beka Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 a może Palita 8600GT ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 Jeśli 8600 to tylko GTS, i imo 8600 ssie. Nie chce GF ,no chyba że 8800 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 hmm... Palit 8600GT po podkręceniu i na nowych sterach jest lepszy od 7900GS ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 (edytowane) Cóż, ja jestem zdania że 7900GS jest gorszy od X1950PRO (przynajmniej u mnie tak wypada). Miałem 7900GS i to nawet dwie sztuki, pierwsza była chyba wypuszczona przez ATI, gdyż była niepodkręcalna niczym X1950, druga natomiast wyzionęła ducha po 4 godzinach markowania na lekko podniesionych taktach. Co do 8600, mieszane uczucia mam, nie lubie podkręcać sprzętu (przekręciłem już kilka rzeczy a i z kręceniem to loteria, bo trafisz na niepodkręcalny egzemplarz), lubie wydajność z miejsca. Tak więc 8600 po OC zadowoli mnie tak samo jak X1950 bez OC. A DX10, przecież 8600 nie uciągnie żadnej gry pod DX10, tak jak X1950. Nie ma różnicy :) Karty mam generalnie upatrzone: Tylko nie wiem co będzie lepsze, czy 512MB DDR3 na takatach 700MHz (1400), czy 256 DDR3 na taktach 800MHz (1600). Edytowane 26 Lipca 2007 przez ZeroSuper Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 to weź tego z Zalmanem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 (edytowane) hmm... Palit 8600GT po podkręceniu i na nowych sterach jest lepszy od 7900GS ... http://www23.tomshardware.com/graphics_200...4&chart=283 Czemu polecasz 8600 ? Edytowane 26 Lipca 2007 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 na starych sterach i bez o/c może i tak. Popatrz sobie na aktualne wyniki ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 (edytowane) na starych sterach i bez o/c może i tak. Popatrz sobie na aktualne wyniki ...Wyniki są z 23 lipca ( !!! ) , karty oczywiście niepodkręcone. Generalnie patrzę tylko na testy z AAx4 i AFx minimum 8 przy rozdzielczościach 1280x1024 i 1600x1200 i widzę że GF 8600GTS wypada słabo. Edytowane 26 Lipca 2007 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 (edytowane) witam Co byscie polecili mi do mojego configu , jaka karte graficzna aby nie byla za droga ale miala tego powera :) i miala bardzo ciche chlodzenie Edytowane 26 Lipca 2007 przez Mr.Martin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 Palita 8600GT, jak z głośnością nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 (edytowane) Palita 8600GT, jak z głośnością nie wiemNawet nie zapytałeś ile kolega chce poświęcić na kartę tylko od razu polecasz tego crapa 8600GT który w niektórych grach jest kilkukrotnie wolniejszy od X1950GT. Pokaż mi choć jeden test w którym bez OC ta karta jest coś warta. No chyba że kolega będzie podkręcał. A tu widać jak najszybszy 8600 GTS wyciąga 9,6 fps podczas gdy radeon X1950PRO 24,7 - czyli GF 8600 GTS jest 2,5x wolniejszy od chyba obecnie nawet tańszego X1950PRO :blink: Edytowane 27 Lipca 2007 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 oj to moze ja zapomnialem podac do jakiej kwoty - mysle ze tak z 500zl - da sie kupic za taka sume dobra , cicha karte ktora da sie podkrecic latwo i cieszyc sie wydajnoscia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 (edytowane) oj to moze ja zapomnialem podac do jakiej kwoty - mysle ze tak z 500zl - da sie kupic za taka sume dobra , cicha karte ktora da sie podkrecic latwo i cieszyc sie wydajnoscia ?Może jeszcze dopisz swoją listę kilku ulubionych gier - od razu będzie wiadomo na jakim rdzeniu będzie najlepszym wyborem I czy masz zamiar podkręcać kartę. ps. widzę że kwota to do 500 PLN + CISZA więc wstępnie polecić mogę http://sklep.benchmark.pl/pelny_41709.html + wiatrak 92-120 mm kręcący się 700-1000 rpm Osobiście mam http://sklep.benchmark.pl/pelny_31899.html jednak muszę wymienić chłodzenie na cichsze a to już będzie mnie łącznie kosztować jakieś 660-670 PLN ( kartę kupiłem za 590 ) Edytowane 27 Lipca 2007 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Może jeszcze dopisz swoją listę kilku ulubionych gier - od razu będzie wiadomo na jakim rdzeniu będzie najlepszym wyborem I czy masz zamiar podkręcać kartę. no wiesz ma sie te 32 lata na karku wiec nie ma sie tak swoich ulubionych girerek :), czasami jak cos wychodzi to sie sciaga instaluje i sie gra az sie znudzi. Ostatnio bawie sie w najnowzszego Colina , napewno bede chcal zagrac w najnowzszego NFS ( jak wyjdzie) - wiec podsumowujac nie mam ulubionych gier ( jak mi sie jakis opis gry spodoba to sobie instaluje i gram) Komputer pzrede wszystkim sluzy do internetu , biura , ogladania filmow no i dla odprezenia pogrania sobie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 no wiesz ma sie te 32 lata na karku wiec nie ma sie tak swoich ulubionych girerek :), czasami jak cos wychodzi to sie sciaga instaluje i sie gra az sie znudzi. Ostatnio bawie sie w najnowzszego Colina , napewno bede chcal zagrac w najnowzszego NFS ( jak wyjdzie) - wiec podsumowujac nie mam ulubionych gier ( jak mi sie jakis opis gry spodoba to sobie instaluje i gram) Komputer pzrede wszystkim sluzy do internetu , biura , ogladania filmow no i dla odprezenia pogrania sobie Teraz patrzę na Twojego sig'a i widzę że podkręcasz - więc weź pod uwagę tą kartę którą poleciłem ( + cena wiatraka wolnoobrotowego ) i czekaj na ew. propozycje innych użytkowników może wygrzebią coś ciekawszego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Teraz patrzę na Twojego sig'a i widzę że podkręcasz - więc weź pod uwagę tą kartę którą poleciłem ( + cena wiatraka wolnoobrotowego ) i czekaj na ew. propozycje innych użytkowników może wygrzebią coś ciekawszego ;) zgadza sie , lubie podkrecac - lubie cos taniej kupic i miec wydajnosc po podkreceniu czegos drozszego :) a ze stajni ATI - jest cos ciekawego ? Zapomnialem dodac , chodzi mi o karty obslugujace juz DX10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 zgadza sie , lubie podkrecac - lubie cos taniej kupic i miec wydajnosc po podkreceniu czegos drozszego :) a ze stajni ATI - jest cos ciekawego ? Zapomnialem dodac , chodzi mi o karty obslugujace juz DX10 Za 500zł nie ma nic dobrego co ma DX10. Jeśli DX9 to dwie alternatywy (zależnie od gier w które się gra i czy lubi się OC) X1950PRO lub 7900GS. A karty z DX10 za 500zł (X2600XT albo 8600GT) nie pociągną żadnej gry na DX10. A i w starszych tytułach dostają po zadku od kart wymienionych wyżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1110 Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Mam teraz możliwość zmiany kilku części w kompie. Między innymi pomyślałem sobie, że wymienie grafikę. Zastąpię sobie mojego gr7600gs na coś wydajniejszego. Przeglądałem różne wypowiedzi i testy m.in wykres ze strony http://www23.tomshardware.com/graphics_200...0&chart=318 O ile na początku myślałem o 8600gt to jednak teraz raczej nie jestem przekonany do tej karty. Tym bardziej, że przyszłościowa to ona raczej nie jest. W dx10 (przynajmniej z tego co wywnioskowałem) demonem prędkości nie będzie. 8600gts raczej mi się wydaje trochę za droga jak na nieco podrasowane 8600gt. Natomiast 8800gts. Hmm.. ta wygląda nieźle, ale jakoś nie mam ochoty wydawać ponad 1000 na kartę. Najbardziej zainsteresowały mnie: Ati X1950XT gf 7950 GT obie w podobnych cenach czyli około 700 i ponad. Tyle jeszcze mogę jeszcze wydać na grafike. Wydajnosć też mają całkiem ciekawą. Mile mnie zaskoczyła. Co prawwda "tylko dx9" jakoś jednak przeżyję. Mysle też, że spokojnie dadzą sobie radę przez przynjamniej rok. Z tych dwóch bardziej skłaniam sie ku radkowi. Oprócz tych dwóch na liście mam jeszcze inna parę: ati X1950 Pro gf 7900 GS obie w podobnych cenach. Mam pytanie. Właściewie to dwa. Czy róznica wydajnosći między X1950XT i 7950 GT a 8800gts jest tak duża, że opłaca się dokładać 300zł? drugie pytanie. W innym kierunku. Czy lepiej może wziąc któraś z tych X1950 Pro lub 7900 GS bo nie opłaca się wydawać ponad 700zł na tamte. Zaznaczam, że nie chcę za wszelką cenę oszczędzić. Kasę i tak muszę wydać na sprzęt komputerowy. Na nic innego nie mogę. Nie chcę jednak bezsensownie wywalać kila stów więcej. Przeznaczę np: na pamięć. Od razu przepraszam, za nieco przydługiego posta. Ale nie myślałem, że sytuacja w kartach jest teraz taka zakręcona. Od czasu jak kupiłem obecną kartę(7600) wogóle sie nie interesowałem co się dzieje światku grafik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 a do jakiego kompa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1110 Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 a do jakiego kompa ? Jeśli to było pytanie do mnie to odpowiadam. Mam c2d E6300 1,8ghz płyta Intel DP965 lt 1 gb ramu. (zamierzam dokupić kojne 1gb) grafika obecna gf7600gs dysk 120gb k. dzwiękowa zasilacz Topower -400 P5 400W.(Mam nadzieję, że ten zasilacz da sobie radę z tymi kartami, dodatkowym ramem, i drugim dyskiem) PS: Jesli pytanie nie było do mnie to sorki. :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 25A na +12V chyba starczy. Tutaj włóż X1950XT - myślę, że z 2GB ram i Corkiem dobrze uzupełnią :) A DX10 to jeszcze nie teraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Desert Eagel Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Może ktos polecic karte, która potrzebuje dość mało energii pokroju 6600? Z góry dziękuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 złącze ? cena ? podobno palit 8600gt ciągnie tyle, co 7600gs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1110 Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 25A na +12V chyba starczy. Tutaj włóż X1950XT - myślę, że z 2GB ram i Corkiem dobrze uzupełnią :) A DX10 to jeszcze nie teraz Tak zrobie. Z tego co przeglądam po sklepach X1950XT jest jak na lekarstwo. Głownie można spotakć X1950PRO(ostatecznie jak nie znajdę to wezmę właśnie tego X1950PRO). Kończa mi się powoli adresy sklepów internetowych. :) Muszę poszukać jakiegoś jeszcze. No i szukam karty z miare cichym chłodzeniem. Przyzwyczaiłęm się do tego bo obecnie mam ztego 7600 bez wiatraka z samym radiatorem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 z cichym ? uuu ... No to X1950XT , którego w sumie za 630 zł można dostać w esc.pl , jest z suszarką - one ciche chyba nie były :] W takim razie weź X1950PRO z Zalmanem, były takie wersje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 sluchacie jak brac GF 8600GT to ktorej firmy (model) aby dobrze sie krecila i byla w miare cicha (wentylator) albo przynajmniej dal sie programowo zwonic. Drugie moje pytanko - czy ATI ma cos w najblizszym czasie wypuscic nowego na odpowiedz GF8600 - 8800 ? albo moze cos GF w najblizszcych tygodniach ma cos wypuscic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 dobrze kręci się na pewno Palit, czy jest cichy spytaj użytkowników. Z tego co wiem, evga ma dość ciche chłodzenie, może konstrukcja od nich ? http://www.techplanet.pl/index.php?id=10448 . ATi wypuściło - X2600xxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 dobrze kręci się na pewno Palit, czy jest cichy spytaj użytkowników. Z tego co wiem, evga ma dość ciche chłodzenie, może konstrukcja od nich ? http://www.techplanet.pl/index.php?id=10448 . ATi wypuściło - X2600xxx no to poczekam na opinie glosnosci tych palitow A powiedz mi jak z wydajnoscia tych ATI 2600 w porownaniu z GF8600 - ktore sa bardziej wydajne w defaut i po podkreceniu ? ktore lepiej sie kreca ? z ktorych otrzymam wieksza wydajnosc po podkreceniu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 z wydajnością tak http://pclab.pl/art27194.html . Czyli nie jest źle, ale jak lubisz grać bez AA. O/C - pewnie jak we wszystkich radkach - czyli raczej biednie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Desert Eagel Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 złącze ? cena ?PCI-e, cena do 250zł Coś pokroju 6600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...