daimos0 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2015 Serdecznie Witam wszystkich forumowiczów :) Z racji tego, że jestem nowy na forum przepraszam jeśli moja prośba jest w złym dziale lub źle napisana. Otóż mam pewien problem. Chciałbym się Was poradzić odnośnie mojego laptopa TOSHIBA SATELLITE L300-1CM. Potrzebuje w nim wymienić kartę graficzną która się w nim znajduje a jest to INTEL GMA X4500 , niestety z tego co patrzyłem jest to stary laptop i nie mogę dokupić już takiej karty . Dlatego proszę was abyście mi doradzili jaki zamiennik, kartę graficzną kupić która będzie pasowała i była kompatybilna z całym laptopem. Poszukuje zwykłej, taniej karty byle tylko działała , laptop z racji już swoich lat ma tylko normalnie działać, żadnych gier i służyć podstawowym celom na laptopie, ta żeby jeszcze pochodził trochę czasu. Poniżej podaje pełną specyfikację mojego laptopu Toshiba: procesor: Intel Pentium Dual Core Procesor T3200 (2.0 GHz, 1 MB L2Cache, 667 MHz FSB) RAM : 2 GB DDR2 GRAFIKA : Intel Graphics Media Accelerator GMA 4500M ( 828 MB) dysk twardy : 250 GB WD System operacyjny : Windows Vista ( domyślnie wgrany) Bardzo Was proszę o numery modeli kart graficznych , bądź jeśli to nie problem aukcji, sklepów czy stron gdzie mogę owe karty kupić. Z góry dziękuje za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCleVer Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2015 Ta karta graficzna jest zintegrowana w płytę główną niestety. Więc zmiana laptopa albo płyty głównej wchodzi w grę. Tapa tapa ZTE V967s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daimos0 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2015 Ta karta graficzna jest zintegrowana w płytę główną niestety. Więc zmiana laptopa albo płyty głównej wchodzi w grę. Tapa tapa ZTE V967s Tak zgadza się , niestety jest zintegrowana. Czyli zapewne nie opłaca się nic z tym laptopem robić , bo za płyty główną zapłacę od 150 zł , a cały laptop kosztuje już niecałe 500 zł . To zostaje już chyba rozebrać na części ten laptop ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...