bunio244 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2014 Witam, poszukuję laptopa do kwoty 4000 zł (max). Laptop raczej uniwersalny, jednak musi być zdolny do odpalania nowego Autocada czy Inventora, zabawa w 3D. Ewentualnie jakieś gierki, ale to nie jest priorytet na pewno. Poniżej moje wymagania: -procesor i7, 4 rdzenie -8GB RAMu -dysk SSD lub SSD+SSHD czy też SSD+HDD -dobra grafika -DVD -ekran 15,6 lub 17,3; 1920x1080 full HD -dobra bateria -preferowany z system, chociaż może załatwię z uczelni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2014 (edytowane) najsensowniejsza opcja to Asus N551/G551. Posiada 4 rdzeniowy i7, najmocniejszą karte w tej cenie czyli GTX860, niezłą matryce, podswietlana klawiature, aluminiową obudowe oraz ponadprzeciętny system audio. Gdybyś był w stanie dopłacić to masz jeszcze Acera Nitro VN7 z taką samą specyfikacją, lepsza matrycą IPS i dodatkowym miejscem na dysk (2 dyski wewnątrz laptopa a nie na kabelku). Edytowane 28 Grudnia 2014 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunio244 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2014 To ten Asus nie ma dwóch dysków wewnątrz w obudowie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2014 Nie. SSD wewnątrz a HDD na kabelku pod USB (taki pendrive ale wiekszy) :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunio244 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2014 Aj to niedobrze, myślałem, że dwa dyski wewnątrz są. Średnia zabawa, jak coś obok muszę podłączać.A co do tego acera, to musiałbym dokupić dysk, więc koszty rosną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zobacz jeszcze Asusa N551 KLIK w wersji z dyskiem SSD 256GB. Na system, programy, gry powinno wystarczyć. Resztę możesz magazynować na HDD - wygodne rozwiązanie + backup na osobnym dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunio244 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2014 No fakt, tylko to już ponad 4 koła i jeszcze systemu nie ma ;p Porozglądam się jeszcze, a przy okazji gdzie najlepiej/najtaniej kupić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2014 System możesz spróbować załatwić z uczelni :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunio244 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2014 Wiem, ale to tylko przez kolegę najwyżej, bo mój wydział jak jedyny chyba nie wykupił Dreamspark premium :D Ponawiam, gdzie najlepiej kupić laptopa? ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2014 Szukaj na skąpcu/ceneo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunio244 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2014 tak teraz zerknąłem dokładnie na specyfikacje asusów i mają podane, że ekran matowy, LED, WMV, czyli mają matrycę IPS czy nie? jak to wygląda w porównaniu do innych lapków w tej cenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...