bazyl3100 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zastanawiam się nad zmianą płyty głównej z GIGABYTE GA-Z97X Gaming 5, na... no właśnie, jaką? Ostatnio zraziłem się do firmy Gigabyte. Płyta główna nowa z zepsutym gniazdem HDMI, przednie gniazda słuchawek i mikrofonu też nie działają, tylne gniazda audio przekazują do głośników/słuchawek brzęczenie generowane przez grafikę ASUS GTX760. Natomiast Grafika GIGABYTE (którą wymieniłem na ASUSA) z wpadającymi w głośne wibracje wiatrakami, jak i brzęczący plastik obudowujący wiatraki. Co wybrać? w przybliżonej kwocie co Gaming 5, ewentualnie do 150 zł dopłaty. 1.) Może ten sam model ale producenta MSI ? ..ale ona nie ma SATA EXPRESS (ma tylko M.2) 2.) Coś z ASUSA ? 3.) Jakaś inna ? Generalnie nie wiem na ile wkrótce w PC powszechnie będą używane gniazda: SATA EXPRESS M.2 Thunderbolt ? Czy powinienem się upierać aby na jednej płycie były i SATA EXPRESS i M.2 Czy Thunderbolt to przyszłość w PC ? ..czy nie ma sensu? (obecnie tylko 2-3 płyty główne oferują Thunderbolta, z tym że trzeba dokupić potem do tego śledzia) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2015 Płyte na razie oddaj do serwisu jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś. Może wymienią na nową bez wad. Z płyt moge polecić MSI Z97 Gaming 3. Jak nie masz dwóch karty graficznych w SLI to się nada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyssp Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2015 Asrock extreme 4 ma m.2, sata express, ale nie ma thunderbolt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyl3100 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2015 Płyte na razie oddaj do serwisu jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś. Może wymienią na nową bez wad. Z płyt moge polecić MSI Z97 Gaming 3. Jak nie masz dwóch karty graficznych w SLI to się nada. Tak tylko obawiam się że naprawią gniazda HDMI, słuchawkowe i tyle, a jak problem leży jeszcze gdzieś w płycie to to oleją. Asrock extreme 4 ma m.2, sata express, ale nie ma thunderbolt. Do AsRocków jestem zrażony od dawna, w starym kompie była mało stabilna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2015 Korzystasz z GTX760 i chcesz mieć sygnał na HDMI na płycie głównej? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyl3100 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2015 Korzystasz z GTX760 i chcesz mieć sygnał na HDMI na płycie głównej? Nie czytasz uważnie. Po odłączeniu dodatkowej grafiki, chciałem użyć zintegrowanej z płytą gł. Przez DVI obraz szedł do monitora, a wyjmując kabel DVI i podłączając przez HDMI obrazu nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2015 (edytowane) Musiała Ci się trafić feralna sztuka. Ostatnia z GB często są takie sytuacje, więc ja bym ją wymienił w serwisie, sprzedał i wzał odpowiednik MSI. Ew tak jak wspomniałem Gaming 3 jak się nie bawisz w SLI. Za nówke GB po wymianie gwarancyjnej dostaniesz mniej. Edytowane 6 Stycznia 2015 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2015 Z ASUS masz alternatywę w postaci Z97 Pro-Gamer, niedługo będzie jej test. Niestety awaryjności poszczególnych modeli nikt nie jest w stanie zweryfikować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...