danio21b Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2015 Witam, Chciałbym zakupić router do mieszkania 70m2, Laptopik stoi 5 metrów od routera za jedną ścianą. Obecnie mam router TP LINK TL-WR740N. Chciałbym zakupić coś mocniejszego i z dwupasmową siecią bezprzewodową. Mój budżet to 200 max 220 zł. Proszę o pomoc w wyborze routera. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2015 Za tyle to kupisz w miarę ok router, ale na jedno pasmo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2015 TP-Link WDR 3600 kosztuje poniżej 190 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2015 Albo WDR 4300 za 215 np. tutaj - mam i polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2015 O proszę. Nie sądziłem, że już tak staniał. Też go posiadam w domu. Jak stanie w dobrym miejscu gdzieś na środku mieszkania to pokryje zasięgiem te 70m2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2015 A ja miałem i nie polecam. Zasięg wifi ma śmiesznie mały, nawet przy samym routerze ciężko osiągnąć było duże prędkości. A wifi skonfigurować potrafię dobrze, bo na aktualnym routerze nawet okolice 150 Mbit/s potrafię osiągnąć na 2,4 ghz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derdi Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2015 piotreek, dodaj proszę model, którego używasz i polecasz - autor tematu będzie miał szersze informacje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2015 Mam ten: http://www.purepc.pl/inne/asus_rtn18u_test_interesujacego_i_wydajnego_routera_80211n Ten tp-link może i jest dobry, ale na pewno nie z fabrycznymi antenami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas37 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2015 (edytowane) Zobacz coś takiego router asusa RT-N56U dwupasmowy , nadaje się do tworzenia sieci lokalnych i telewizji . Mocny router obsługujący kilka urządzeń bez żadnego problemu :) . Edytowane 14 Stycznia 2015 przez lukas37 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2015 TP-Link 3600 na oryginalnym sofcie przynajmniej u mnie zrywał połączenie,natomiast po zmianie na Gargoyle jest zdecydowanie lepiej.Samych anten nie zmieniałem,więc raczej obstawiałbym na firmware że powoduje problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...