fiedo Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2015 witam, Bardzo chcialbym prosic Was o rade. Jestem delikatnie rozczarowany matryca (TFT 1366x768) zastosowana w moim laptopie i zastanawiam sie nad jej zamiana na IPS FHD. Obecna ktora posiadam to matryca firmy Samsung LTN156AT31 Posiada ona zlacze eDP 30pin Chcialbym ja wymienic na Samsung LTN156HL01 Jest dokladnia taka jaka chcialbym miec, oraz posiada takie samo zlacze. Czy jest prawdopodobienstwo ze nowa matryca nie bedzie w pelni obalugiwana? Czy po wymianie moge spodziewac sie krotrzej pracy laptopa na baterii? Z gory dziekuje za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prostozsadu Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2015 witam, Ja mam pytanie do Ciebie odnośnie tej matrycy wbudowanej, dlaczego się na niej zawiodłeś? Posiadam (jeszcze) od dówch dni ten model i co mnie rozczarowało, że ekran wyświetla gradient koloru skokowo, tak jakby matryca mogła wyświetlić 16bit, jest oczywiście ustawione 32bit truecolor wszystkie stery, a jak patrze na kafelki w metro win8 to od jasnego do ciemniego danego koloru są wyraźne praski pionowe, o co z tym chodzi, słaba matryca, czy może jaka wada? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamol111 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Mam ten sam problem z Asusem R553LN zakupionym w X-Kom. Kompletne G nie da sie oglądać zdjec juz nie mowie o wyświetlaniu jakiegokolwiek pliku video. Błąd tkwi nie w samej matrycy tylko w sterowniku do karty Intela HD Graphics 440 od asusa, bo sama matryca wyświetla dobrze. Aby to sprawdzić trzeba wyłączyć kartę Intel HD 440 plus wprowadzić kompa w tryb samolot żeby nie łaczył się z siecią bo automatycznie zainstaluje sterownik do kary HD 440 i ponownie uruchomić. Sprawdź cz komp pracuje na karcie Microsoftu powinno wyświetlać prawidłowo bez efektu brudnego ekranu.Ja Wałcze z reklamacja bo Asus puścił babola i nikt nie chce sie przyznać do tego bledu, właśnie pisze pismo zwrot towaru w ramach rękojmi bo tak wada nie występuje na tego typu laptopach innych firm z ta sama karta Intela HD 440 plus nVidia GT840 i matryca 1368x768 sprawdzałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...