Skocz do zawartości
TomBa

Podkręcanie Celerona 1.2 ....

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ! Mam pytanie dotyczące podkręcania Tualatina 1.2 - do ilu kręcicie go na oryginalnym wentylatorze ? u mnie powyżej magistrali 120 MHz płyta nie odpala tylko piszczy , temperatura jest na poziomie 46 stopni podnoszenie napięcia do 1.525 V nie pomaga, pamięci mam Kingstona ... jak go pokręcić na wyżej niż 1440 ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiec tak : mam do wyboru cpu/ram/pci: - 100:100:33 - na tym nie idzie wyżej jak 1440, - 133:133:33 - na tym nie można ustawić niżej jak 12x133 co daje 1600 - i wtedy też nie startuje, - chyba TUSL2 ma małe możliwości przestawiania stosunku taktowania :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiec tak :  mam do wyboru cpu/ram/pci: - 100:100:33 - na tym nie idzie wyżej jak 1440, - 133:133:33 - na tym nie można ustawić niżej jak 12x133 co daje 1600 - i wtedy też nie startuje, - chyba TUSL2 ma małe możliwości przestawiania stosunku taktowania  :cry:

To fakt, że te dzielniki są trochę niewygodne. U mnie szedł na 1.5GHz przy napięciu 1.52V (czy coś koło tego - w BIOSie). Ale powyżej 1.5GHz nie szedł nawet po zwiększeniu napięcia na 1.62V. Temp max dochodziła do 50 stopni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sciagnij biosa stad

Kolesie kreca na tej plycie spokojnie jak chca tego Celerona.

Abit ma ta przewage, ze ma Softmenu III i tam mozesz ustawiac jak Ci sie podoba dzielniki.

Co daje ten bios? Wydawało mi się, że mam właśnie tą wersję. Jest już wersja 1012.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sciagnij biosa stad

Abit ma ta przewage, ze ma Softmenu III i tam mozesz ustawiac jak Ci sie podoba dzielniki.

Co daje ten bios? Wydawało mi się, że mam właśnie tą wersję. Jest już wersja 1012.

Zapodaj koledze linka do niego bo ja nie znalazlem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sciagnij biosa stad

Zapodaj koledze linka do niego bo ja nie znalazlem.

Ale ten Bios nic nie daje. Jak mu Celek nie idzie na 1.5GHz, to albo ma pecha, albo PCI, lub HDD nie wydala, ew grafa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...