alepajonk Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2014 (edytowane) Cześć. Planuję zakup komputera do grania oraz zastosowań ogólnych. Zgodnie z poradami kolegów z tematu zdecydowałem się na odblokowanego Pentiuma i kartę R9-270. Na podstawie rankingu z pcmonitors.info zdecydowałem się na monitor BenQ EW2740L. Koszty chciałbym ograniczyć do 2'500zł. Koszyk: morele.net/inventory/info/K9hSRo Udało mi się już kupić kartę za 465zł, hdd za 199zł i ssd za 190zł, tak więc koszyk tylko dla celów "poglądowych". Z góry dziękuję za kolejne porady i pozdrawiam. Edytowane 24 Grudnia 2014 przez alepajonk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipton Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2014 Jakie gry masz na myśli? Do zadań ogólnych wystarczy integra Intela. Starsze gry powinna pociągnąć bez najmniejszych problemów. Poza tym taki kręcony G3258 robi "miazgę" z A6. W jednowątkowych zastosowaniach APU jest niestety zdecydowanie słabsze. BTW. Gdzie jest ten zestaw? Z SSD nie zmieścisz się w kwocie 900 PLN: http://www.morele.net/inventory/info/J4r7Bm/ 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonk Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2014 (edytowane) / Zmieniony pierwszy post / Edytowane 24 Grudnia 2014 przez alepajonk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipton Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2014 Tak, właśnie podkręciłem na niej G3258 do 4.0 GHz. Jedyny ogranicznik to vcore. Można podnieść napięcie cepa do 1.2V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonk Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2014 (edytowane) / Zmieniony pierwszy post / Edytowane 24 Grudnia 2014 przez alepajonk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2014 R9 270+OC i wszystko Ci pieknie śmiga na uber detalach ;) bez aa. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonk Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2014 (edytowane) / Zmieniony pierwszy post / Edytowane 24 Grudnia 2014 przez alepajonk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonk Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2014 (edytowane) / Zmieniony pierwszy post / Edytowane 24 Grudnia 2014 przez alepajonk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2014 zmień płytę na asrocka albo asusa bo tak jak wczesniej to było wspomniane gigabyte ogranicza vcore do 1.2V. Na asusie krecisz ile cep pozwoli "confirmed" :P jesli chodzi o asrocka to nie mam wiec sie nie wypowiem. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonk Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2014 (edytowane) Chyba zdecyduję się na MSI H81M-P33 V2. Poleca ją tomshardware.com jako optymalną do podkręcania i praktycznie, bez żadnej dopłaty w stosunku do AsRocka, dostaję usb 3.0 na front. Edytowane 25 Grudnia 2014 przez alepajonk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...