Kamykos Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2014 Witam. Mam następujący problem mam router tp-link tl-wr543g który jest zamontowany na stałe w antenie na dachu z niego idzie kabel ethernet do komputera i chciałem teraz połączyć go z routerem d-link dir 605l i z tego routera puścić kabel do komputera żeby d-link udostępniał internet do komputera przez kabel a do telefonu przez wifi jednak nie mogę odpowiedni skonfigurować tego d-linka. Jeśli ktoś wie jak to zrobić niech napisze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2014 Z czym masz dokładnie problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamykos Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2014 No nie wiem jak skonfigurować d-linka jak mógł byś wytłumaczyć od początku do końca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2014 Podpinasz kabel od tego z dachu do d-link do portu wan, wszystko na auto i powinno działać, tyle, że robisz kolejny nat. Możesz też do portu lan podpiąć i też powinno działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamykos Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2014 Jak ustawiam na auto to nie mam internetu na komputerze a wifi działa 10 min i też nie działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2014 Łączysz do portu Internet czy LAN? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamykos Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2014 Internet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2014 Adresy IP routerów masz w różnych podsieciach? Przykład: Tp-link 192.168.1.1 D-link 192.168.100.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamykos Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2014 No Tp-link 192.168.1.100 a D-link 192.168.0.1 No Tp-link 192.168.1.100 a D-link 192.168.0.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2014 Więc nie powinno być problemu. Spójrz na status d-linka czy dostajesz adres z TP-linka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamykos Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2014 Mozesz powiedziec jak to zrobic bo nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2014 (edytowane) Czego nie wiesz? Jak zalogować się przez przeglądarkę do panelu konfiguracyjnego routera? Wpisujesz adres IP do przeglądarki a następnie login i hasło. Edytowane 21 Grudnia 2014 przez jimasek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamykos Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2014 Mam sie do Tp-linka zalogować tak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2014 Spójrz na status d-linka czy dostajesz adres z TP-linka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamykos Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2014 Ale gdzie w D-linku to znaleść ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2014 Tak jak pisałem zakładka STATUS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamykos Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2014 Chodzi o zakładke internet w status ? Pisze tam DHCP Client Disconnected Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2014 Daj obrazek z ipconfig /all kiedy korzystasz z internetu bez d-linka - http://tplink-forum.pl/faq-sieci-komputerowe/polecenia-konsolowe/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamykos Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2014 http://pokazywarka.pl/gweren/ I na D-linku mam ustawione Dynamiczne IP jeżeli to coś zmienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2014 Teraz pokaż obrazek ze statusu d-linka. Po podłączeniu przewody z tp-linka dioda (wskaźnik portu INTERNET) zapala się? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamykos Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2014 Tak zapala się. http://pokazywarka.pl/z7fvju/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2014 Wygląd na nie podłączony przewód lub uszkodzenie portu INTERNET. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamykos Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2014 (edytowane) A nie powinienem w D-linku miec ustawionego statycznego IP czy to nie ma znacznia ? Edytowane 21 Grudnia 2014 przez Kamykos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2014 Skoro na kartę dostajesz adres z automatu to dlaczego nie miał byś dostać na WAN routera? Możesz spróbować podłączyć pod jeden z 4 portów LAN-owych do D-linka ale musisz wyłączyć na nim DHCP (disable) i zmienić adres IP na 192.168.1.200 aby nie mieć problemów z zarządzaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamykos Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2014 To zrobie to jutro bo dzisiaj nie mam juz czasu. Port napewno nie jest popsuty bo u kolegi go podłączylem i automatycznie go skonfigurowało i wszystko działało a u mnie nie chce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2014 No to trzeba by sprawdzić stan wtyczki RJ45. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamykos Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2014 No ale jak podłączam pod komputer to mam internt a jak pod router nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2014 Czasami tak się zdarza szczególnie gdy wtyczka RJ45 jest własnej roboty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamykos Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2014 A nie trzeba tam w d-linku ustawic jak ma działać np. AP A wtyczka jest kupna bo tam jest kostka zeby podłączyć zasilacz od Tp-linka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2014 A nie trzeba tam w d-linku ustawic jak ma działać np. AP Nie trzeba, wystarczy włączyć DHCP i podłączyć do portu LAN-owego. Adresacja według uznania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...