czarny996 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2015 Witam. Mam nadzieję, ze trafiłem do dobrego działu. Mam problem z karta graficzną. Jest to nVidia gt220. Często pojawia mi się czarny ekran na kilka sekund po czym wyskakuje komunikat: sterownik ekranu przestał odpowiadać, ale odzyskał sprawność. Czasami nawet blue screen. Dzieje się to dość często ale tylko gdy karta graficzna jest zimna, np. przy używaniu przeglądarki, a szczególnie przy oglądaniu filmów na YouTube. Nie mam żadnych problemów w grach gdy sprzęt nabierze trochę temperatury. Co jest jeszcze interesujące to to, ze na Ubuntu nie mam żadnych problemów, a wszystko zaczyna się dziać, gdy wchodzę na Windowsa. Dodam, ze problemy zaczęły się dziać po zmianie pasty termoprzewodzącej. W przeszłości stało się to kilka razy, ale nie przeszkadzało w normalnym użytkowaniu. Sterownik mam obecnie najnowszy, ale próbowałem starsze i problem jest ten sam. Staje się to na prawdę irytujące szczególnie jak się zresetuje komputer. Czekam na wasza pomoc, bo przekopałem cały internet ale odpowiedzi nie znalazłem ;) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drizz Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2015 Mam to samo,od dwóch dni ale bez Blue screnów,Wszystko jest ok i nagle pojawia się czarny ekran i komunikat " sterownik ekranu przestał odpowiadać, ale odzyskał sprawność".Nie wiem,moze jutro przeinstaluje system i w tedy się zobaczy o co chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny996 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2015 (edytowane) Dziwi mnie to ze na Ubuntu wszystko normalnie działa, nawet YouTube a Windows nie ogarnia. Watpię by sterowniki nVidii były lepszej jakości na ubuntu Edytowane 10 Stycznia 2015 przez czarny996 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drizz Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2015 Przeinstalowałem system i problem znikną.Teraz jest jak powinno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny996 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zawsze jak się przeinstaluje system to wszystko pięknie działa. Dopiero po jakimś czasie zaczynaja się problemy. Jeszcze tutaj wrócisz kolego Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...