Skocz do zawartości
tanaka

internet przez dialog

Rekomendowane odpowiedzi

tylko ciekawe ile w niemczech kosztowal net jak byl na tym etapie rozwoju co w polsce jest obecnie ?? Heh a jak te ceny tak strasznie przeszkadzaja to do niemiec chyba blisko jest wiec nic trudnego i wyemigrowac ! Tp.sa nie jest sux jest droga ! ale oferuje dobra jakosc uslug ! ceny spadna predzej czy puzniej ! Dziwne jest tylko ze nikt nie nazeka jaki gsm drogi a kazdy ma komure ! a jak zadrogo to mozecie nie dzwonic ! zaoszczedzicie kase ! przeciez nikt was do kozystania z telefony nie zmusza ! z netu od tpsa takze ! kupcie sobie chello albo cos innego ! napewno bedzie tansze od tp.sa i bardzo dobre ! I nie poruwnujcie polski do niemiec bo za niemcami jestesmy kilka jak nie kilka nascie lat opuznieni ! To by bylo na tyle wiecej mi sie pisac nie chce ! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko ciekawe ile w niemczech kosztowal net jak byl na tym etapie rozwoju co w polsce jest obecnie ?? Heh  a jak  te ceny tak strasznie przeszkadzaja to do niemiec chyba blisko jest wiec nic trudnego i wyemigrowac ! Tp.sa nie jest sux jest droga ! ale oferuje dobra jakosc uslug ! ceny spadna predzej czy puzniej ! Dziwne jest tylko ze nikt nie nazeka jaki gsm drogi a kazdy ma komure ! a jak zadrogo to mozecie nie dzwonic ! zaoszczedzicie kase ! przeciez nikt was do kozystania z telefony nie zmusza ! z netu od tpsa takze ! kupcie sobie chello albo cos innego ! napewno bedzie tansze od tp.sa i bardzo dobre !  I nie poruwnujcie polski do niemiec bo za niemcami jestesmy kilka jak nie kilka nascie lat opuznieni ! To by bylo na tyle wiecej mi sie pisac nie chce  ! :)

1. co ma etap rozwoju do cen ? bardziej zacofany kraj=wolnijesze lacze ale co ma w tym wypadku cena dotego ?

2. do niemiec jest ciezko wyemigrowac zwalaszcza jak niemasz paszportu

3. fakt tpsa niejest droga, to wyplaty sa niskie

4. komorki - to samo co powyzej

5. czemu nieporownywac ? wkoncu to tpsa oferuje lacza konkurencyjne z innymi krajami, na dodatek ktorych niejest wstanie "obsluzyc" (czyt chodza wolniej niz oferuje)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie, skoro twierdzisz ze jakosc jest taka swietna w tpsa (rzeczywiscie nie jest zla) to skad stwierdzenie, ze jestesmy za niemcami 10 lat? No i co to ma do cen? Nizsza jakosc = nizsza cena ! idac tropem twojego rozumowania w niemczech sa leps\\ze lacza, czyli cena powinna byc wyzsza. Ale juz w nastepnym zdaniu przeczysz sobie sam mowiac ,ze w polsce placisz za jakosc. Cos mi sie zdaje, ze ktos tu sieje propagande promujaca tpsa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ad1. ceny tez drozsze !

ad2. heh zrobienie paszportu trwa miesiac ! jak sie zakrecisz to w 2 tyg. tez dalo by rade ! Niewiem dlaczego nie masz paszporu . i nie wnikam

ad3. Tu sie zgodze ! wyplaty sa unas bardzo niskie ! nie jest to wina tp.sa ! wszyscy wiemy kogo i nie bedziemy tu robic forum politycznego !

ad4. Tylkoze ludzie jakos ledwo co do gara maja wsadzic a komury kupuja potem jeszcze nie placa i robi sie kicha my na tym cierpimy bo musimy w pewnym sesie pokrywac ich dlugi ! przez co ceny nie spadaja

ad5.Tego troche nie kumam ! nestrda oferuje tyle za ile placisz ! polpakt oferue tyle za ile placisz ! wiec o co chodzi !

To bylo by na tyle :) heh tego filmu to do konca chyba nie obejze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ad1. ceny tez drozsze ! 

ad2. heh zrobienie paszportu trwa miesiac ! jak sie zakrecisz to w 2 tyg. tez dalo by rade ! Niewiem dlaczego nie masz paszporu .  i nie wnikam 

ad3. Tu sie zgodze ! wyplaty sa unas bardzo niskie ! nie jest to wina tp.sa ! wszyscy wiemy kogo i nie bedziemy tu robic forum politycznego ! 

ad4. Tylkoze ludzie jakos ledwo co do gara maja wsadzic a komury kupuja potem jeszcze nie placa i robi sie kicha my na tym cierpimy bo musimy w pewnym sesie  pokrywac ich dlugi ! przez co ceny nie spadaja

ad5.Tego troche nie kumam ! nestrda oferuje tyle za ile placisz ! polpakt oferue tyle za ile placisz ! wiec o co chodzi ! 

To bylo by na tyle :) heh tego filmu to do konca chyba nie obejze :)

ad1. odwazylbym sie powiedizec ze tpsa ma tansze lacza niz oferowane umnie

ad2. niepotzrebuje paszportu DE, mam AT :)

ad3. taaa wyplaty sa w polsce za niskie, ale tez nic niemowilem ze TPSA ma z tym cos wspolnego

ad4 zmina tematu, a pozatym jakby sie niepatrzyc to komora w niekotrych sytuacjach wychodzi taniej anizeli normalny tel

ad5. nowosc , malo userow ... poczekamy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie, skoro twierdzisz ze jakosc jest taka swietna w tpsa (rzeczywiscie nie jest zla) to skad stwierdzenie, ze jestesmy za niemcami 10 lat? No i co to ma do cen? Nizsza jakosc = nizsza cena ! idac tropem twojego rozumowania w niemczech sa leps\\ze lacza, czyli cena powinna byc wyzsza. Ale juz w nastepnym zdaniu przeczysz sobie sam mowiac ,ze w polsce placisz za jakosc. Cos mi sie zdaje, ze ktos tu sieje propagande promujaca tpsa.

Widzisz najlatwiej jest krzyczec ze cos jest do [gluteus maximus] gozej jak trzeba przyznac ze nie jest wcale az tak zle a nawet jest ok !

To ze jestesmy opuznieni objawia sie wysokoscia zarobkow, oferowanymi uslugami przez ruzne firmy ! to co unas jest nowoscia na zachodzie jest od dawna ! trudno zeby ceny byly u nas niskie jak cos dopiero wchodzi na rynek !

Dalej maja lepsze lacza ale wiecej klijentow dzieki czemu oferuja nizsze ceny ! to przeciez oczywiste !

Propaganda promujaca tpsa ! to mnie rozsmieszylo ! dobre jakos z tpsa nie jestem zwiazany ! nikt z mojej rodziny tam nie pracuje ! mam ta firme w [gluteus maximus] !co nie znaczy ze nie moge byc zadowolony z jej ulug ktore w stosunku do realjow panujacych w naszym beznadziejnym kraju wcale nie sa takie zle !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ad1. odwazylbym sie powiedizec ze tpsa ma tansze lacza niz oferowane umnie

ad2. niepotzrebuje paszportu DE, mam AT :)

ad3. taaa wyplaty sa w polsce za niskie, ale tez nic niemowilem ze TPSA ma z tym cos wspolnego

ad4 zmina tematu, a pozatym jakby sie niepatrzyc to komora w niekotrych sytuacjach wychodzi taniej anizeli normalny tel

ad5.  nowosc , malo userow ... poczekamy

co do ad2. troche sie z paszportem nie zrozumielismy ! ale to malo istotne !

ad3.tu sie zgodze wiem ze nic nie mowiles ze to wina tpsa ! ale jakos wszyscy widza wniej wszelakie zlo i przyczyne takiego stanu rzeczy !

ad.4 taniej to wychodzi w finlandi ! a w polsce nie !

ad.5no wlasnie trzeba poczekac ! przeciez na zachodzie tez tak bylo ! a niektuzy chca miec wszystko odrazu najtaniej i najlepiej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam 300kbps z Chello a przy sciaganiu jednego pliczki ssysa ~40kB/s , ale to od czasu przerzucenia sie z PQWS na Telie :)

Od Chello masz lacze 512kbps.

ile dajesz ze 300 ? :twisted: , dlaczego ? ... idzie sie domyslic z wczesniejszych postow :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi