motofan Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Bardzo bym prosił o propozycje taniego i dobrego routera do Neo+,musi mieć przynajmniej 5 portów bo jest nas 5 osób w sieci.Nie musi mieć bajerów.Najlepiej gdyby cena wynosiła do 320zł,i gdzie można go przez neta kupić.Z góry thx wszystkim za wypowiedzi.Szukałem trochę w sklepach ale nikt się nie zna :x P.S Co do opcji szukaj to nic ciekawego nie znalazłem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 jeszcze tylko powiedz czy na usb czy na rj45 .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz K. Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Jeżeli na RJ45 to polecam http://www.tedsoft.pl/cennik.php?cennik=op...8&cennikb=grupa , z tym ze bedziesz musial dac jakiegos huba/switcha, bo on ma tylko 4 porty :( Ale jak za ta cene routerek niczego sobie :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 No na RJ45,sorry zapomniałem napisać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Czejść A jeżeli mnie TePsy dały mi SAGEM'a 800 (chociaż prawnie należy mi się LUCENT , ale to już inna historia) jakie router'y (USB) mi doradzisz , adresy www,nazwy, itp. THX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENIGMA Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Bardzo bym prosił o propozycje taniego i dobrego routera do Neo+,musi mieć przynajmniej 5 portów bo jest nas 5 osób w sieci.Nie musi mieć bajerów.Najlepiej gdyby cena wynosiła do 320zł,i gdzie można go przez neta kupić.Z góry thx wszystkim za wypowiedzi.Szukałem trochę w sklepach ale nikt się nie zna :x P.S Co do opcji szukaj to nic ciekawego nie znalazłem :( a powiedz mi po co wydawać nawet te 320 zł? idziesz do komisu i kupujesz za 100-150 zł kompletny komp który ma spokojnie ze 32 ramu pewnie jakiś dysk z 1 giga a i usb się w nim znajdzie jeśli neo+ jest na usb właśnie - zaletą tego jest to że możecie sobie postawić ładny zgrabny serwerek "łatwy" w konfigu - nigdy nie lubiłem routerów - zawsze wole zrobić router na zwykłym kompie - no ale co kto lubi. popatrz na allegro co ludzie mają do sprzedanie - czasami udaje się kupić kawałek dobrego sprzęciora za grosze :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Też myślałem nad serwerem ale Mighn Taghor w temacie "Jaki router do dla Neostrady Plus? Dzielenie poza lokal. " tłumaczył że przez router nie można wykryć współdzielenia , a nie chciałbym żeby TePsy mi odłączyły łącze na które tak długo czekałem . I problem tkwi w tym że w tamtym temacie jest przedstawiony router pod RJ-45 a mnie potrzebny pod USB. Nie moge nigdzie znaleźć stron firmowych gdzie to można kupić i za ile . (wszędzie tylko opisy jak to działa) :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENIGMA Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 że przez router nie można wykryć współdzielenia można, mozna wykryć - router sprzetowy czy przez kompa idzie wykryć kompy za natem - dobry admin, dobra analiza logów, odpowiednie programy i nie ma problema. co do tpsa i ich ścigania to jest to kit i nic poza tym - nie maja ludzi, nie mają sprzętu, nie chce się im, - mam znajomego w tpsa z którym zamieniłem to i owo o neo+ zresztą jest to traktowane jako tajemnica poliszynela i wszyscy na to oko przymykają bo i tak wiedzą że jest to dzielone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Widze sprawa routera na USB wraca jak bumerang ale niektorzy chyba nie czytaja poprzednich watkow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 że przez router nie można wykryć współdzielenia można, mozna wykryć - router sprzetowy czy przez kompa idzie wykryć kompy za natem - dobry admin, dobra analiza logów, odpowiednie programy i nie ma problema. co do tpsa i ich ścigania to jest to kit i nic poza tym - nie maja ludzi, nie mają sprzętu, nie chce się im, - mam znajomego w tpsa z którym zamieniłem to i owo o neo+ zresztą jest to traktowane jako tajemnica poliszynela i wszyscy na to oko przymykają bo i tak wiedzą że jest to dzielone mozna wygryc i to latwiej niz serwer :!: odpal sobie LanGuarda (czy jak to sie zwalo ;)) i przeskanuj LAN gdzie jest jakis router.... od razu pokazuje ze to urzadzenie (a to sie staje podejrzane dla admina), a serwer.... zawsze mozesz pracowac na linuxie, no nie :?: ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...