Skocz do zawartości
arthi

WDC 80 SE - tylko do posiadaczy! (ktory ten cichy?)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam zamiar wymienic dysk, niestety Caviar jest tak glosny, ze pracowac normalnie nie mozna, swiszczy, piszczy, straszna padaka.

Z tego co wiem trafila mi sie prawdopodobnie "wadliwa seria" i tu mam do Was pytanie, a zarazem prosbe jesli Twoj WDC 80 SE chodzi cicho i slychac go jedynie podczas odczytu/zapisu, prosze we wlasciwosciach dysku sprawdzic Model no, Serial no, Firmware rev: i wpisac (kopiuj, wklej) je w tym poscie. Chcialbym po prostu ustalic, czy wedlug tego mozna stwierdzic ktore dyski sa dobre, a ktore pochodza z "wadliwej serii" i z takim zapasem wiedzy zaczac korespondowac ze sklepwgk.pl, gdyz niestety tam zakupilem swojego caviarka.

Moje dane ksztaltuja sie nastepujaco:

Model no: WDC WD800JB-00CRA1

Serial no: WD-WMA8E3386434

Firmware rev: 17.07W17

Pozdrawiam

PS. Wiem ze watek nie ma wiekszego sensu, ale mimo to prosze o wpisanie tu swoich caviarkow, najlepiej SE i tylko 80GB, wlasnie przed chwila sprawdzalem, po wylaczeniu WDC, zapadla bloga cisza... nie zartuje teraz ja chce baraccude, cisza jest naj naj naj....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.

ID modelu WDC WD800JB-00CRA1

Numer seryjny WD-WCA8E6844388

Numer wydania 17.07W17

2.

ID modelu WDC WD800JB-00CRA1

Numer seryjny WD-WMA8E2290272

Numer wydania 17.07W17

u mnie sprawują sie swietnie-bez najmniejszego zarzutu

lekko słyszalne tylko podczas zapisu duzych plików

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właściwości urządzenia ATA

ID modelu WDC WD800BB-00DKA0

Numer seryjny WD-WCAHL2443651

Numer wydania 77.07W77

Prosze, moj dziala no problem, tylko troszka glosny (choc zagluszaja go trzy wiatrafi w budzie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...