andzi Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2015 Cześć, chciałbym się zwrocić do Was o radę. Otóż mój obecny sprzęt będę chciał odrobinkę zmodyfikować. Na razie tak się prezentuje: - i5 2500k (nie podrkęcony) - płyta głowna Asrock P67 Pro3 - Radeon HD 6850 - dysk HDD oraz SSD - zasilacz OCZ 550W --> http://www.morele.net/zasilacz-ocz-zs-550w-135-80-plus-bronze-ocz-zs550w-eu-413359/#div4 W niedalekiej przyszłośći chciałbym podkręcić procka, bo aż się tylko o to prosi oraz wymienić kartę graficzną - prawdodpodobnie na GTX 970 (może 960), chyba że AMD zaskoczy nowymi produktami. Do zestawu dorzucę jeszcze kolejny dysk SSD. Przypuszczam, że obecny zasilacz poradzi sobie z tymi wszystkim. Mam jeszcze do dyspozycji Be Quiet Straight Power 10 800W. Szczerze zastanawiam się czy nie przejść na niego, gdyż jest modularny, a obecnie w obudowie mam straszny syf z kablami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2015 Jak masz tego BQ SP 800 W to go włóż , choć przy tym sprzęcie będzie pracował na pół gwizdka i jego sprawność będzie niższa . Z I5 2500K i GTX970 to nawet ten OCZ ZS 550W powinien sobie poradzić . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2015 (...)będzie pracował na pół gwizdka i jego sprawność będzie niższa . Sprawność będzie taka sama. Różnica w sprawności zasilacza przy obciążeniu 20%, 50% i 100% waha się może o 1-5% (jako, że ta zasiłka ma 80plus Gold to sprawność minimalna przy obciążeniu >20% jest na poziomie 88%, a rzadko który zasilacz osiąga w ogóle więcej, niż 93%). Dopiero przy obciążeniu 10% i niższym może znacząco spaść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...