mjq Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2015 (edytowane) Witam Mam problem na płycie ASRock Z97 Pro4 z rozłączaniem dysku twardego Seagate Expansion Desktop Drive 4TB USB 3.0. Dysk podczas pracy rozłącza się, znika na chwilę z systemu aby ponownie się pojawić. Dzieje się tak niezależnie od obciążenia samego dysku, czy całego komputera. Do tej pory: zmieniłem kabel USB zasilacz dysku przepiąłem dysk w inny port zaktualizowałem bios płyty głównej (ver 1.70) zaktualizowałem sterowniki Intel® USB 3.0 eXtensible Host Controller (ver. 3.0.2.54) w zarządzaniu energią odznaczona opcja "Zezwalaj komputerowi na wyłączanie tego urządzenia w celu oszczędzania energii" Żaden z powyższych zabiegów nie pomógł. :( Dysk bez najmniejszych problemów działa po przepięciu w port USB 2.0. SMART czysty. Ktoś ma jakiś pomysł co może być nie tak? Edytowane 6 Stycznia 2015 przez mjq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2015 Czasami pomaga przepięcie dysku z frontu na tył. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjq Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2015 Niestety tak dysk jest podłączony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...