Skocz do zawartości
bAterion

Radek 9500Pro PROBLEM!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Problem w tym ze komputer nie zawsze mi sie chce wystartowac, nie wiem w czym tkwi przyczyna. Wymieniałem zasilacz i jest to samo, komputer z FX'em chodzi wporzo, a moj RADEON na innej jednostce nie zgłasz zadnych problemów

Jesli dobrze sie orientuje to własnie bios z agp startuje pierwszy, wiec podejrzewałem grafe, moze apgrejt pomoze??

A moze cos ma wielkie zębiska i sie gryzie z czyms innym :) ...eh

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

własciwie robili to w serwisie aby dojsc przyczyny, ale nic nie wydumali

mysałem ze ten Hkey bedzie spoko pod moj konfiq

a mojego RADKA wsadzili do jakiegos sieta na celinie 1000Mhz i codegonie

i problem nie wystepował

czy to w ogole moze byc zasilanie czy trzeba pztrzec w inna strone?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez tak sobie pomyslałem, ze to wlasnie z nim cos nie tak, sprawdzilem go tylko tam w serwisie na pierwszym lepszym kompiuterze ale tak jak pisalem - tam ten problem sie nie pojawił, winda startowała raz za razem bez oporow

jak wiec dojsc co powoduje problem?

moj stary komputer (duron 700MHz, MSI k7TPro 2A, codesiet 300W- tu jak najbardziej powaznie medal za cisze!!!) z ta karta wcale sie nie podnosił

wiec moze jednak karta? Ale co z nia, bo jak komp odpali, to karta smiga az miło!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

twoj super grace to radek95pro?

niby problem niewielki ale wkurza, spotkałem sie juz nim kiedys -nawet na tym forum- ale ni cholery nie moge sobie przypomniec gdzie dokładnie, chyba epox 8rda+ złote rady...ale to juz ponad 30 stroniczek do prerzucenia (zaliczyłem kiedys cały przy stanie24 i nie chce roboc tego 2 raz)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam podobnie z FIC 9500pro czasami po restarcie lub przy włączaniu komp wstaje albo nie i muszę kilka razy nacisnąć reset aby się uruchomił. Wcześniej jak miałem GF Ti4200 nie było tego problemu. Ale karta jest w pożądku chodzi normalnie. Próbowałem podpinać kilka zasilaczy ale na każdym to samo.

-----------------------------------------

Xp2400+(fsb333), MSI k7n2-l, Fic R9500pro, 768MB Kingston PC333, WD80JB, Chiftec 360W, Liteon 48/24/48, SyncMaster753DFX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

timingami sie nie bawilem, na razie wszystko na default

Millor, miales racje, spojrzałem na debug port a tam FF- chyba powinienem sie martwic :< z tego co podaje manual

a w serwisie zrobili mi juz update biosu

ps jeszcze jedna rzecz, podczas startu nie wyswietla mi sie POST grafiki- to jest normalne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Millor, miales racje, spojrzałem na debug port a tam FF- chyba powinienem sie martwic :< z tego co podaje manual

ps jeszcze jedna rzecz, podczas startu nie wyswietla mi sie POST grafiki- to jest normalne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jan masz np monitory LG to jest to normalne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co tu ma monitor do rzeczy (i do tego konkretnie LG), bo nie rozumiem- a posta powinien pokazac; moja bańka to samsung755df

co z tym FF na epoxie- płytka do wymiany, czy jak rozumiec ten alert??

ten sam pojawiał sie przed ja i po aktualizacji biosu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wiec ok, brak postu mnie nie martwi

ale co z tym FF, tym powinienem sie chyba przejac, plyta do wymiany??

niby wszystko poza tym chodzi cacy, ciekawe tylko jak długo...

znalazłem topic z tym samym problemem, ale dowiedziałem sie z niegov tyle co z manuala do mojej mobo

co wiec powinno sie wyswietlac na debug port przy prawidłowej pracy??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorka, wiem ze troch jecze ale chciałbym wiedziec co jest grane

jutro ide po chiefteca 360, ale nie wiem co z ta mobo- ja tez chciałem reklamowac

karte, tak jak pisałem juz wczesnie, sprawdzałem na innym sprzecie- chodziła spoko i komp wstawał bez problemu

"z nv nie ma problemów" - co masz na mysli?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...