Skocz do zawartości
czarny996

Resetujący się sterownik.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam nadzieję, ze trafiłem do dobrego działu. Mam problem z karta graficzną. Jest to nVidia gt220. Często pojawia mi się czarny ekran na kilka sekund po czym wyskakuje komunikat: sterownik ekranu przestał odpowiadać, ale odzyskał sprawność. Czasami nawet blue screen. Dzieje się to dość często ale tylko gdy karta graficzna jest zimna, np. przy używaniu przeglądarki, a szczególnie przy oglądaniu filmów na YouTube. Nie mam żadnych problemów w grach gdy sprzęt nabierze trochę temperatury. Co jest jeszcze interesujące to to, ze na Ubuntu nie mam żadnych problemów, a wszystko zaczyna się dziać, gdy wchodzę na Windowsa. Dodam, ze problemy zaczęły się dziać po zmianie pasty termoprzewodzącej. W przeszłości stało się to kilka razy, ale nie przeszkadzało w normalnym użytkowaniu. Sterownik mam obecnie najnowszy, ale próbowałem starsze i problem jest ten sam. Staje się to na prawdę irytujące szczególnie jak się zresetuje komputer.

Czekam na wasza pomoc, bo przekopałem cały internet ale odpowiedzi nie znalazłem ;)

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam to samo,od dwóch dni ale bez Blue screnów,Wszystko jest ok i nagle pojawia się czarny ekran i komunikat " sterownik ekranu przestał odpowiadać, ale odzyskał sprawność".Nie wiem,moze jutro przeinstaluje system i w tedy się zobaczy o co chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi