xLazar Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2015 Witam ! Mam laptopa HP Pavilion dv6-1420sw który ma zepsutą grafikę ale ma windowsa 7 który bardziej mi odpowiada niż obecny 8/8.1 czy jest możliwość aby "przenieść" win 7 z tego zepsutego laptopa na tego obecnego ? Jeżeli tak to proszę o szybką odpowiedź . Z góry dzięki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zależy czy masz płytę do tego W7 czy tylko jest na tym HP partycja recovery z OS-em . Jak masz płytę z systemem ( normalną a nie nagrane na CD/DVD recovery ) to po prostu normalnie instalujesz Win 7 na drugim lapku , dopiero potem mogą być jajca - chodzi mi o aktywację systemu na nowym lapku . Zapewne system był przypisany do starego HP i M$ może mieć obiekcje przy aktywacji na nowym sprzęcie . Chyba że to wersja BOX ( w co wątpię - prędzej to będzie OEM ) to możesz normalnie zainstalować i aktywować system na nowym lapku . Możliwe że trzeba będzie pogrzebać w UEFI nowego lapka aby w ogóle instalacja W7 była możliwa . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2015 @up. Poczytaj sobie na temat licencji OEM , tak było od dawna - system w teorii przypisany był do jednej płyty głównej , w przypadku zmiany kompa trzeba było mieć nowy system , choć w praktyce często M$ nie robił problemów i pozwalał na aktywację tego samego systemu na innym kompie / płycie . Co innego partycja recovery - to tak jak byś miał dysk z zainstalowanym OS , przeniósł ten dysk do kompletnie innego kompa i chciał byś aby ten system bez niczego chodził . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...