yon1337 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2014 Hej! Planuję modernizację komputera. Bardzo spodobały mi się podzespoły z zestawu za 2500 pln. http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_grudzien_2014?page=0,9 Mam jednak mały problem. Mój obecny zasilacz (Chieftec aps 500s) nie posiada przewodu 8pin do zasilania karty graficznej, a takiego złącza wymaga r9 280. Czy jego moc jest wystarczająca, żeby zamontować przejściówkę 2x molex > 8pin pcie? Czy nie ucierpi na tym stabilność zestawu? Dawno nie bawiłem się w upgrade pc, więc prądożerność kart graficznych to dla mnie czarna magia. Czekam na odpowiedź i pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2014 Powinien wystarczyć. Ale dla świętego spokoju warto zainwestować w nowy, bo ten ma już swoje lata i jak to stare Chiefteci nie jest pewnie specjalnie cichy. Miałem inny model 450W i był dość głośny. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yon1337 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2014 To świetnie. Zasilacz jest cichy, więc przeżyję. Dziękuję za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2014 Jeśli zasilacz ma 2x6pin PCI-E, proponuję użyć przejściówki pci-e 6 > 8 pin zamiast molex > pci-e 8 pin. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yon1337 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2014 Jeśli zasilacz ma 2x6pin PCI-E, proponuję użyć przejściówki pci-e 6 > 8 pin zamiast molex > pci-e 8 pin. Ta opcja podoba mi się jeszcze bardziej. Dzięki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...