Zibi1 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2014 Nie mogę poradzić sobie z kontrolą obrotów wentylatorów podpiętych pod hab w obudowie Phanteks Enthoo Pro zawsze kręcą się na maksymalnych obrotach. Udało się komuś "zmusić" tego Haba do współpracy ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2015 Co zrobiłeś by go zmusić do działania, czego nie zrobiłeś, że nie działa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zibi1 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2015 Podpoiłem wentylatory obudowy (3 pin) pod huba. Huba pod płytę główną (MSI Z97-G55 SLI) przewodem 4 pin pod złącze CPUFAN2 PWM, zasilanie do huba SATA. Próbowałem zamienić podłączenie do płyty CPUFAN1, CPUFAN2 zamiennie z wentylatorem chłodzenia procesora i efekt taki sam wentylator procesora jest sterowany wentylatory podpięte poprzez huba kręcą się na maksa. Odłączenia zasilania huba przez SATA też nic nie zmienia. Nie wiem co jest nie tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2015 Spróbuj w UEFI pobawić się konfiguracją tych wentylatorów. Ustaw tryb b. cichy dla tego złącza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zibi1 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2015 Obniżyłem w UEFI obroty na maksa na tym złączu (12.5 % to minimalna możliwa wartość) ale brak jakiejkolwiek reakcji wentylatorów podpiętych przez ten hub Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2015 Masz tam do konfiguracji jeszcze temp. przy której zaczynają wzrastać obroty? Ustaw ją jak najwyżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zibi1 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2015 tak zrobiłem najniższy poziom do 50 stopni procesor rzadko osiąga taką temperaturę a wentylatory kręcą się na maksa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...