boro Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 ... Witam wszystkich. :D Chciałbym poruszyć temat Konsol i PC'tów. A mianowicie co łączy XBoX'a, nową konsole Phantom (która może już niedugo zaistnieje) i poczciwego PC'ta. A mianowice to że wszystkie są zbudowane na architekturze właśnie pecetów. I tak naszło mie aby wreszcie to komuś powiedzieć. No więc jak można zrobić z Pcte konsole i nazwać tego XBoX, to czemu ze swojego Pceta stojącego na biurku nie można zrobić tak samo. Przecież nie trudno podłączyć Kompa do TV, audio pod wieże, dołączyć pada lub ewentualnie pozostać przy myszce i klawiatuże. W grach na TV nie potrzeba przeciez roździelczości większej niż 640x480. tekstury są w zależności od gry na Medium lub High i to wszystko. A oprucz tego na kompie jest pożliwość pracy, surfowania po necie, słuchania muzy, olądania filmów i wiele więcej. Więc po co inwestować w konsole. Ja tak zrobiłem i w np: GTA: VC gra mi się tak jak na konsoli. Ta wygoda itp. Jestem ciekaw waszych komentaży. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polii Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 ... Witam wszystkich. :D Chciałbym poruszyć temat Konsol i PC'tów. A mianowicie co łączy XBoX'a, nową konsole Phantom (która może już niedugo zaistnieje) i poczciwego PC'ta. A mianowice to że wszystkie są zbudowane na architekturze właśnie pecetów. I tak naszło mie aby wreszcie to komuś powiedzieć. No więc jak można zrobić z Pcte konsole i nazwać tego XBoX, to czemu ze swojego Pceta stojącego na biurku nie można zrobić tak samo. Przecież nie trudno podłączyć Kompa do TV, audio pod wieże, dołączyć pada lub ewentualnie pozostać przy myszce i klawiatuże. W grach na TV nie potrzeba przeciez roździelczości większej niż 640x480. tekstury są w zależności od gry na Medium lub High i to wszystko. A oprucz tego na kompie jest pożliwość pracy, surfowania po necie, słuchania muzy, olądania filmów i wiele więcej. Więc po co inwestować w konsole. Ja tak zrobiłem i w np: GTA: VC gra mi się tak jak na konsoli. Ta wygoda itp. Jestem ciekaw waszych komentaży. Ale odkrycie :wink: Róznica polega jednak na tym że do konsoli wkładasz płytke i jazda! a na PC zanim ci się to wsystko uruchmi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 tak tylko do komp to jak studnia bez dna a konsole kupujesz i jest nie musisz nic wymieniac :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 tak tylko do komp to jak studnia bez dna a konsole kupujesz i jest nie musisz nic wymieniac :) dokladnie.I wlasnie dlatego zamiast R9700 wole kupic PS2 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 jest te z taka różnica : gry są produkowane pod konsole a w pececie jest niestety inaczej. :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 jest te z taka różnica : gry są produkowane pod konsole a w pececie jest niestety inaczej. :?doklanie wiec majac konsole niemusisz sie martwic czy ta gra bedzie u ciebie dobrze chodzic :) i niemusisz w nia inwestowac (no chyba ze wyjdzie nowa konsola co az tak czesto sie niezdaza :) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris75 Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Heh ja powiem tyle że kupiełem sobie ostatni xboxa za 700zł i giery wymiatają np. HALO :) ,można oglądać DIVXy na TV a to wszystko za takie małe pieniądze.Wystarczy wymienić HD z konsolki na np. Maxtor 120Gb i juz zmieściło mi się ponad 120 filmów.Na pececie żeby odpalic płynnie np. Splinter Cell to już musi byc niezły sprzęt a grafika np. GF Ti4400 i 256 Mb proc conajmniej 1700+ to minimum , a na konsoli pomyka że aż miło.No i dodatkowo możesz zabrać konsolke do laski i pooglądać sobie filmy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boro Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 No w sumie to że tsza ładować nonstop kase w kompa ty chyba każdy wie, itd. Ale niech ktoś mi z uczciwością powie kto zrezygnuje z kopma dla konsoli !!! Do codziennych zastosowań wystarczy szczeże komp za 1500 zł, a do grania KonSola za 700 - 1200 zł więc razem wychodzi 2700 co się równa średniemu PeCetowi, więc na jedno wychodzi. Ja już dawno się przekonałem do konsol, ale niestety mój fundusz jest tak mały, że jak narazie moge sobie pomażyć o konsoli, ale jak tylko to się zmieni to zamiast pakować kase w PC wole ją wydać z czystym sumieniem na Konsole. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 ej <span style="color:red;">[ciach!]</span>a co jest z wami?? miałem nadzieje, że usłysze tu jakieś txty w stylu konsole to <span style="color:red;">[ciach!]</span>o, itp. a tu wy piszecie, że są spoko. widze, że jacyś normalni ludzie tu są :D ja mam konsolkę do gier, a kompa do przede wszystkim do neta, pracy, czasem gram. Jak tu już zauważno konsolka ma ten +, że nie musisz nic instalować. jeszcze jak kupisz ją na starcie, to ma dużo lepszą grafe niż na kompie no i zabawka jest na jakieś 4-5 lat a nie na 2 :D no i koszta są mniejsze rEsPeCt :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Jasne konsole są super ale jest zawsze ale ile kosztuje orginał ?? 200 zł porażka a jak ktoś chce urzywać piratów to przeróbka też nieźle kosztuje do tego utrata gwarancji i nie ma pewności jak długo to pciągnie. Grafika jasne fajne ale przy obecnym rozwoju sprzętu konsole będą wychodzić co rok żeby doruwnać PC w grafice. Do tego jak padne konsola to ile części kosztują ?? Kolejny minus jest taki że konsola jest tylko do grania może oprócz Xbox (bo właściwie to jest PC). Ceny konsol też są spore PS2 w momencie premiery kosztował koło 2000 zł a wieć tyle co PC. Jak dla mnie największym plusem kompów jest wszechstronność i modowalność oraz otwarta architektura. Nigdy bym konsoli nie kupił. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leonidas Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Spoks ja też mam od dłuższego czasu styczność z konsolami. Kiedyś miałem Sega megadrive, potem Playstation i Dreamcast które notabene ciągle mam i na nich pogrywam. Niedługo zainwestuję w coś next genowego (PS2, XBOX) KONSOLE RULEZZ :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris75 Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Tez mi otwarta architektura heh Yetii żeby zagrać płynnie np. w Halo (które nie długo będzie na PC) to musisz mieć co najmniej ATI9700 PRO i 256Mb ,a mnie na Xboxie chodzi płynie.Giery można sobie tak samo ściągnąc jak na PC z netu.Giery na Pc nie mają aż takiej grywalności jak gry na konsolkach. A tak przy okazji to mam do pchęcia PS2 info na Priv. Konsole RUllez :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Spoks ja też mam od dłuższego czasu styczność z konsolami. Kiedyś miałem Sega megadrive, potem Playstation i Dreamcast które notabene ciągle mam i na nich pogrywam. Niedługo zainwestuję w coś next genowego (PS2, XBOX) KONSOLE RULEZZ :D ja po dzien dzisiejszy pogrywam sobie na moim Dreamcast'cie :D i napewno go nie sprzedam.Kompa urzywam do powazniejszych celow,a do gier to tylko konsolki :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Vip tak przy okazji odpalales Bleem'a na DC ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Vip tak przy okazji odpalales Bleem'a na DC ? wlasnie ostatnio zalatwilem sobie bleem'a ale cos nie mam czasu sobie skolowac gier z psx'a :wink: ,alegadalem z kumple i on wlasnie konczy Tenchu na DC :D ,ta gra jes poprostu cudna.Ja akualnie mecze GrandieII jest cacy nie to co jakis NWN :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitbull82 Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Eeee... tam, choćby niewiem jakie były te konsole to ja i tak pozostanę wierny PieCowi :) Jedyną konsolą według mnie wartą uwagi jest gba ze względu na swe rozmiary 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Vip: daj znac gdzies na np. Oprogramowanie jak to dziala jak sam sie pobawisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skolim Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Ja też się zgodzę ze konsole mają przewagę nad PC jesli chodzi o kompatybilność. Kupujesz gierę i nie martwisz się czy pujdzie czy nie. Klimat grania konsolowego tez jest inny niz na PC, ALE ... Ja sobie nie wyobrażam grania w jeden rodzaj gier na konsoli. Chodzi mi o strategie, nie jestem sobie w stanie wyobrazić np. partyjki Herosów przy konsoli to nie jest to :) jakos by mi się dziwnie grało, wogóle gry strategczne na konsole jakoś rzadziej wychodza i klimat nie ten. PS Quake'owcy też pewnie się zgodza można odpalić Quake na konsolę ale to nie to :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 No i kolejny duży plusik konsoli, to imprezki :D zapraszasz 4 qmpli, kupujesz odpowiednią ilość napojów (oczywiście bez alkoholowych ;) ) i cioracie sobie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Jasne Christ tylko że pewnie będzie się i dało zagarać w HALO na moim sprzęcia ale według mnie problemem nie są wymagania sprzętowe tylko grywalność gier na PC. Ktoś powiedział że Splinert ma duże wymagania ja u siebie grałem fakt że w 640x480x32 ale bez problemu zwłaszcza że mam 14" monitorek. Pewnie z Halo też będzie podobnie. A pozatym dla mnie liczy się miodność nie grafa. No i do tego część gier wychodzi tylko na PC na przykład Mafia. Osobną sprawą są emulatory dzieki którym można na PC emulować wszystki konsole klasy PSX i starsze. A pozatym dla mnie konsola jest za bardzo ograniczona. A co do zasysania gier z netu to życze powodzenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris75 Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Heh na samym Xbox też można emulować inne konsolki np. PS, N64, Dremcast, niedługo już GameCube, chodzi też bez bólu Mame, emulator Amigi i wiele innych....I to wszystko na jednej konsolce.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grass Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 hehe konsole moze powiem co mialem zaczelo sie od ponga :-) pozniej nes , snes ,sega gamegear ,sega megadrive , psx ,n64, psx2 , dc . jakies rozeznanie mam przez pare lat bylo fajnie ale znudzily mi sie pozniewaz brakowalo im mozliwosci nic tylko gry i to w wiekszosci zrecznosciowe ( bijatyki , wyscigi itp ) konsola na ktorej najbardziej sie zawiodlem to ps2 po tym co prezetowal soba psx spodziewalem sie wiecej po 2 juz o wiele bardziej przypadl mi do gustu DC ( pewnie przez soul calibur ) . Teraz niemam juz zadnej konsoli jak dlamnie to juz zamkniety rozdzial ( nie gram juz tyle co kiedys a jak juz to strategie i FPS a tego na konsolach jak na lekarstwo ) ... co jest super w konsolach to bezproblemowa obsluga i mozliwosc grania z zywym przeciwnikiem przy jednym sprzecie ... godziny spedzone z bracholem i kumpalmi tego nie zastapi super komp i lacze internetowe ... ps.q3 jest niegrywalny na konsoli za malo klatek , rozdzialka , mala mozliwosc konfiguracji i obsluga padem bleee Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Jasne Christ tylko że pewnie będzie się i dało zagarać w HALO na moim sprzęcia ale według mnie problemem nie są wymagania sprzętowe tylko grywalność gier na PC. Ktoś powiedział że Splinert ma duże wymagania ja u siebie grałem fakt że w 640x480x32 ale bez problemu zwłaszcza że mam 14" monitorek. Pewnie z Halo też będzie podobnie. A pozatym dla mnie liczy się miodność nie grafa. No i do tego część gier wychodzi tylko na PC na przykład Mafia. Osobną sprawą są emulatory dzieki którym można na PC emulować wszystki konsole klasy PSX i starsze. A pozatym dla mnie konsola jest za bardzo ograniczona. A co do zasysania gier z netu to życze powodzenia.No właśnie :D To wszystko zależy od tego kto co lubi :D Jak dlamnie duża część gier na PieCa jest MAX. NIE grywalne(jakiś taki chłam). Ogromna ilość bugów no i sterowanie na klawierce :( Grafika też zazwyczaj jest jakaś taka sterylna :( Na PC też nie wychodzi wiele gier :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucky_Idiot Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 konsola fajna rzecz ale jako dodatek do PC ja ostatnio grywam tylko na MMO(rpg) wiec konsola odpada w przedbiegach, do tego net --> czyli icq gg , przegladanie www, bleh tyle jeszcze konsola nie wydoli Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Ludki! Zauważcie jedną rzecz! PS1 pojawiła się w 1991 roku (chyba). Czekaliśmy w Europie na PS2 do 2000 r. -> 9 lat. Po roku wpadł XboX. Już chodzą słuchy o XB2 (dopiero 2 lata minęły) i o PS3. Nidługo dojdzie do tego, że trzeba będzie co 2 lata wymieniać konsole. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 co ty pitolisz :D PSX wyszedl w 1994 roku w japonii i 95 w USA i Euro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 To, ze z ta kiego watku bedzie klotnia to nic dziwnego. Odpowiem raczej patrzac na to wszystko z trzeciej osoby (TPP :P ) PC To nie do starych wyjadaczy bo oni wiedza co jest grane i czym jest komputer procz urzadzeniem do gierek. Najwazniejsza chyba rzecza ktorej konsole nie posiadaja to mozliwosc ich rozwijania jak i rozwijania SAMEGO SIEBIE. Komputer osobisty to nieograniczone wrecz hobby. Od softu (tworzenie grafiki 2d, 3d, stron internetowych, nie mowie juz o tym, ze jest to nierzadko cenne narzedzie do zarabiania kasy) po hardware (upiekszanie budy, wnetrza, chlodzenie, podkrecanie, satysfakcja z posiadania komputera jakiego nikt nie ma poprzez dokonane zmiany). Jezeli ktos tego nie czuje dla niego przeznaczona jest konsola (nawet jezeli komp sluzylby tylko i wylacznie do grania). Natomiast w konsolach ujmuje mnie ich bezproblemowosc, predkosc dzialania kazdej gry. Grafika w niektorych grach nie osiagalna na sprzecie komputerowym sredniej klasy (a jednak drozszym) (GT3, tekken 4, virtua fighter4, itp.). Jezeli natomiast ktos chce miec najlepsza maszyne do grania i nie wazny jest koszt to kupuje PIV 3.0Ghz + radeon 9800pro lub gffx 5900 i ma doom3 i HL w 1600x1200 w full detalach i chlopaki z konsolek zostawiaja szczeki, ktore potem trzeba poczta odsylac. I jeszcze jedna wielka wada konsol i PC pod katem gier. W PC trzeba sporo wiecej zainwestowac. Gry na konsole to w 80% gnioty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boro Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Hmm. Ja powiem tyle, że konsola to fajna żecz, ale toudełeczko nie jest dla mie przeznaczone. ja jestem fanem PC, jestem z blaszaka zadowolony ... Komp moim skromnym zdaniem nigdy nie umrze. i jeszcze coś. Wedłuk mie może już niedługo (czyt od 5 do 10 lat) nastąpi przełom w dziedzinie PC, ponieważ technika od 2 lat poszła do góry i to o sporo!!! Teraz też w bardzo krutkom czasie powstają coraz to nowsze technologie itd. Się zobaczy co to będzie ze starym i poczciwym PeCetem 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Ghazi <-- PS2 pojawiło się jeśli dobrze pamiętam w Japonii w 1999. Biorąc pod uwagę, że PS3 wejdzie w 2005 to mamy 6 lat, czyli mniej więcej tyle co PS1. Jeśli myślisz, że za 2 lata PS3 będzie w Europie, to moim zdaniem się mylisz. Poczekamy conajmniej jeden roczek(najpierw Japonia, później USA, później Europa, a później dopiero w Poslce :(). Kaeres <-- Do niedawna co do grafy bym się spieram, ale teraz musze przyznać Ci racje. Na takim wypasionym sprzęcie można by osiągnąć grafikę lepszą niż na X a co dopiero na PS2, ale... no właśnie, jest jedno "ale". Widziałeś choć jedną grę, która by była stworzona idealnie pod taki sprzęt?? Wiesz, max dopracowana, tylko dla tej konfiguracji, wykorzystująca większość jej możliwości?? Nie?? No właśnie. Co z tego że można se włączyć jakąś kosmiczną rozdzielczość, ale prawda jest taka, że gierki w rozdziałce powyżej 1024x768 wyglądają strasznie sztucznie, obraz jest zbyt ostry. No a co do tego, że większość gierek na konsolkę to syf, to jakby to powiedzieć "Drzazgę widzisz w czyimś oku, a belki we własnym nie potrafisz zauważyć" ?? :D:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 nie PS2 mialo w japonii premiere w 03.04.2000 lub 04.03.2000 ale ktoras z tych na pewno Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...