Cewix Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2014 (edytowane) Mam Windows7 64bitMój sprzęt to:Płyta główna: GA-78LMT-S2 GIGABYTE TECHNOLOGYProcesor: AMD FX-6100Ram: 8GB ddr3 1.3MhzZasilacz:tm600silentMoje pytanie brzmi, czy karta XFX R9 280X boost będzie pasować do płyty głównej i czy zasilacz utrzyma to wszystko bez problemów?A jeśli zasilacz nie da rady to jaki polecacie? Edytowane 13 Grudnia 2014 przez Cewix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cewix Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2014 TakeMe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cewix Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2014 Ale, czy KONIECZNIE do tej karty musi być wymieniony zasilacz? Bo aktualnie wolałbym pieniądze włożyć coś innego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2014 (edytowane) Jeżeli jesteś gotowy podejmować ryzyko eksportu losowo wybranych części komputera do Krainy Wiecznych Megahertzów to jak najbardziej karta na tym zasilaczu powinna ruszyć i przy braku pecha może działać latami. TDP tej karty to 250W (realnie bierze mniej), a twój zasilacz ma zapewne realnie patrząc linię 12V: 350-400W mimo tej sześćsetki w nazwie. Tak że wystarczy, bo procesor potrzebuje poniżej 100W. Natomiast warto mieć świadomość, że to z "czarnej listy" zasilacz. Edytowane 14 Grudnia 2014 przez adashi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cewix Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2014 A co z takim standardowym dyskiem SSD ile on bierze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2014 Kilka WAT. Ale zasilacz i tak do kosza jeśli nie chcesz spalić reszty sprzętu, Wraz z zamontowaniem karty graficznej wzrasta obciążenie zasilacza a to szybka droga to uszkodzenia np ów karty graficznej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cewix Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2014 OK, dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cewix Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2014 Witam mój sprzęt to:Gigabyte GA-78MT-S2AMD FX-6100(Zasilacz będę kupował za 200zł więc powinno być ok)A mój budżet to 1100zł(ewentualnie troche więcej jeśli będzie się opłacało)Jaką polecacie kartę graficzną tak aby działała na tej płyce głównej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipton Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2014 FX-6100 podkręcony? Standardowo taktowany prezentuje wydajność +/- i3 na SB. Hmm ciężki orzech do zgryzienia. Ja osobiście nie wydawałbym aż takiej gotówki na zakup karty graficznej - nie wykorzystasz w pełni jej mocy. Jeżeli w grę wchodzi OC, to dobierz do tego CPU R9 280: http://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-radeon-r9-280-oc-3gb-384bit-dvi-hdmi-dp-gv-r928wf3oc-3gd-634799/ Jeśli nie, to spokojnie można zastosować R9 270: http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-radeon-r9-270-oc-2gb-ddr5-256bit-pci-e-2dvi-hdmi-dp-box-r9270-dc2oc-2gd5-599490/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cewix Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2014 Wiem, że nie wykorzystam w pełni jej mocy, ale chce od razu kupić coś pożądnego, bo procesor w nie dalekiej przyszłości też mam zamiar kupić ,dlatego chodzi mi tylko o to, czy płyta główna da rade :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipton Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2014 Da sobie radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cewix Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2014 A co mógłbyś mi polecić mocniejszego nie patrząc na mój procesor? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2014 Aktualnie nic mocniejszego w tym budżecie nie ma sensu kupować bi wzrost wydajności nie jest adekwatny do ceny. Jak chcesz coś mocniejszego niż r9 280 to kup gtx970 ale tu ceny od 1400zl. Pod koniec stycznia będzie miał premierę gtx960 więc poczekalbym z zakupem karty na twoim miejscu co nie zmienia faktu że z tym procesorem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cewix Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2014 Żeby nie tworzyć nowego tematu. Do ile mogę podkręcić ten procesor, żeby sam procesor jak i płyta główna się nie spaliła, oraz jaki polecacie poradnik który przedstawi mi w prosty sposób jak to zrobić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...