Lukhas Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2014 (edytowane) Witam, mam problem z jednym wentylatorkiem 120 mm wyciągającym powietrze. Od wczoraj strasznie charczy, wręcz chodzi jak traktor. Tzn. wcześniej się to już też zdarzało, ale wtedy jeszcze nie wiedziałem, że chodzi o wentylator, a teraz już "padł" na dobre. Zamówiłem w międzyczasie już nowy wentylator (Fractal Design Silent Series R2 - jakieś opinie? chodziło mi o zwykły wentylator, nie jakiś super-mega-cichy czy świecący na różowo, a ten wydaje się mieć dobre opinie i nie jest taki drogi).Moje pytanie: Czy mogę go bezpiecznie odłączyć od komputera na te kilka dni, dopóki nie dostanę nowego wentylatora? On niby dalej pracuje, ale robi to bardzo głośno i obawiam się, że przez to może coś się stać z gniazdem lub innymi podzespołami. Odłączyłbym go ale nie wiem czy chociaż na te kilka dni starczy tylko wentylator wciągający z przodu obudowy, no i dwa umieszczone w środku (gentle typhoon 3000 na procesorze i 140 mm w zasilaczu). Edytowane 29 Grudnia 2014 przez Lukhas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2014 Możesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukhas Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2014 I nie będzie problemu z tym, że komputer chodzi większość dnia w stresie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2014 Włączysz HWmonitor i zobaczysz jakie będą temp. Jak możemy ci coś więcej powiedzieć, skoro nie znamy konfiguracji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...