3: http://allegro.pl/item149785637_palit_rade...gw_fv_w_wa.html A z pasywnych to 7600GS: http://allegro.pl/item150414812_gigabyte_7..._nowa_w_wa.html W sumie każda ma dobrą wydajność, na korzyść 68 i 76 przemawia ps 3.0, X800GTO ma za to góruje w sprawie ramu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zubo Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Ok dzięki za propozycje ale proszę wybierz mi to jedyną po która poprostu pójdę do sklepu i kupię bez zastanowienia. Grafikę potrzebuje do zwykłego użytkowania plus czasami pograć w jakieś wyścigi typu NFS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Ok dzięki za propozycje ale proszę wybierz mi to jedyną po która poprostu pójdę do sklepu i kupię bez zastanowienia. Grafikę potrzebuje do zwykłego użytkowania plus czasami pograć w jakieś wyścigi typu NFS. problemu nie bedzie bo w sklepie na bank będą miec tylko 7600GS ale i tak jest to bdb wybór Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 6800GS podany przezemnie jak i 7600GS będą miały podobną wydajność. Jednak w sklepach łatwiej o 7600GS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...