Skocz do zawartości
radzimil

Wymiana athlona x2 na cos 4-rdzeniowego

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Obecnie posiadam athlona x2 245 wraz z grafika GTS 250 i 4gb ramu na plycie GF615m-p33. Chce wymienic procesor na jakis rok-dwa i pozniej wymienic cala jednostke, jednak nie moge sie zdecydowac na jaka. Bardziej oplaca sie athlona x4 640, phenoma x4 955, phenoma x4 960t czy phenoma x4 840? Nie bede nic odblokowywal ani podkrecal, ktory sie bardziej oplaca stockowy, bo ich ceny sa bardzo podobne.
Za 840 z przesylka musialbym dac 250, a gosc od 960t jeszcze mi nie odpisal i nie wiem czy w ogole jest jeszcze na sprzedaz. Zamiana z Athlona x2 245 na phenoma 840 i tak dalaby duzy skok wydajnosci i mam nadzieje ze moglbym znowu pograc w Bf3 na grywalnych fpsach, csgo, tere czy lola?
Czy moze czatowac na 955? Tylko, ze znalazlem 955 Black Edition a nie znalazlem takiego w liscie kompatybilnych procesorow na moja plyte, tylko zwykle 955 i tu pytanie - czy to taki sam procesor czy BE mi nie wejdzie? 

@edit
dobra, wiem ze moge maksymalnie wsadzic 95w i z miejsca phenom 955 odpada, bo nie ma nigdzie wersji z taka iloscia watow. Zostaje 840 i 960t BE. Ktory powinienem wziac?

Edytowane przez radzimil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi