kacperm5 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2014 (edytowane) Witam. Mam zamiar kupic komputer do gier. Mieszkam w uk, wiec wydac moge 800 £ na sama skrzynke. Postanowilem, ze zamowie wszystko w sklepie www.aria.co.uk. Ceny w uk po przeliczeniu na zl. roznia sie wiec podalem budzet w £. Takze niektorych czesci ktore sa np. na morele.pl nie ma we wczesniej podanym sklepie, wiec prosze o branie tego pod uwage. Chcialbym uzyskac jak najwydajniejszy sprzet za te pieniadze. Oto zestaw, ktory pozwolilem sobie zbudowac: procesor__________intel i5-4590 p.glowna__________gigabyte GA-B85M-D3H Ram_______________2x4gb crucial cl9 1600mhz Dysk 1____________wd blue 500 GB Dysk 2____________samsung ssd 840 evo 128gb Obudowa___________zalman z3 plus Zasilacz__________be quiet 530W System____________windows 7 Naped_____________samsung 224db 24x Co o nim sadzicie? Zastanawiam sie nad wyborem grafiki miedzy gtx 970 od msi + jedna gra lub w tej samej cenie Sapphire Radeon R9 290 Tri-X OC + 3 gry. Takze mam dylemat co do monitora, mianowicie nie wiem czy wybrac 24" czy 22". Na ktorym z nich bedzie sie lepiej gralo ? Oczywiscie monitor nie wchodzi we wczesniej podana pule. Edytowane 28 Grudnia 2014 przez kacperm5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperm5 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2014 Czy mogl by mi ktos doradzic? Zamierzam zlozyc zamowienie jeszcze dzisiaj. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2014 GTX970 wydajniejsza i mniej prądożerna niż R9 , ma także lepsze chłodzenie i dłuższą gwarancję . Reszta sprzętu OK . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperm5 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2014 Czy zamiana plyty glownej na ta: http://www.aria.co.uk/Products/Components/Motherboards/Intel+Socket/Socket+1150+-+Intel+Z97/Gigabyte+Z97P-D3+Intel+Z97+%28Socket+1150%29+DDR3+ATX+Motherboard+?productId=60524 jest sensowna, gdybym chcial za jakis czas zmienic procesor na i 7 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nemayu Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2015 (edytowane) B85M-D3h odradzam- brak możliwości wymuszenia maksymalnego turbo na wszystkich rdzeniach przynajmniej na tej co ja mam. Edytowane 2 Stycznia 2015 przez Nemayu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...