shusty Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2015 Płyta główna: ASRock Z97 EXTREME4 RAM: G.Skill RipjawsX DDR3 2133MHz CL9 4x4GB (16GB) Chłodzenie: Thermalright Macho HR-02 - Black White Pytanie czy takie wyższe RAMy bez problemu wejdą z tym chłodzeniem, nie znalazłem nigdzie by ktoś opisywał, czy podobne RAMy się mu mieszczą. (2 na pewno). Obecnie kupuję tylko 2x4GB ale w przyszłości planuję kolejne dwie kości takie same. Nie da rady kupić teraz 2x8GB również. Kupno teraz 8GB i później kolejne 8GB to pozbawianie się teraz dual channel, a upgrade nie nastąpi pewnie w ciągu najbliższych 6 miesięcy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xBum Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2015 Pojęcia nie mam czy wejdzie, bo nie mam tego chłodzenia, u mnie pod DR3 by nie wszedł TridentX na 100%, musiałbym zdjąć grzebień. Kup 1 kość 8GB, dual lepiej wygląda w benchamrkach, ale w grach nie zobaczysz różnicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2015 Mało prawdopodobne żeby ramy weszły bez problemu Lepiej zrobić jak napisał xBum - kup jedną 8, a potem dołożysz drugą - korzyści z duala są minimalne. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2015 Ram który ma wysokie radiatory nie siądzie ani z wersją 120mm, ani z 140mm, nie ma takiej opcji. Standardowy ram nie koliduje z wiatrakiem w obu w/w przypadkach. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...