Skocz do zawartości
PowerFan

Spora modernizacja i dołączenie nowych bloków (5 sztuk) mATX

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Szukam pomocy przy sporej modernizacji zestawu, zestaw na jakim teraz pracuję to:

- obudowa Bitfenix prodigy M

-i5 2500K

-Asus Gene V

-8gb ram adata gaming 1600

-128gb samsung ssd 840

-3tb wd red

(brak karty graficznej)

-fractal design 600W Newton platinum

A chłodzenie: EK DDC x-res csq (pompka ddc połączona z rezerwuarem), Chłodnica 2x120x gr. 60 + 2 wentylatory sterowane z płyty głównej jak i pompka, blok EK-Supremacy

teraz zmiany:

Mam już dokupione

blok na mostek koolance chc-122

Blok na ram Bitspower + covery

Co zamawiam:

Procesor i7 4790K

Asus gene VII

Ram 16gb 2133 cl9 (nie wiem jakie)

samsung 256 850 ssd

gtx 680

reszta zostaje

Teraz jeszcze dojdzie blok na kartę graficzną i EK-MOSFET ASUS M7G - Acetal+Nickel

Teraz zastanawiam się nad jeszcze dołożeniem chłodnicy Phobya Xtreme 200 bo moja sama nie da rady.

Teraz pytania czy moja pompka przepompuje ciecz przez 5 bloków połączonych szeregowo i dwie chłodnice. Teraz jestem na gumowych wężach ale zmieniam na sztywne z plexi co mam nadzieję pomoże trochę w przepływie.

I jak to połączyć?

Rez z DDc => blok ram => blok na mostek1 => sekcja zasilania => procesor => karta graficzna => chłodnica 1=> chłodnica 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi