marylin17 Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2014 (edytowane) Witam, potrzebowałem zainstalować program na maszynie wirtualnej, tak więc postanowiłem zainstalować windowsa 7 na oracle virtualbox. Już podczas instalacji główny system dostał mega spowolnienia, tak że cięzko było przełączyć zakładki w przeglądarce, a puszczona muzyka potrafiła się zacinać, ilość pamięci operacyjnej, to był jeszcze zapas ok 2GB wg menadzera zadań, co teoretycznie pracując z maszyną wirtualną powinno nie mieć miejsca :wink2: . Jeśli chodzi o dysk, to mam Segate ST1000LM014-1EJ1, dodam że potrafił mi kiedyś wyskoczyć kilka razy blue screen, czego juz dawno nie doświadczyłem. Jakaś sugestia, co warto by było sprawdzić w pierwszej kolejności? przeprowadzić może test HD tune? A może szukać przyczyny jeszcze gdzieś indziej ? :wisielec: Dodam, że laptop jest jeszcze na gwarancji i w grę wchodzić może jego oddanie do serwisu lenovo. Edytowane 24 Grudnia 2014 przez marylin17 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logain Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2014 Trochę po czasie ale:1. Ile rdzeni dałeś maszynie wirtualnej? (jak tyle co masz w procesorze to patrz punkt 2.)2. Jaki limit użycia procesora ustawiłeś w wirtualnej maszynie? Niektóre umożliwiają ustawienie np 80% co nigdy nie odda całęj mocy procesora wirtualnej maszynie. Generalnie, albo conajmniej jeden rdzeń mniej dla wirtualnej maszyny lub/i ustawienie limitu obciążenia procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...