finalcell Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Kupiłem sobie 33W pelta i odpaliłem ciepłą strone przyłożyłem do radiatora, chodził 10 sek radiator sie nie nagrzał a dotykał poczyłem swąd myślałem że to zasiłka codegen 235W ale chyba nie bo działa normalnie odpala peltka na oddzielnej zasiłce i co nic nie włącza sie czy móg przez to odejść na wieczny spoczynek przecież to 10 sek a jeśli tak to jest dla niego ratunek ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 specjalista od peltierow to ja nie jestem ale ponoc peltier ma byc przymocowany do radaitora 10 razy mocniej niz cold plate do proca wiec samo przylozenie do radiatora to chyba raczej nic nie daje :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Docisk jest potrzebny do poprawy wymiany ciepla. Jak juz poczules swad to modul byl cieply (goracy :P ). Jesli byl chlodny (a przylozyles dobra strona), to albo trafiles na lipny egzemplarz, albo zasilacz ma zabezpieczenia przed duzym poborem pradu (ale bez przesady, na pewno mial 6A na 12V), albo podal za duze napiecie (BARDZO malo prawdopodobne) albo nie wiem:] Sprawdz czy plynie przez niego (modul) prad -> podlacz na chwile do zasilacza i sprawdz miernikiem/czymkolwiek napiecie. Jesli sie rozlutowaly w srodku polaczenia (ale one wytrzymuja przynajmniej 100C) to raczej nic nie zrobisz... wogole nie widze za bardzo drogi ratunku, dlatego sprawdz DOBRZE, czy na pewno podlaczyles wszystko poprawnie itd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...