Skocz do zawartości
kucyk

Jaką kartę graficzną kupić?

Rekomendowane odpowiedzi

Bo jest słabe....

Radek ma podobne takty co 7600 DDR3 (600/1400MHz).

Dx10 na grafie klasy 8500GT to marketing - ta grafa jest za słaba na PS 4.0....

Jak się upierasz - bierz 85GT.

Ale 76GS jest podobny/czasem lepszy wydajnościowo + ma spory zapas mocy w o/c.

HD2600PRO DDR3 będzie jeszcze wydajniejsze, aczkolwiek może nie umożliwiać ostrego o/c.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lol, 8500GT to kastrat jakich mało, 7600 gs jest od niego o niebo lepszy. A 512 DDR2 można sobie w "rzyć" wsadzić i tą pseudo obsługę dx10. Weź sobie jakieś testy poczytaj pełno tego wszędzie. 7600gs od Palita/Galaxy będzie dużo lepszym wyborem. Jeszcze zostaje Radeon 2600 pro (masz topic o tej karcie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz zaczynam rozumiec wszystko i dalem sobie spokoj z 8500GT ale teraz znalazlem GF7600GS od GALAXY i GIGABYTE, obie mnie ciekawia ale z ktorej bedzie wiecej radosci?

http://allegro.pl/item228653301_galaxy_gef...tv_dvi_pci.html

http://allegro.pl/item226806466_gigabyte_g...pci_ex_ss_.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie i Panie szybkie pytanko.

Mam 400zł

PALIT 8600GT 256DDR3 1ns 625/1800 SONIC+

czy

7900GS Galaxy 256MB, DDR3, HDTV, 2xDVI, PCI-E (475/1400)

Pierwszy i tak nie pociagnie nic w DX10, zalezy mi na tym zeby Stalker i Colin Dirt szybko chodzil.

Cena podobna, jak w DX9c sprawa wyglada ?

OC raczej malutkie bo kolega ktoremu skladam kompa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Silliv:

http://allegro.pl/item224985019_palit_gf_7...urbo_pci_e.html

http://kdo.pl/product_info.php?products_id=14309

Podane przez Ciebie Galaxy ma słabe chłodzenie, a Gigabyte to DDR2 - syf.

adamlop:

Palit Sonic+

Na nowych sterach daje już radę, dobrze się podkręci.

A Galaxy 1.4ns będzie słabsze, no i ma tendencje do zgonów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

konkret pytanie, obecnie mam Galaxy 7600GS 1,4ns 256MB DDR3 Zalman podkrecone na 650/1580, w 3dmarku2003 daje to ciut ponad 16000 (czy jest to dobry wynik przy takich taktach?), czuje lekki niedosyt (leciutki, niektore z nowszych gier CIUT tna), nasuwa sie pytanie, vmod czy wymiana? jesli wymiana to na jaka karte? 8600GT od Palita z pamieciami 1ns czy 7900GS 1,4ns CoolerMaster, gph.benchmark.pl mowi, ze po podkreceniu 7900GS bedzie szybsze, ale moze jednak sie myli? jesli vmod to prosilbym o odpowiedz na jedno pytanie, czy po pokreceniu tymi rezystorami obrotowymi je sie zdejmuje czy to ustrojstwo wisi caly czas? drugie to czy da sie jakos w tym Zalmanie zmniejszych obroty wiatraka, bo strasznie halasuje (slyszalem o mozliwosci programowej ale bardzo mizerne info bez konkretow, ktos cos wie na ten temat? nie chcialbym fizycznie ingerowac bo mam gwarancje na karte, wiec ciecie kabla od wiatraka i wstawianie rezystorow odpada :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja sie zdecydowalem na palita sonic +.patrzac na testy egiledy 7900 wypada niby tam lepiej lecz wiele osob mowi ze 8600 sonic + po Oc z nowymi sterownikami jest lepszy od 7900 Gs.Dodtatkowym plusem jest cena mozan powiedziec ze za 420 zl mamy gfa 8600 GTS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@elomelo - wstyd sie przyznać, ale na podobnych taktach, tyle że na 8600GT miałem niewiele wyższy wynik niż Ty (a mój kumpel, który wciąż działa na 7600 w 3dmark03 ma coś ponad 10k). Twój wynik jest ok. Moim skromnym zdaniem powinieneś wytrzymać przynajmniej do wyjścia nowej serii GF i wtedy zmienić kartę na coś z 9xxx, tańszych niż obecnie 8xxx albo super tanich 7..

Edytowane przez ainaruth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@elomelo - wstyd sie przyznać, ale na podobnych taktach, tyle że na 8600GT miałem niewiele wyższy wynik niż Ty (a mój kumpel, który wciąż działa na 7600 w 3dmark03 ma coś ponad 10k). Twój wynik jest ok. Moim skromnym zdaniem powinieneś wytrzymać przynajmniej do wyjścia nowej serii GF i wtedy zmienić kartę na coś z 9xxx, tańszych niż obecnie 8xxx albo super tanich 7..

A Ciebie dusi procesor pewnie. OC proca dobrze podnosi wyniki w 3DMarkach.

A dylemat mam podobny-wymienic teraz kartę..czy wciąż czekać?? Ale jak wymieniać to jednak na 8800GTS jednak ponizej 1kzl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Chce qpic karte graficzna i myslalem o 8600GT bo ma byc to karta na dluzszy czas poniewaz nie mam zamiaru jej wymieniac przez najblizsze lata Co byscie doradzali qpic 8600GT Sonic+ czy moze cos innego?

myslalem o tym http://allegro.pl/item227506291_palit_8600..._sonic_1ns.html

Moj sprzet to dual-sata2 Atlon 3200+ fortron 400W 1gb DDR Hynix

Pozdrawiam i thx

Edytowane przez Atk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, więc teraz ja z pytaniem ponieważ po spaleniu mojego Galaxy GF 8600GT 512 mb z 1.2 ns i coolermasterem dostałem zwrot pieniążków to chciałbym kupić sobie coś nowego, i tu jest pytanie co polecicie za 550zł

ja mam wrażenie że ta karta co miałem była by ok Galaxy GF 8600GT 512 mb

nie wiem czemu ale wole mieć te 512 mb.

Co mi polecicie, jak możecie to dajcie też linki do sklepów gdzie będę mógł kupić polecaną kartę.

z góry dziękuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobaczymy co powie reszta np. ChrisG, sideband, Strongmen Oni dużo tutaj cwaniakują i się mądrzą :P więc pewnie będą wiedzieć

też myślałem nam tym 8600GE

teraz znalazłem Radeon 2600 XT HIS 512MB DDR3 2xDVI & TV IceQ Turbo za 550 zł i też nie wiem.

a muszę najszybciej kupić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak bardziej wolisz wydać niepotrzebnie kasę, mieć zbędne 512MB - czemu nie.

Aczkolwiek u AMD z AA/Anizo są problemy - wydajność potrafi znacznie spaść po załączeniu tychże filtrów.

A takie AA to imo podstawa (stąd nie gram narazie w nic "sprzęto-żernego").

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi