RPGamer2014 Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2014 Szukam laptopa w cenie do 3500zł do najnowszych gier, aby płynnie chodziły. Zależy mi też na dobrym chłodzeniu, gdyż mój obecny laptop (dell n5110) podczas przeglądania internetu ma ponad 60 stopni w CPU i GPU, a jak chciałem wieśka 2 odpalić to temp. skoczyła do 83 stopni. Znalazłem taką listę: MSI GE60 2PC-488XPLLenovo IdeaPad Y50-70 Asus G550JK-CN383 MSI GP70 2PF-074XPL Zastanawiałem się na początku nad komputerem stacjonarnym, ale potrzebuję mieć wydajny komputer pod ręką, aby móc go swobodnie przenosić. Oprócz wysokiej wydajności w grach takich jak wiedźmin 2 i 3 (mam nadzieję, że pójdzie), BF 3 i 4, Titanfall, the evil within i innych zależy mi na dobrym chłodzeniu, zwłaszcza w miejscu, w którym trzymam lewą rękę. Nie wiem kto był taki mądry przy projektowaniu laptopów, ale w wielu modelach część pod klawiaturą z lewej strony jest najgorętszą częścią. Więc może opiszę w skrócie czego szukam w laptopie: - wydajny procesor ( i5 albo i7 ) - wydajna karta graficzna z pamięcią GDDR5 - wydajne chłodzenie ( po paru godzinach grania chcę, żeby powierzchnia pod dłońmi miała w miarę normalną temperaturę - prosty dostęp do wymiany HDD ( W moim dellu trzeba rozerbrać całego lapka, żeby móc się do niego dostać) - prosty dostęp do CPU i GPU aby móc szybko wymienić pastę termoprzewodzącą - podświetlana klawiatura - matryca full HD - wbudowany mikrofon i kamera do wideorozmów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2014 Najwydajniejszym laptopem do gier za te pieniądze jest Lenovo Y50 z i7 + GTX860 KLIK. Ze względu na obudowę typu SLIM (cieniutka) laptop mocno się nagrzewa i przydała by się podkładka chłodząca aby odebrać ciepło z obudowy. Opcjonalnie słabsza i trochę mniej grzejąca się wersja z procesorem i5 (2 rdzenie) KLIK Z alternatyw Acer Nitro VN7-591G KLIK z i5 + GTX860. Na plus lepsza matryca IPS. oraz Asus N551 z i7 + GTX860 KLIK. Tutaj standardowa obudowa, niezła matryca, podświetlana klawiatura. Musisz się liczyć z tym, że z taką specyfikacją każdy laptop będzie się grzał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...