nayem Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2015 Cześć Mam problem z moim lenovo x200. Stary aku prawie padł, więc kupiłem zamiennik różniący się trochę parametrami, ale zgodny dla tego modelu. Niestety nie chce się ładować, w ogóle. Oryginał: 14,4V 28,8WH Zamiennik: 10,8V 71WH Niby napięcie inne, ale zgodne z oryginalnymi bateriami o większej pojemności, ale może to jest to ? Czy jednak może nowe aku jest walnięte ? Dodam, że na starym aku (prawie martwym) po odłączeniu wtyczki zasilania lap nie pada od razu, więc ładowanie z aku jeszcze jakieś jest, a na nowym zamienniku po odłączeniu lap od razu pada czyli tak jakby nie było w ogóle zasilania z niego i ładowania. Będę wdzięczny za opinie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2015 Jeśli nie uruchomił się laptop na nowej baterii i nie ruszyło ładowanie, pewnie uszkodzona. Nie ma tam jakiegoś przełącznika wyboru baterii? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nayem Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2015 @Klaus: przełącznik baterii?? Gdzie tego szukać, bios, jakaś zworka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2015 Nie wiem czy wogóle takie coś jest, podsunąłem pomysł. Ty masz sprzęt i instrukcję do niego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2015 Słowo klucz - zamiennik . Może ta bateria faktycznie nie jest dopasowana na 100% , różnica napięć dość duża - choć musiał by się wypowiedzieć kto inny . Ew. problem leży po stronie układu ładowania - nie rozpoznaje baterii albo ją źle rozpoznaje . Musiał byś się spytać albo Kaijitsu albo Kwazor-a . Pierwszy ma dość dużą wiedzę na temat laptopów ( choć głównie doradza jaki model wybrać ) , drugi zajmuje się szeroko pojętą elektroniką i elektryką Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...