Gość fuqs Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Jaką kate na agp polecacie w granicach 300-400zl? Ja sie zastanawiam nad Palit GF 7600gs sonic agp 256mb ddr3 128bit za 380 zł.... Czy Tagan (w podpisie) uciagnie go? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Jak wyżej tego Palit'a .... A Tagan w sumie może pociągnąć (bez o/c proca czy gpu napewno)... Nie jest to no-name w końcu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elhau Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Ja wybrałem Palita z apollo za 520zł. Dokładnie wczoraj zamówiłem. Cóż z tego, że gdybym zrobil to dzisiaj to bym zapłacił za niego 489zł :) Tak czy siak, wystarczająca długo zwlekałem z kupnem komputera :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Witam wszystkich Ostatnio noszę się z zakupem monitora pracującego w rozdzielczości 1920x1200. W związku z tym, aktualnie posiadany sprzęt (venice 3000+, gf 6600gt, 1gb ramu) nie będzie w stanie uciągnąć czegokolwiek w tej rozdziałce. Nie chciałem z różnych względów stawiać całego kompa od zera. Jeśli chodzi o procesor, to wybór już padł - Opteron 165. Zamierzam dokupić jeszcze z 2gb ramu. No i kwestia grafiki... Co polecacie dobrać do w/w zestawu, aby jeden komponent nie był wąskim gardłem drugiego? Innymi słowy - jaka jest najmocniejsza karta graf, która "wpasuje" się w powyższe parametry? (załóżmy, że opteron będzie chodził na min. 2500 mhz) Zdaję się, że ze względu na rozdzielczość, minimum pamięci to 512. Rozsądnym wyborem wydaje się 8800gts 640mb - czy to będzie odpowiednia karta do tego proca? 1. dobrze gdyby obsługiwała directx10, nie chciałbym grafiki wymieniać przez, powiedzmy, 2 lata. 2. mobo to asus a8n-sli 3. nie muszę się bardzo spieszyć z wyborem - jeśli sądzicie, że pojawi się coś interesującego w ciągu 1-2 mies. to chętnie poczekam 4. od zawsze miałem w kompie nvidię, ale nie jest to krytyczne. 5. last but not least - aktualnie jadę na antecu 430w - zdaję się, że tutaj czeka mnie upgrade? z góry dzięki za radę, pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 co do grafiki - IMO warto poczekać na R600, powinny sie niedługo pojawić .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eKoniQ's Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Szukam karty graficznej do 500zl jezeli bedzie pod dx10, jezeli pod dx9 to 350zl max maxow. Zastanawialem sie nad palitem 8600GT Sonic, a jesli dx9 to galaxy 7600GS 256mb 1,4 ns zalman... Co poradzicie? Czekac mi sie juz za bardzo nie chce - integra mnie dobija... Aha jeszcze jedno kiedy wyjdzie pogromca 8600GT od ATI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 76OOGS teraz, a jak DX10 będzie potrzebny to wymienisz, bo na 8600GT to w DX10 raczej i tak nie pograsz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Dokładnie kupuj Palita 7600gs, resztę kasy zachowaj i poczekaj gdy wyjdą gry pod dx10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taten Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 Zastanawiam się czy jest sens kupować gf8800gtx za 2000zł. Czy nie lepiej kupić tańsza kartę, a zaoszczędzone pieniądze wydać za pare miesięcy na coś nowszego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 (edytowane) Lepiej kupić 8800GTS 320MB cena coś 1200zł i też pograsz we wszystkie gry na max'a i spokojnie starczy ona na troche jeszcze, a reszte kasy bym zostawił na co innego. Ja bym osobiście nigdy nie kupił karty za 2 koła bo wiem że wartość takich kart leci mocno w dół i po roku taka karta jest warta połowe mniej. Edytowane 4 Maja 2007 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baols Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 (edytowane) Co sądzicie o tej karcie i o firmie Forsa...? http://www.mcomp.com.pl/product_info.php?products_id=190984 Bo to, wydaje mi się dość dobra oferta (tanio i z dobrym chłodzeniem) Zamawiać? Czy może jednak wziąć kartę innej firmy? EDIT: Jednak zamówiłem wersję Galaxy z Coolermasterem... nie mam ochoty ryzykować. Edytowane 4 Maja 2007 przez baols Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 i dobrze ;) a jak za tą cenę byś miał brać to IMO lepiej Palita Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniusz Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 A powiedzcie który ze standardowo taktowanych 8800 GTS 640 najlepiej się kręci i ma największe możliwości OC. Zastrzegam że chodzi o podstawowe wersje nie podkręcone i nieważne są dla mnie dodatki do pudełka czy zaoszczędzonych kilka czy kilkanaście złotych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Najlepiej brać najtańszą kartę. Wszystkie są takie same. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniusz Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Najlepiej brać najtańszą kartę. Wszystkie są takie same. Dobra więc biore ASUSA(tani i niezłe dodatki). Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr No Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Witam. Czy karty GF 7950 GT sa warte uwagi, czy w ogole nie ma sensu sobie glowy nimi zaprzatac, tylko kupic 7900GT i zaoszczedzic kase? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 (edytowane) Lepiej kupić 7900GS po OC zbytnio nie odstają od 7900GT i wiecej kasy zaoszczędzisz na np coś z dx10. Edytowane 5 Maja 2007 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 79OOGS z Coolermasterem // X1950XT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elhau Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Myślę, że dla niezdecydowanych najlepszym wyjściem będzie kupno karty GeForce 7900GS Palit 256MB za 487zł w Apollo. A zamiast płacić 570zł za 7900GS Cooler Master 256mb od Galaxy można dopłacić te 20zł i wybrać wzbogaconą o kolejne 256mb wersje palita typowanego przeze mnie na początku, czyli 7900GS Palit 512MB. Takie moje zdanie. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 a po co te 512 mb jak i tak ich nie wykorzystasz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xenionq Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 Jaka będzie najlepsza karta na AGP do 350-400 zł. najlepiej z stajni Ati? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 jednak najlepiej od GeForce ;) 7600GS od Palita z DDR3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xenionq Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 A z Ati nic nie będzie? Kumpel chce tylko Ati. Mówiłem,m ze GF lepszy ale on nie chce słuchać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 (edytowane) A z Ati nic nie będzie? Kumpel chce tylko Ati. Mówiłem,m ze GF lepszy ale on nie chce słuchać. To mu powiedz ze z takimi drobnymi na Ati sie nie zalapie :razz: A jak nie da sie przekonac to niech mu wcisna w sklepie 1650pro i bedzie mial nauczke (bo nic innego w tej cenie niema) Edytowane 8 Maja 2007 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 nie, no X1650PRO zły nie jest ;) byle z DDR3 i aktywnym kulerem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leiber Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 a po co te 512 mb jak i tak ich nie wykorzystasz ? pytam tak od siebie jak bede chcial grac w 1240x1024 (natywna monitora) to tez 256 styknie? ofc full detale i inne bajery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaaDeeK Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 jedno pytanie w sprawie o prockow i grafik. zeby krecic trzeba miec lepsze chlodzenie, czyli trzeba zdemontowac firmowe. wiaze sie to z utrata gwarancji, wiec czemu mowicie ze sie nie traci gwaracnji jak grzebiac w sprzecie (odrecajac firmowe chlodzenie) tracisz gwaracnje... ocb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 żeby kręcić, nie zawsze trzeba mocniejszego chłodzenia .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonus2o Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 No i co że odkręcasz oryginalne chłodzenie i zakładasz inne. Przecież nie ingerujesz fizycznie w procka. Do gwarancji jest potrzebne tylko oryginalne boxowe chłodzenie, więc jeśli go nie sprzedasz to niema problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dowhook Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Jaką kartę graficzną na AGP kupić do 600zł? Głównie do gier. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...