ma3ek Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Moze temat sie nie nadaje, ale wze wzgledu na moje poczatki z linuxem i stary komp, mam pytanko. Mam pudlo 486 DX4/100 z 540 MB dysku i chcialbym z niego zrobic serwerek do rozdzielania sygnalu internetowego dla sieci lokalnej. Pytanko: Jaka dystrybucje wybrac na taki maly dysk i do tego zastosowania? Dzieki. Hey. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 www.freesco.pl Dysk nie jest konieczny - wystarczy flop. Jakie masz łącze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Większość dystrybucji się upchnie spokojnie, tylko trzeba je okroić trochę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma3ek Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 www.freesco.pl Dysk nie jest konieczny - wystarczy flop. Jakie masz łącze? LAN 100Mb, potrzebuje rozdzielic z jednej karty sieciowej (podpietej na zewnatrz) na druga (podpieta do huba z lokalnym lanem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 www.freesco.pl Dysk nie jest konieczny - wystarczy flop. Jakie masz łącze? LAN 100Mb, potrzebuje rozdzielic z jednej karty sieciowej (podpietej na zewnatrz) na druga (podpieta do huba z lokalnym lanemJeśli zdecydujesz się na użycie freesco, to po uruchomieniu setup-u wybierz opcję e) Ethernet router, dalej zostaniesz ładnie poprowadzony "za rączkę". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczak_PL Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 dobra dystrbucja to zipslac czyli okrojony slackware tyle ze to sie zapodaje na fat'a :( mozna oczywiscie przeniesc na ext2 :P. Polecam Trustixa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...