Skocz do zawartości
007

pilne! dyskietka startowa

Rekomendowane odpowiedzi

ma ktos moze dyskietke startowa ? i moglby mi przeslac all pliki jakie sie na niej znajduja ??

postal@cyberk.net.pl bardzo prosze o jak najszybsze wyslanie :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hey wejdź w panel sterowania ikonke dodaj usuń programy dysk startowy wżuć płytke z systemem do cd-roma i dyskietke do dysku A klikni tam utwurz dysk i będziesz miał dydkietke systemową ja bym ci wysłał ale pozyczyłem wiesz !!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

BENO : dysk hdd

To wiem że on chce sformatować HDD.Tylko jeżeli ma XP zainstalowane

na dysku w systemie plików NTFS to nie sformatuje jej za pomocą dyskietki od WIN98. :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

na dysku w systemie plików NTFS to nie sformatuje jej za pomocą dyskietki od WIN98. :roll:

Przede wszystkim za pomocą dyskietki startowej to on nic nie sformatuje, bo na zwykłej dyskietce startowej nie ma programu do formatowania. A jak usuwa partycję i tworzy nową, to żadna różnica, co to było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

wystarczy zrzucic partycje systemową tą z ntfs i zrobić nową i juz :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra teraz mam kolejny problem i niepamietam jak sie wylancza

sprawdzanie dyskietki na poczatku uruchamiania kompa .

Bo nawet dyskietka niechce czytac bo wyskakuje ze musze wyjac dyskietke bo komp sie niewlaczy :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

dobra teraz mam kolejny problem i niepamietam jak sie wylancza 

sprawdzanie dyskietki na poczatku uruchamiania kompa .

Bo nawet dyskietka niechce czytac bo wyskakuje ze musze wyjac dyskietke bo komp sie niewlaczy :P

Która dyskietka? :D

Kolejność bootowania ustawiasz w biosie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

od poczatku powiem ci

koles mi podeslal pliki z dyskietki startowaej wpakolwalem je na dyskietke potem wlaczylem w biosie zeby dyskietke czytalo 1

ale [gluteus maximus] niechce odpalic bo jest takie cos ze jak wlanczsz kompa to dyskietka niemoze byc wlozona :(

a jak masz dyskietke wlozona to tylko na czarnym tle wywala napis wyjmij dyskietke albo zresetuj kompa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kopiując pliki widoczne na dyskietce startowej, nie robisz dyskietki startowej. Uzyskałbyś to tylko zapisując na dyskietce obraz dyskietki startowej, zawierający również dane, których Ty nie widzisz.

Skorzystaj z linka, który wcześniej podałam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

no to wie ktos jak wtlaczyc tego szita zeby niesprawdzalo czy dyskietka jest wlozona przy wlanczamiu kompa ?

A czy Ty sam wiesz, czego dokładnie chcesz? Jak chcesz odpalić bootowalną dyskietkę, to ustawiasz w biosie na pierwszym miejscu bootowanie z flopa. Jak chcesz odpalić bootowalną płytę, to ustawiasz bootowanie z CD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na przyszłość sformatuj dyskietkę jako systemową:

pod windows zaznaczając opcję "kopiuj pliki systemowe"

pod dos format a: /s

dopiero wtedy możesz przerzucić na nią pliki i będzie bootowalna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez jestem przyzwyczajny do fdiska i format c: a tu w windowsie XP nie da sie zrobic dyskietki startowej

szlak mnie trafia bo musze chodzic do kumpla ktory na win 98 se zeby mi zrobil

kiedys probowalem robic partycje na FAT 32 z plytki instalacyjnej XP i cos mi tam nie gralo

krzychu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja czytam niektore posty to niekiedy nie wiem czy smiac sie czy plakac. Moze zrobic mala zrzute i kupic co poniektorym userom ksiazke ms dos albo cos. No nie wiem albo szkolenie jakies przeprowadzic z obslugi kompa bo mam wrazenie ze niektozy to umieja tylko gre wlaczyc(czasami nawet tego nie). A o szukaj to chyba nikt nie mysli...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troche smieszne pytanie: jakby trudno dyskietke startowa utworzyc albo skoczyc sie do qmpla po nią(chyba ze nie masz qmpli co potrafia takie coś zrobić) :lol: :lol: nie wiem po co takie posty zakladac :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Troche smieszne pytanie: jakby trudno dyskietke startowa utworzyc albo skoczyc sie do qmpla po nią(chyba ze nie masz qmpli co potrafia takie coś zrobić) :lol:  :lol:  nie wiem po co takie posty zakladac :twisted:

Pod XP? troche upierdliwe ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...