iTrooper Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2015 Witam. Mam Netbooka Asus X101 z Procesorem Intel Atom N455 (1.66ghz) 1 GB RAM 8GB SSD dysk i systemem MeeGo. Czy mogę usunąć tego Linuxa i wgrać Windows Xp przez Bootowalny nośnik USB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2015 Powinno się dać zainstalować Win XP , skoro jest wersja tego Eee PC z Win 7 Starter ( tyle że tam już jest HDD 250GB a nie 8GB SSD ) . Pytanie czy XP będzie w stanie w pełni wykorzystać ten sprzęt . Problem też może być z samą pamięcią - 8GB to trochę mało . Dostępne będzie ~7,5 GB lub mniej , system zajmie ~1,5 GB ( wg. wymagań M$ ) , kolejne 1,5GB zajmie domyślnie ustawiony plik wymiany ( ale można to zmienić ) - dla reszty aplikacji zostanie 6 lub mniej GB . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iTrooper Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zatem chyba pozostaje mi tylko przeinstalowanie MeeGO od nowa. Bo w sumie problem tkwi w tym że przy przeglądaniu internetu występuje mi na wielu stronach problem Kurza Twarz. Czytałem różne informacje na temat tego błędu na przeglądarce Google Chrome i nic nie działało. Chciałbym spróbować przeinstalować od nowa przeglądarkę ale jeszcze nie doszedłem do tego jak ją usunąć :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2015 (edytowane) Ja proponuję Windows 10 technical preview zainstalować , nie działają aplikacje z metro / sklepu windows , bo za małą rozdzielczość 1024x600 a minimum 1024x768px (tj ponoć jakaś aktualizacja to naprawia ale dopiero co zainstalowałem i jeszcze je ciągnie)Windows XP też by fajnie działał (miałem na MSI u100 z atom n270) ale jest trochę z zabawy z instalacją(chyba że masz napęd DVD na usb), windows 10 instalacja trwała <15 mina nie doczytałem ze masz 8GB ssd ,w takim wypadku powiem że miałem na tym asusie zainstalowanego lubuntu , działał przyzwoicie , obsługa/wygląd bliższa XP Edytowane 18 Stycznia 2015 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...