Heisenberg Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2014 Witam! Panowie od kilku dni mam wrażenie, że mój dysk działa nieco wolniej niż normalnie i ogólnie moim zdaniem coś z nim jest nie tak. Zrobiłem test hd tunem i prosiłbym was o sprawdzenie czy te prędkości i wyniki są w normie. Z góry wielkie dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2014 prędkości w normie, wahania to pewnie efekt fragmentacji, smart raczej czysty, wartości 01,07 to dla seagate nic szczególnego ... może problem programowy ? oczyść system, wyłącz niechciane dodatki w autostarcie, niestety dysk talerzowy z czasem zwalnia, zabrudzenie systemu, fragmentacja robią prędzej czy później swoje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heisenberg Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2014 dzięki za odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2014 Możesz włączyć monitorowanie dysku, włącz test w benchmarku i potem obserwuj na monitorze czy jakiś proces odwołuje się do dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2014 Takie zachowanie dysku wydaje sie normalne szczegolnie jesli masz na nim zainstalowany system i dzialajace programy w tle. Dla porownania moj dysk ( taki sam ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heisenberg Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2014 Yogi, wielkie dzięki za te screeny porównawcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...