PowerFan Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2014 Witam, Szukam pomocy przy sporej modernizacji zestawu, zestaw na jakim teraz pracuję to: - obudowa Bitfenix prodigy M -i5 2500K -Asus Gene V -8gb ram adata gaming 1600 -128gb samsung ssd 840 -3tb wd red (brak karty graficznej) -fractal design 600W Newton platinum A chłodzenie: EK DDC x-res csq (pompka ddc połączona z rezerwuarem), Chłodnica 2x120x gr. 60 + 2 wentylatory sterowane z płyty głównej jak i pompka, blok EK-Supremacy teraz zmiany: Mam już dokupione blok na mostek koolance chc-122 Blok na ram Bitspower + covery Co zamawiam: Procesor i7 4790K Asus gene VII Ram 16gb 2133 cl9 (nie wiem jakie) samsung 256 850 ssd gtx 680 reszta zostaje Teraz jeszcze dojdzie blok na kartę graficzną i EK-MOSFET ASUS M7G - Acetal+Nickel Teraz zastanawiam się nad jeszcze dołożeniem chłodnicy Phobya Xtreme 200 bo moja sama nie da rady. Teraz pytania czy moja pompka przepompuje ciecz przez 5 bloków połączonych szeregowo i dwie chłodnice. Teraz jestem na gumowych wężach ale zmieniam na sztywne z plexi co mam nadzieję pomoże trochę w przepływie. I jak to połączyć? Rez z DDc => blok ram => blok na mostek1 => sekcja zasilania => procesor => karta graficzna => chłodnica 1=> chłodnica 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2015 1. Kolejność nie ma znaczenia 2. Pompka spokojnie da radę 3. Zamiana węży na rurki nic ci nie da jeżeli chodzi o przepływ. To się robi tylko dla wyglądu, poza tym elementem same wady i problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2015 3. z tego co pamiętam do rurek trzeba mieć inne złączki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polsal Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2015 Kaszpir dobrze mówi, do węży są takie lub takie złączki, natomiast do rurek są takie lub takie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...